Jag älskar fredagar!

Nu är det nästan på minuten 3 veckor sedan som jag anlände till Menlo Park och mitt nya hem för ett år framöver. Tiden går så ruskigt fort att det nästan är läskigt. Idag har jag varit en ganska så "Busy Friday" som mitt äldsta värdbarn har börjat kalla mig. Hjälpte till någon timme på morgonen här hemma och sedan var jag ledig hela dagen. Började ledigheten med att åka till Foster city och hem till födelsedagsbarnet Evelina där hennes hostmum hade ordnat ett överraskningsparty för henne. Gulligt gjort! Himla kul att träffa henne igen eftersom hon har varit i NY i massa dagar nu. Grattis på födelsedagen igen raring!
Dagen fortsatte med en tur till ett shoppingcenter med Amelie, en tysk tjej. Blev ingen shopping gjord utan vi satte oss och skulle luncha på Starbucks, vanligte med yougurt kallar jag stabil lunch. Efter att jag stannat till på en halloween butik för att spana på dräkt (som fortfarande inte är inhandlad!!) mötte jag upp Mikaela för ett försök till ytterligare en lunch på Starbucks haha. Fruktsallad matade jag magen med, riktigt lyckad dag det här ;)! Eftermiddagen spenderades hemma hos Mikaela och en liten sväng med sara innan jag for tillbaka hem till mig för att sitta barnvakt. Jag gjorde svenska pannkakor, utan några som helst olyckor i köket denna gången tro det eller ej. Resten av kvällen förvandlades vardagsrummet till en stor frisersalong med två väldigt söta men oerfarna frisörer. Resultatet-jag ser inte riktigt klok ut! Och här sitter jag nu, barnen sover djupt (hoppas jag) och jag inväntar Sara som snart kommer hit och gör mig sällskap. Hon ska sova här för imon blir det uppstigning med tuppen för att fixa allt inför kvällen och Halloween! Vi ska in till San Francisco och jag hoppas på att kvällen blir grym!

Och nu ska jag skärpa mig med mer bilder! Det är nästan ett löfte men ska hitta ett bra sätt att ladda upp dom på, då jäklar..



Viola

Inte nog med att det är min farmors födelsedag idag, så är det också min namnsdag! Detta firades med att besöka ett fitness center/gym imorse tillsammans med Lisa. Det är en tysk tjej som har varit här i en månad :) Har fått fri träning där i en vecka nu och tror att det är där jag kommer att bli medlem. Efter träningen svängde jag förbi lilltjejens skola och var med på hennes sagostund. Eftermiddagen har spendetats med lek och bus, som dom flesta andra eftermiddagar med andra ord. Ikväll väntar middag med värdfamiljen, kostymletning med Sara inför helgens bravader och aupairfika.

i brist på massa bilder tänkte jag bjuda på ett litet filmklipp, några dagar gammalt, med en förkyld mig och en virrig Sara. Jag tror att det visar tydligt att två personer har umgåtts alldeles för mycket det senaste.. Ni får får också se  minilite av Cheesecake factory som redan är en favvis.



Vet inte varför det har kapats på hälften men håll till godo :)

Grattis älskade farmor!

Grattis på födelsedagen grandma! Du anar inte vad jag saknar dig! Du är helt klart den tuffaste 83 åringen jag känner, alla kategorier. Du smsar mig, mailar, spanar in på min blogg och är allmänt hipp. Hoppas att du får världens bästa dag och jag hoppas att jag kan ringa dig om jag slutar i någorlunda tid idag, innan du har gått och lagt dig. Älskar dig så otroligt

♥♥♥



Rubrik skippar jag nog idag

Okej detta inlägg har av någon anledning inte puplicerats men här kommer det iallafall, vi kan ju låtsas att det är färskt. Bered er på ett rörigt inlägg...


Tänkte berätta för er lite av vad jag har pysslat med under de senaste dagarna.

Igår fylldes dagens första timmar med ett hejdunrans barnkals för lilltjejen. Dom hade hyrt en lokal med massa luftkuddegrejer och massa annat kul. Sedan bar det vidare mot mitt första aupair-möte där en hel del aupairer och deras familjer befann sig. Jag och Sara karvade en asful pumpa och sen var det inte mer med det mötet..Ganska så jättelamt helt enkelt. Kvällen spenderades med 12 andra aupairer frfån vår grupp (jag och min fina sara, några tyskar, några mexicanare,nån norsk) på Cheesecake factory. Börjar ni märka någon sorts trend när det kommer till restaurangval?

