Turistande, hostel och thanksgiving

Hej mina kära!

Det är samma visa varje söndag och jag har bestämt mig- jag ska sluta ursäkta mig för dålig uppdatering under helgerna. Denna långhelg har varit hektiskt- om ännu mer än någon annan och datorn har knappt varit påslagen. Men här kommer i alla fall en en uppdaering på vad jag har sysslat med de senaste dagarna! :)

Torsdagen: Thanksgiving spenderades i min värdpappas föräldrars hus i Marin County. Det låg som i en liten fiskeby som var hur mysig som helst. Efter en thanksgiving middag som inte var mycket att hänga i granen (om man ska jämföra med maten som min mormor&farmor brukar laga vid högtider), ett antal pajer och efter att ha blivit uppraggad av en 75 årig gammelfarfar hela kvällen styde bilen äntligen hem mot Menlo Park.  Jag tänkte vara en snäll aupair och erbjöd mig därför att stanna hemma med tjejerna när mina värdföräldrar åkte vidare på lite till firande hos delar av deras släkt.

Marin County

Fredag: Tidig uppstigning för att fara in till San Francisco för att spendera dagen tillsammans med Andrea&Mickis. Vi  spenderade en heldag som äkta turiser, nästan så att magväskan åkte på. Vi åt äckelmat i ChinaTown,strosade på Pier39 och besökte Haightstreet där det inte vore överdrivet att säga att 1/3 som går på den gatan är påverkade. Inte så att det känns obehagligt eller något utan det är faktiskt en riktigt skön och lugn stämning på hela gatan. Och kusin Linda, det var verkligen som du sa. Haight street är som att gå på zoo, folk klär sig i outfits som du aldrig ens skulle komma på tanken på att kombinera ihop.

Chinatown


Alcatraz på avstånd

Alexander mammo, ifall du läser detta! Nu kan du byta ut bilden som jag antar kommer härifrån mot denna bilden och tagga mig rättvist i denna bilden. För visst är det härifrån den bilden är? Försökte till och med ta den från samma vinkel som du! ;)



Lördag: Jag och Mickis beger oss även denna dag tidigt in med tåg till SF för att vi har många ärenden som ska utfärdas innan kvällen. Vi börjar med att vi tänker fräscha till oss i håret lite så vi går till en frisörsalong (som jag en riktigt bra känsla av och till och med hade googlat om innan för att se om dom hade fått bra recensioner). Okej nu blir det detaljfakta här så bryr ni er inte så skippar ni detta stycket. Jag ska iallafall fixa bort min gräsliga utväxt och ber min frisör göra det. Timmen senare sitter färgen i och det är dax att skölja ur. Här kom första paniken! Hade det varit påsktider hade jag gjort succé men just förtillfället känner jag inte för en knallgul färg i håret. Frisören får lite halvt panik och färgar om det- med samma resultat igen.. Det slutar med att vi lägger i en toning som får det hela att se lite bättre ut men jag ser fortfarande ut som en ägg-gula i håret. Vet inte hur många gånger jag höll på att börja lipa inne på salongen med hejdade mig- att vara borta från allt&alla hemma i Sverige har verkligen fått mig att få riktigt bra perspektiv på livet. För visst finns det så mycket mer betydelsefulla saker än hår här i livet.  Så nu hamnade den här händelsen mer i "en  erfarenhet rikare facket". Håret blir nog fint efter några (läs 20 tvättar)... Resten av dagen var ett kaos. Jag skulle tråka ut er om jag skrev i detalj vad som hände men allt, och då menar jag verkligen ALLT gick emot oss. 21.55 hade vi i alla fall inhandlat partykläderna för kvällen, affärerna stänger 10. Sedan checkade vi in på en sunkigt hostel, började förfesten och sedan väntade en mycket sen utgång. Natten avslutades på ett Hilton hotell med ett norskt kostymnissegäng innan jag&Andrea återvände till våran mindre fancy sovplats på hotellet. Vi tappade visst en Mickis på hotellet...

Ja ni ser ju själva, det var ingen hästensäng vi sov i inatt.

Söndag- Jobbig uppvakning. 2 timmars sömn. Har ont i hela kroppen efter en natt på en säng som kan liknas vid en fängelsebrits. Hemfärd till Menlo Park, några timmars jobb och sedan Thanksgiving middag med min favoritSara och 6 andra i min aupairgrupp hos vår LCC. 47 bjudna, 7 kom. Himla bra uppslutning va?

Nej nu kan jag inte hålla uppe mina ögon längre. Ha en bra måndag mina vänner, snart är det helg igen!
Ni vet att jag saknar er


Till min äldsta vän!

Eftersom jag nu insett att ett himla viktigt inlägg aldrig pupblicerades för några veckor sedan kommer här ett mycket försenat sådant.
Så låtsas som att detta är skrivet för dagen ;)

Många är det som säger att dom har världens bästa vänner, men jag har verkligen dom allra bästa! Blev så himla glad när min värdmamma kom in med ett vitt paket med postenloggan på, den svenska postenloggan såklart. Och jag såg direkt vem det varifrån! Min allra äldsta vän Malin. Jag har känt min älskade Mallan ändå sedan jag föddes. När jag pratar om min barndom kan jag lika gärna prata om vår barndom, för vi har delat allt från skola&dagis till fritidsaktiviteter, resor,midsommrar och nyårsaftonar. Åhh du anar inte vad glad jag blev hjärtat! Tack tack tack tack tack! Jag saknar dig något otroligt.

Brev, karamellkungengodis och chocklad, du känner mig allt för väl min vän!

Bjuder på två bilder på mig&Malin ifrån i vintras när vi och 70 andra studenter var i Saalbach i Österrike och hade världens roligaste skidvecka!