Denna måndag började med en lång löprunda genom Stanford Univeristy området. Det är för underbart att se alla studenter och drömma sig bort hur det skulle vara att plugga där. Om det inte är alldeles för dyrt så vore det verkligen något att ta en kurs där under året. Visst har jag fattat att det verkligen är Stanford univeristy som man ser i alla filmer och så vidare som ligger här, men jag har nog inte riktigt fattat än att det verkligen är DET Stanfordet. När jag kom hem väntade dagens höjdpunkt- videodate med min finaste pojkvän. Han hade varit på söndagslunch hemma hos mig igår, då önskade jag att jag kunde varit med..
Resten av jobbdagen spenderades med läkarbesök, milkshake"lagning" och massa annat bus. Kvällen har spenderats på Starbucks med Emily, en jättegullig svensk tjej som har varit är i ett halvår. :)

Där var det ofärska inlägget över och nu har jag precis kommit hem från bio med Emily, Vi såg Paranormal activity. Sjukt läskig skräckis som dessutom är verklighetsbasera. Nu måste jag verkligen sova, även att det kan bli ett svårt projekt efter kvällens biobesök. Önskar att du kunde vara här och hålla om mig älskling,
Tänker på er


En glad storasyster på lillasysters barnkalas


Såååå underbara nyheter!

Min bästaste Tutti har äntligen fått en familj!! Efter alldeles för många månader av väntan så kom lyckan äntligen. Är så otroligt glad för dig min vän. Nu kan vi båda äntligen leva ut den dröm som vi trodde vi skulle leva tillsammans. För er som inte vet var hela au-pair grejen något som jag och amanda mer eller mindre hade blivit lovade av Cultural Care att vi skulle kunna fullfölja tillsammans. Så blev det ju dock inte till slut men i slutet av dec/början av jan flyttar Amanda till Dallas, Texas, och guuud vad du är värd detta min vän! Kan inte vänta tills vi ses igen för jag saknar dig något otroligt!

Tutti&Frutti i Köpenhamn vintern 07.


Godnatt från Kalifornien

Hej mina fina!

Sitter inkurad i min nya fina Ralph Lauren morgonrock för cirka 180 riksdaler,lyssnar på min favvis Gavin Degraw och smaskar lite på julias djungelvrål som jag fortfarande är överlycklig över.. Känns som att det var jättelänge sen jag skrev här men insåg att jag faktiskt skrev och uppdaterade er senast igår... Kommer ihåg att jag störde mig lite smått på alla au-pair bloggar jag läste innan jag åkte om att alla skrev om hur otrooooligt upptagna dom var hela tiden. Kom igen- hur mycket tid borde det inte bli över efter att ha passat barnen och umgåtts med sina vänner tänkte jag. Idag, snart 3 veckor senare förstår jag precis vad dom menar. Det är verkligen något på gång hela tiden. Jag är van vid att det är full rulle och det är så jag alltid levt och gillar att leva- men jag trodde helt enkelt att det skulle vara lite mer dötid att fördriva som aupair.. ;)

Jobbdagen igår gick smidigt. Började med uppstigning som vanligt vid 7 för att fixa frukosten, sedan blev det en löprunda, lite play-dooh bakande och annat kul innan jag och tjejerna åkte och plockade pumpor för eftermiddagens halloween pyntande. En vecka kvar och det är så himla roligt hur det verkar vara en osagd tävling här nere om vem som kan dekorera sitt hus läskigast och framförallt vem som kan dekorera sitt hus mest!

En söt Kate på pumpaplockning!

Kvällen spenderades med Jessica och Sara i Palo Alto. Vi åt gott på Cheesecake factory- fick äntligen min första grek sallad! mums! Sedan gick vi runt och var allmänt ledsna över att vi inte är 21 i det här landet och kan gå ut- vi körde och gick förbi bargatan ett antal gånger bara för att känna känslan lite med det gjorde oss inte mycket gladare. Isället avslutade vi kvällen med att äta BJ i baggageutrymmet på min bil. haha Tragiskt, men
sant..


Idag har vi haft en heldag inne i San Francisco. Morgonen började himla bra med att jag&sara blir utslängda från tåget som skulle ta oss in till stan. Vi hade inte fattat riktigt fattat att man var absolut tvungen att köpa biljett INNAN  man fick på tåget vilket resulterar i att världens otrevligaste och äckligaste biljettklippare hotar med att ringa polisen och skriva en böter på 500 dollar till oss om vi inte genast går av- tror ni vi tjaffsade emot? Så där satt vi på en station mitt ut i ingenstans men sån tur var kom det en buss halvtimmen senare som vi kunde hoppa på istället. Dagen inne i SF var iallafall underbar- vi mötte upp med Jenny och Andrea som är vänner från aupairskolan. Mycket kul! Och jag fick äntligen shoppa, som jag längtat! Eftersom vi var försenade på grund av tågincidenten och Sara skulle hem och vara barnvakt hade vi inte så mycket tid som vi ville men jag kom allt ut med några gula fina kassar från ett tre vånings stort Forever 21!

Och kusin Linda om du läser detta- vi var på Lohmans men hittade typ ingenting alls :/ Fast vi var himla stressade så kanske borde ge det en chans till :)




Andrea,jag, Jenny och Sara- jag älskar längdskillnaderna på detta kort! ;)



Forever!! nattibästis, när du kommer hit och hälsar på (för det har jag berstämt att du ska), då ska vi spendera många timmar här) :)

Några av dagens inköp

Nu ser jag absolut ingenting längre på mina ögon så antar att det är dax att stänga ner- jag haaatar verkligen denna ögoninflammationen som aldrig vill ge med sig fast jag ska inte klaga. Imon blir det barnkalas här för lilltjejen och sedan ska jag på mitt första au-pair möte där vi ska karva pumpor!
Hoppas att ni har en underbar söndag där hemma.
Tänker på er!

Det kom ett brev på posten..

och ni anar inte hur glad jag blev när min värdmamma kom med ett stort grönt kuvert till mig! Jag undrar för en sekund vad detta nu kan vara och ser då vem avsändren är: Min underbara och mycket saknade Julia!

Åh, du anar inte hur överraskad och glad jag blev hjärtat! I paketet låg ett långt handskrivet brev med otroligt mycket värmande ord och dessutom hade hon skickat med 4 godispåsar med djungelvrål, bubblizzar,zoo och fruxo! Tack tack tack tack tack! Håll utkik i brevlådan inom det närmsta Juliehjärtat, du får dock inget godis för godiset här är inget att hänga i julgranen...Och jag måste ju bara säga hur söt du är Julie när du skriver att du inte riktigt fattat om jag bor i San Francisco eller Californien. För er som inte fattar det roliga- Californien är ju för tusan en delstat. SF en stad haha.

Tack igen Julie, du är bäst!



En överlycklig och överraskad jag!


Hittade en tjusig bild på Julie från världens bästa kväll förra året!
Tack igen hjärtat!

Days of my life

Idag har jag haft världens besöksrekord och det ska firas! - Med ett bildinlägg med lite av vad jag har sysslat med under de senaste dagarna.Själv undviker jag kort så mycket som det går tills mina ögon ser mänskliga ut igen men det finns andra som mer än gärna ställer upp framför kameran.

Jag och minstingen har varit och busat i parken. Lägg märke till hennes nya favviströja- Pippi Långstrump tunikan som jag gav henne i present.

Någon tycker om milkshake!

Jag och fina Sara var ute och powerwalkade. Efter mycket velande avslutade vi med att dela på en glass. Vi kör på metoden att om vi äter mycket av det i början  så kommer vi tröttna snart. Vad tror ni om det? ;)

Jag och Margaret hade picnic på bordet idag.. Picnicfilten gjorde stor nytta...



Här har ni en himla sned bild på mitt hus plus en liten skymt av "min" bil. Den känner jag mig som en riktig desperat hemmafru i, jag trivs.


Har nyss kommit hem från en kväll med svenska Jessica som jag träffade på skolan i NY. Mycket mys. Vi åt på Cheesecake factory (där jag förövrigt tog en asgod sallad som skulle räcka till tre pers- jag fick med mig en doggybag så ytterligare en realitycheck att man är i Usa), strosade omrking, hittade en himla kul Halloweenbutik och avslutade kvällen med en kopp på Starbucks.

En ObamaJessica och en alldeles-för-mycket-botox-Frida.

Nu är mina ögon suddigare en en gammling på hemmets så det är nog dags att lägga ner den här verksamheten för dagen. Imon hoppas jag att jag vaknar upp med en ögoninflammation mindre.
Har jag sagt hur mycket jag saknar er?




Tutti min vän saknar dig så vill ha dig här, tutti min vähhän

Vad sjutton är det för låt nu igen? Vem sjunger den?




Har precis haft en lång skypedate med min finaste Tutti!
Ville bara säga att bättre vän finns inte! Bilden är från min avskedsmiddag som slutade i en övernattning..

Glada nyheter från Sverige

Har helt glömt att berätta en himla glad nyhet, min finaste prins kommer ner och hälsar på mig den 28 dec och stannar ända till den 11. Vilket betyder att vi får fira nyår tillsammans! Trodde ett tag när flygbiljetterna bara försvann som nålar i höstackar, att jag skulle bli utan min 12-slaget puss men så blir det inte och jag kan inte bli gladare!

Ny vecka,nya utmaningar. Förutom att jag saknar er alla där hemma så otroligt mycket, kan jag nog inte få det så mycket bättre här! Har fått turen att komma till en underbar familj, som trots att dom har mycket pengar inte svävar uppe i det blå. Min värdmamma skämtade härom dagen om hur otroligt dumma och naiva "hennes" typ av folk ofta är. Tjejerna och jag går jättebra ihop och det känns lite som att jag är storasystern i huset. Jag trivs helt enkelt! :)

Så till shoppingen igår-som uteblev igen!! Jag och sara spenderade igår x antal timmar på stanfordmall utan att hitta ett endaste litet plagg- jag provade inte ens nått. Snacka om besvikelse! Därför åkte vi istället till Target (ungefär som Rusta i Sverige) och shoppade lite nödvändigt småskit. Dagen avslutade vi med glassbuffé i Palo Alto.

Nu väntar jag på att Mikaela ska äta klart sin middag med hennes familj så vi kan avsluta dagen med en powerwalk i ösregnet och filmmys! :)

 

69 dagar kvar till jag får pussa på dig min älskade. Du är underbar som stöttar mig i hela denna resan och alltid finns där. Det finns ingen bättre än dig.
PS: I love you




Morgonens konstaterande

Konstaterande nr 1: Att jag hade en jättemysig kväll igår med Sara. Med min ögoninflammation och hennes migrän tyckte vi att vi var värda att kureras lite och åkte och hyrde Table for three- en dollar på Safeway. Men tråkigt nog var den inte ens värd en endaste dollar för den var riktigt dålig.

Nr 2: Att BJ är alldels alldeles för billigt här. 3.25 dollar, vilket motsvarar ungefär 24 svenska kronor. Här kommer vi att bli tjocka :/

Nr 3: Att jag verkligen måste börja röra på påkarna för snart ska jag möta upp Sara för att bege oss mot Stanford mall eftersom det inte blev något av det igår.

Hoppas att ni har haft en bra helg!


På au pair skolan- Elin, Stina, Ninni, Sara&Jag

Otur otur


Jag ser ut som ett monster. Ett monster med svullet och rödsprängt öga som det rinner nått äckligt ur. Ja, ett riktigt fult monster helt enkelt. På grund av detta har jag idag spenderat min första riktiga lördag genom att sitta alldeles för många timmar på sjukhus.Jag har fått ögoninflammation och ironiskt nog så var det jag och Evelina som pratade om igår att dom flesta säkert alldrig får nytta av sin sjukförsäkring men att den är bra att ha- Idag var jag glad att jag hade den för annars hade min besök på sjukan kostat mig dyrt...Sån tur var att min snälla värdmamma följde med mig för deras sjuksystem är helt annorlunda vårat. Har du inte med dig något försäkringskort är det halshuggning.

Planerna för dagen var shopping med Evelina och Sara (jag har inhandlat totalt 2 st I love NY t-shirtar sedan jag kom hit och det kliar alldeles för mycket i mina shoppingfing) men den planen gick ju käpp åt skogen..

Ikväll väntar parnpassning i någon timme och sedan blir det antingen att möta upp Evelina och hennes tyska vänner på Cheesecake factory om sara känner för det eller så stannar vi bara här i Menlo park. Den som lever får se ;)
Hoppas att ni sover gott och får en bra söndag!
Saknar er alla något otroligt!







Jag och kök är ingen bra kombo

Yes, nu var det bevisat ännu en gång- jag och kök går helt enkelt inte så värsta bra ihop. Igår tänkte jag vara en superaupair och förbereda ett stort kakbak för tjejerna när dom kom hem från skolan. Jag skulle ta hand om dom hela eftermiddagen så tänkte att det var ett väldigt bra tidsfördriv.

Olycka nr 1: Jag ska förbereda genom att ställa fram all frosting och strössel. Då åker en karamellfärgsburk ner från samma hylla och till på köpet så var korken på den inte åtskruvan. Så ut rinnger röd karamellfärg över en helvit skåpsdörr och ner på marken. Det enda som ekar i mitt huvud är mammas röst sen när man var liten " Frida, var vääääldigt försiktig med karamellfärgen för den är omöjlig att få bort".  Efter några panikattackar, massa skrubbande och massa vatten senare så syntes det inget från mitt lilla missöde. Jag hade dock så dåligt samvete att jag berättade för min värdmamma ändå men hon är alldeles alldeles för gullig- "Frida i ett kök är det meningen att det ska synas att man varit där".. :)

Olycka nr 2: Igår fick jag sådan längtan efter sesamfrön, (nu är det nog en och annan som höjer på ögonbrynen), men ja, sesamfrön va det i alla fall. Så när jag och lilltjejen ska iväg och handla lite andra saker passar ja på att köpa mina frön med. Väl hemma går vi upp på övervåningen och leker i någon timmen. När vi sen går ner i köket igen så tror jag först att det är en myrinvasion som har tagits sin in i huset, innan jag inser vad som verkligen har hänt. Jag har ställt fröpåsen alldeles för långt ut på ena ögruppen så de båda hundarna hade sett sin chans till en smaskig måltid vilket resulterade i en 20 min städning för mig och tjejerna som så gärna villa hjälpa till. Sötnosar.

Olycka nr 3: Den minsta tjejen ska hämta lite mer strössel men råkar samtidigt stöta emot en vanijextrakt flaska som flyger ner och krossas i marken. Ut flyger all brun vätska över halva köket och ner på alla våra recept och på kokboken. Fram med trasan igen och lite till städning. Vilken katastrof dag i köket! Men säg mig varför jag inte är förvånad. Visserligen orskade jag bara en halv olycka själv...

Kakorna blev i alla fall jättefina så det var väll lite värt det till slut ändå :)
Kvällen igår spenderades med Mikaela och några av hennes svenska vänner på ett au pair möte i en shoppingcentrum. Och jag körde motorväg för första gången här! Vägarna är så gräsligt dåligt belysta så det var lite ovant. Vi avslutade kvällen på ett jättemysigt glass ställe i Palo alto där man kunde göra sin egna glass :)

Nu är jag ledig från till 2 (glad överraskning eftersom jag brukar jobba mer eller mindre hela dagen).Nu blir det löprunda, åka på lite ärenden, köpa nya linfrön bland annat haha. Ikväll ska jag ut och äta fredagsmiddag med familjen och sen ska jag vidare för att träffa Evelina, en svensk som har varit här i lite mer än 2 månader tror jag :)


Födelsedagar och Palo Alto

Godkväller, godmorgon för mig!

Nu har precis tjejerna åkt iväg med mamman till skolan och jag sitter här och förbereder eftermiddagens aktivitet- kakbak. Det är lite trickigt att översätta alla mått, ingredienser och bakredskap med det ska nog gå vägen :):

Gårdagen så jobbade jag först till 6 innan det var dags för födelsedagsmiddag för lilltjejen. Efter en jättemysig middag med världens mest typsika amerikanska tårta (ni vet med massa massa frosting och dekorationer), hämtade söta Mikaela upp mig och vi åkte till Palo Alto. Det var min första gång där och det var verkligen hur mysigt som helst. Vi strosade mest omrking, hann med ett cafebesök och sen vidare till Safeway för att köpa födelsedagsblommor till min värdmamma- yes det är mycket födelsedagar på gång nu. Tack Mikaela för en toppenkväll!

Nu ska jag ut på en liten springrunda innan jag ska iväg och hämta lilltjejen. Ikväll ska jag förhoppningsvis iväg på aupair fikat som är varje torsdag och förhoppningsvis blir det ett morgonrocksinköp på Target efteråt :).

Saknar er...








Första jobbdagen

Nu sitter jag här och tycker lite synd om mig själv. Inte för att jag har haft en dålig förta arbetsdag, utan för att jag har köpt en present som alla redan finns i huset. Det är nämligen så att lilltjejen fyller 4 år imorgon och i all hast åkte jag iväg till Stanford mall för att inhandla en present. I en leksaksbutik fick jag syn på ”Candy land”-spelet ( kommer du ihåg syster? Det som vi ALLTID ville spela hos Marlene) och tänkte att jag bara måste köpa det. Därför slänger jag iväg ett sms till min värdmamma som lagt ifrån sig mobilen. Eftersom jag inte får något svar så chansar jag på att köpa spelet. 5 min senare får jag svar att  det var himla omtänksamt av mig men att hon redan hade spelet. Jag springer tillbaka till butiken men dom har precis stängt! Så nu blir det panik shopping av en ny present imorgon bitti. Fast panikshopping är lite av min grej så det ska nog lösa sig!

Idag har som sagt varit min första riktiga jobbdag som verkligen gick hur bra som helst. Dagen började med att jag hjälpte till vid frukosten innan jag körde minstingen till skolan. Väl hemma kom Mikaela, en svensk jättegullig tjej, hit en snabbis. Det var himla tur att vi träffades idag för annars hade din godispåse förmodligen varit hälften så stor..

 

Resten av dagen har gått till att leka häxa och prinsessa, rita kartor och vägbeskrivningar till häxan och prinsessan förtrollade skog, vika lite tvätt och läsa sagor.  Nu blir det direkt i säng, det är tufft att ta hand om barn!

 


En dag i San Francisco

Hej mina fina vänner!

Min tredje dag här i Menlo Park börjar nu lida mot sitt slut, och jag är slut jag med! Idag åkte jag, min värdmamma och flickorna in till San Francisco som ligger ungefär 25-30 min ifrån Menlo Park, ( iallafall i min värdmammas hastighet). Vi har åkt den berömda spårvagnen, ätit på världensmysigaste kina resturang där dom rullade runt med maten på små bord så man själv fick plocka vad man ville ha. Vi hann också med ett besök på det lite småberömda zoo:et där vi ägnade några timmar åt att klappa djur och kratta getskit :P. Sen åkte vi mest runt i bilen i alla branta backarna och tog snabbkikar på Golden Gatebron och Alcatraz. När vi kom hem efter en heldag blev det 10 minuters vila innan vi åkte vidare till barnens mormor(som för övrigt är hur snäll som helst) och åt middag med en hel del annat folk från deras släkt.

Äckelankor och två söta tjejers bakifrån ( har ännu inte frågat om lov att lägga ut bilder men den här känns kanske oskyldig faktiskt tillsvidare)

Miss you all



Hej jetlag!

Klockan är nu 9 och jag är så otroligt trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Hej jetlag! Jag borde ta raka vägen till sängen men ska verkligen försöka hålla mig vaken 2 timmar till så jag får ha min skype-date med Tutti!

Idag har i en urmysig tvättäkta mataffär här i Menlo Park, varit på rundvandring av mamman och den äldsta tjejen runt i trakterna. Vi åkte till ett jättestort stall och massa annat mysigt. När vi väl kom hem tog pappan med mig ut för att köra! Automat-bil för första gången i mitt liv, nya gator,nya skyltar och en bra mycket större bil än vad jagär van vid räknade jag med en hel del misstag, men vet ni- Det gick verkligen hur bra som helst. Vi körde runt till tjejernas skolor så jag lär mig lite mer hur jag ska hitta dit när det är dax att köra dit själv. Nu ikväll har jag och tjejernas mormors hushållerska varit barnvakt åt flickorna då föräldrarna var borta på cocktailparty. Imon är Kate & Margaret lediga från skolan så då ska vi åka in till San Francscio på en rundvandring.

Om ni tycker det är bildlöst här beror det på att jag ännu inte hunnit fråga föräldrarna om det är ok att jag lägger ut bilder som rör dom.. Dessutom ska jag försöka klura ut hur man förminskar bilderna så det går liiiite smidigare att visa er alla mina bilder från NY. Nu ska jag försöka plocka upp det sista ur mina resväskor. Hoppas att allt är bra med er där hemma!

Här är "min" bil. Så länge jag kan minnas har vi alltid haft saab, så detta är nog ingen rolig syn för min saab-pappa ;)




Godmorgon sverige!

Just nu kan jag vara den sämsta bloggaren- lovar massa bilder men blev det så? Nej.
Nu sitter jag här nyvaken och precis skypat med hela min familj hemma på "28:an", usch det är jobbigt att se att ni alla sitter hemma tillsammans medan jag sitter på andra sidan jordklotet utan er.. Igårkväll (er morgon) fick jag äntligen också skypa med min älskling också. Vi satt och pratade i 2 timmar och tiden bara försvann! Så skönt att få höra din röst älskling :)

Och tack för alla mail ni skickar mig! Jag blir så otroligt glad av varje litet ord. Jag försöker att svara så fort det går men nu dom här första dagarna är ganska så hektiska så¨jag hoppas att ni förlåter mig innan jag kommer in i rutinerna här borta. Ikväll ska jag på middag om jag har fattat det rätt. Dagen går nog bara åt till lek och bus, inte mig emot! :)

Hoppas att ni får en skön söndagskväll! Mamma &pappa, snart är det dax att slå sig ner i soffan med söndagsfilmen va? haha


New York från bussen. En ofattbar stad! Dit ska jag definitivt igen!
New York, en helt ofattbar stad. Dit ska jag defintivt igen!


NU- mot duschen




Menlo Park

Jag har så himla mycket jag vill berätta för er så jag vet inte riktigt vart jag ska starta. Äntligen har jag fått mitt internet att funka! På skolan utanför NY var allt hur bra som helst, förutom maten då som ni nog redan har förstått så nu till resan till min värdfamilj.

Det började med en flygning från NY till Cincinnati- frid och fröjd, inga problem hade jag hoppats på men så blev det väl inte riktigt.. När vi kommer till väntehallen visar det sig att min flight var försenad med 10 min. Eftersom jag redan skulle ha kort tid (50min) i Cincinnati att byta blev jag lite småarg men antog att det skulle lösa sig. När det egentligen är dags att boarda så ropar dom upp i högtalarna och undrar om någon kan tänka sig att ge upp sin plats för planet är överbokat- hur svårt kan det vara att sälja dom biljetter man har och sen sluta? :P Så var fallet i alla fall, vet inte hur det lösta sig men det är lite skit samma för det stora problemet var att de till på köpet hade tekniska problem-oljan från deras kaffemaskin hade läckt. Detta ledde till att vårt plan blev mer än 1.5 försenat- bara resan till Cincinnati skulle ta 2! Hur sjutton skulle vi hinna med att flyga dit och byta plan på mindre än än 1.5 timme! Detta kan ha varit den mest hysteriska flygningen någonsin. När vi väl hade boardat planet och ska lyfta reser sig en tant upp och skriker att hon vill bli utsläppt ur planet för hon ändå kommer att missa sin anslutande flight i Cincinnati. En annan man ställer sig upp och skriker på en flygvärdinna och ja ni förstår situationen. När vi väl lyfter är det i en rasande fart vi flyger mot vårt mål. Piloten tvingas flyga igenom oväder istället för att flyga runt dom för att spara tid och flygvärdinnorna springer runt och fjäskar för oss passagerare för att vi inte ska bli ännu mer griniga. Sån tur var hade jag Christelle, världens goaste tjej från Frankrike med mig, så vi kunde lugna varandra lite... Väl främme i Cincinnati landar vi 16.45, vårt plan mot San Francisco ska lyfta 16.45!!! Panik? JA! Med världens tyngsta handbaggade sprang jag maraton mot gaten och precis när jag var framme ropar dom ut i högtalarna att dom väntar fortfarande på 10 passagerare till SF-flighten. Dom hade alltså väntat på oss, och ni anar inte vilken lättnad! Flygningen på 7 timmar gick toppen och när jag ser San Francscio under mig kan jag lova att jag inte varit så nervös sedan jag hoppade fallskärm... Christelle och jag hämtar upp våra väskor och går med darrande händer för att möta våra familjer i ankomsthallen. Jag såg direkt min familj- dom hade gjort stora välkomst skyltar som tjejerna hade gjort alldeles själva- Welcome Frida! Åh, det var sån obesrivlig känsla att äntligen äntligen vara här! Barnen var blyga i max 30 sekunder och sen var de hur gulliga som helst. Färden mot Menlo park gick på en kick och där fick jag äntligen träffa pappan med. Han var precis som jag tänkt mig- skämtsam men ändå bestämd.  Jag fick en rundvandring av huset och mitt rum. Allt är så otroligt mysigt. Mitt rum är superfint och badrummet likaså. Jag kommer att ha mer eller mindre hela källaren för mig själv :) Eftersom jag kom fram sent på kvällen hanns det inte med mer än middag och lite uppackning av mina grejer. Gud vad jag har läntat att äntligen få packa upp och verkligen känna att man är här!

Dagen idag började med amerikanska pannkakor innan vi for iväg mot Kates fotbollsmatch. Först nu kändes det att jag verkligen är här! Allt var så otroligt amerikansk. Varje lag hade små plakat och alla föräldrarna satt runt om planerna och hade picnic och hejjade på sina döttrar. Jag fick träffa barnens farmor, farar och mormor. Nu är jag nyss hemkommen från en rundvandring av Patrick ( min värdpappa) och Kate här i Menlo park. Vi var på Stanford mall och gick runt och strosade. Sedan åkte vi till en bondgård och hade det allmänt trevligt. Nu har jag pysslat lite med Kate och snart ska jag och min värdmamma iväg och äta kvällsmat med hennes föräldrar på en resturang. Dom andra är på en father-daughter kväll! Ops vi ska visst åka om 10 min så nu måste jag kila. När vi kommer hem igen blir det en fotouppladdning som heter duga och en massa mailsvarning. Då hoppas jag också att min älskling har vaknat till liv där hemma så vi kan ha vår första skype-date!

Ha en bra söndag, jag ska ha en bra lördagkväll!  (har inte riktigt insett vilken otrolig tidsskillnad det är). I New York var det ju "bara" 6 timmar men nu är det hela 9!


♥♥

Dag 3

Godkvaller (klockan ar 9 har och ar ni duktiga sa borde ni ligga och sova nu) !

Dag tre har pa skolan och mitt internet funkar fortfarande inte... Alla andras gor det men jaja. Idag har vi gjort en massa arts and crafts och jag och sara ( som kommer bo 6 min ifran mig :) ) gjorde en himla fin midsommar stang. Sen har vi agnat ytterligare nagra timmar pa att banka in i vara huvud "Never shake a baby". Det ar helt sjukt vad det tjatas om detta. Resten av dagen har spenderats med grupparbeten och forelasning av varldens roligaste och sotaste polis. Det mesta man lar sig har ar sa sjalvklara grejer att det kanns ratt meningslost i sina stunder men da ar det skont att vi ar ett sa himla harligt gang som umgas har! Imon ska vi in till NY city och aka pa guidad tur som min sota vardfamilj redan betalat for mig. Tank om vi far tid till lite shopping!

Hur har ni det dar hemma? Jag vill veta allt!





New York, New York

Hej alla fina!

Hemskt dalig uppdatering men min intenetanslutning funkar inte pa datorn sa sitter nu pa en utav skolans dator och skriver fort som tusan innan den ocksa lagger av. Kom igar fram till skolan efter en laaang resa! Usch, avskedet pa landvetter med familjen och min finaste prins var det jobbigaste jag nagonsin varit med om. Desstutom kom mina fina flickor till mig innan jag lamnade staltorpsgatan mitt i natten. Ni ar guld varda och jag saknar er redan!

Jag har traffat en massa underbara manniskor, maten ar ganska sa jatteacklig men det hade jag vantat mig och lektionerna ar jattelanga- sa ser laget ut just nu. Idag har jag ocksa fatt ett stort present-kit skickat fran min vardfamilj till skolan med en ny-tshirt, middag i NY och hela Ny resan betald som kommer ske pa torsdag, langtar! Dessutom var det massa andra sota saker i den och jag blev sa glad! Nu har jag och nagra nyfunna vanner som ocksa ska till SF varit utanfor grindarna har pa skolomradet. Visserligen var allt stangt men gud vad det marks att man inte ar hemma i lilla sverige langre, storre gator, storre affarer och storre mannikskor ;) Nu maste jag ga och lagga mig, ni ska snart ga upp!

Hoppas att allt ar toppen, saknar er redan..




Sista timmarna i Sverige

Nu skriver jag det inlägg som jag så länge har fasat för att skriva- mitt sista i Sverige för en lång tid. Tårarna rinner hela tiden. Väskorna är packade, sista middagen med familjen är äten (får det att låta lite som jesus på korset) och nu pysslar jag med det allra sista, gud vilken lång resa det har varit från att ansökningen skickades in tills jag sitter här idag... Det lär inte bli många timmars sömn inatt, avfärd 4.00 från Ståltorpsgatan och innan dess kommer mina fina flickor och säger hej då. Ni är så söta som orkar gå upp mitt i natten.Sedan bär bilen av med familjen och älskling mot landvetter.  Jag vill helst inte tänka på det.

Jag kan verkligen inte förstå att jag faktiskt åker imon. Det är så obegripligt. Vill inte att detta ska låta som att vi aldrig ses igen men det är det jobbigaste jag någonsin gjort/kommer göra att behöva säga hej då till så många underbara människor som alltid har funnits där för en. Vissa som man träffar mer eller mindre varje dag, andra som man bara ser ibland men ändå betyder så fruktansvärt mycket.

Nu har Becca och Malin varit här och sagt hej då och innan var det avskedsfika med mina och stefans gemensamma kompisar. I fredags hade jag världens underbaraste avskedsmiddag med mina tjejer. Får berätta mer om allt sånt här sedan när jag kommer från i Usa för nu känns bloggen inte som prio ett, men vill bara tacka för alla fina presenter. Allihopa ligger nerpackade i väskorna och det värmer verkligen att veta att man har så många fina vänner som ni. Och tack för alla mail, sms, telefonsamtal och facebook  hälsningar. Ni är guld värda och jag kommer sakna er något obeskrivligt.

Nästa gång jag skriver är jag i Usa! Sköt om er nu allihopa, jag kommer tänka på er och sakna er varje dag!

Ni är så fina

♥♥♥