♥♥♥


Hockey & Happy thanksgiving!

Idag firar vi som sagt Thanksgiving här borta i staterna. Jag har precis suttit och kollat på Macy´s julparad som pågår i New York med mina söta värdbarn. Om jag ska vara helt ärlig så känns det som vilken annan dag som helst, jag tror helt enkelt inte riktigt högtiderna här borta kommer bli desamma när man inte har sin familj&släkt här. Men det hindrar ju inte att man kan fira ändå. I eftermiddag ska vi till min värdpappas föräldrar som bor i Marin County ovanför San Francisco och om vi kommer hem igen i någorlunda tid blir det party ikväll!

Men nu till något helt annat, NHL hockey matchen igår. Ja, vad ska man säga! Det var en sån atmosfär i arenan,( vad annars när 17500 pers samlas för att heja på samma lag). Dock så var inte själva matchen i det intressantaste laget för Blackhawks slog Sharks med 7-2 och det stod 7-0 till 5 min kvar av sista perioden. Men vad gör väll det när allt omkring är så himla mäktigt och när man egentligen inte riktigt bryr sig om vem som vinner eller ej? Svenskarna Niklas Hjalmarsson&Douglas Murray var på isen mycket i alla fall, och nej hade inte Jessica sagt att det var svenskt på isen hade jag inte haft en aning. Tack så jättemycket Jessica för biljetten och för en toppenkväll!

Himla jämn match alltså!

Man fick inte filma med videokamera men vanlig kamera var det ju ingen som sa något om ;)

En onsdag

Onsdag eftermiddag, klockan är 1.30 pm och jag har under dagen hunnit med en timmes jobb, en löparrunda och lunchning med Mickis (om man vill kalla yougurt och frukt någon vidare lunchning) och lite kursletning på Stanford. Vårt resultat- En p-bot rikare, noll kurskataloger. Superlyckat verkligen!

 

Nu väntar snart två timmars jobb till innan jag ska åka med Jessica och kolla på NHL-hockey när San José sharks möter Blackhawks. Det blir grejer det. Hennes värdföräldrar hade gett henne två biljetter och det kommer nog verkligen bli en upplevelse utöver det vanliga! Imon firar vi Thanksgiving här bort i staterna! Då väntar släktmiddag och annat kul! På fredag är det som juldagen hemma, SUUUPERSALE! Om man vill se hysteriska amerikanare så ska man tydligen ge sig ut i folkvimmlet. Och det tackar jag inte nej till!

 

VS

TONIGHT!

 


Godnatt från Californien

Precis hemkommen från en myskväll hos Mickis i Los Altos Hills men tänkte vara så fiffig att ge er ett låttips för dagen. Detta är iallafall vad jag har somnat till de senaste dagarna. Jag har ett mål. Innan jag far hem till Sverige igen ska jag ha lärt mig att spela denna, om jag så ska öva tills mina fingrar blir blåa. Det står ett piano precis utanför mitt rum så jag har absolut inga ursäkter att komma med.


Så var det den där helguppdateringen...

Nu sitter jag här iklädd mitt nya fynd, en juicy couture mjukisdress för 200 riksdaler, och helgen är över för denna gång. Och det har varit en riktigt lyckad helg, som alla andra.
Fredagagskvällen med stort F började med en mysig middag med 7 andra ladies på Cheesecake factory.  Och sen åkte vi iväg på något som jag har räknat ner till i 200 dagar för att vara exakt, Neeeeew Mooon! Och jag kan inte annat än säga som alla andra, se den! Trots lite halvmesiga scener ibland, (ja, jag vill inte säga för mycket till er som inte redan har sett den men till exempel när Jacob och hans vargbuddies visar sig för första gången) Åh jag får nästan rysningar när jag tänker på hur bra Twlightserien är. Fast jag tror nog att ni som har läst böckerna kan hålla med mig om att böckerna är så mycket bättre än filmerna?

Lördagsmorgonen kunde börjat bättre. Jag och Andrea försov oss men upptäckte rätt snabbt att det inte var någon fara då även Sara hade försovit sig haha. Några timmar senare än planerat styrde vi kosan mot Great Mall. Efter shopping och världens bästa lunch på nya favvis stället Fresh Choice, som jag tjatar om detta stället för men det är verkligen toppen, styrde vi kosan hem igen mot Menlo Park. Där väntade en snabbfixning innan jag & Sara var på väg till tåget. Självklart har jag kollat fel på tiden och vi får sitta och frysa häckarna av oss i 45 min innan tågrt dyker upp. För ja, även i "Sunny california" har det nu börjat bli ruskigt kallt. Hur som helst så spenderades kvällen på en hemmafest med trevligt sällskap och massa nya ansikten. Det gillar vi!

Vänner på Cheesecake factory

Andrea,Tess och Saris

En snodd bild från Tess på Mickis, Mickis och me. Båda råkar heter Mikaela Elisabeth, jisses alltså!

Tro nu inte att jag är riktigt så desperat som personen som har gjort detta kollaget men dom är allt bra snygga tillsammans alltså. 

Två inte så morgonpigga på Great Mall!


Till dig älskling!

Sötnosar på party

En jag och en Linnea

Yamfu från Stockholm och Sara från Norrland  ;)


Tess, Elin & Linda var också där :)

Och min fina Mickis med!

Måndagen imon känns tung. Mikaela som förutom Sara var min första vän här och som har blivit en av de absolut närmsta lämnar Menlo Park för nya äventyr. Det är jobbigt, himla jobbigt faktiskt men du gör helt rätt. Men jag kommer att sakna dig något otroligt!

Hoppas att ni får en bra start på veckan vänner! Här på andra sidan jorden blir det en vecka fylld med festligheter och Thanks giving!



Happy birthday to you

Grattis på födelsedagen min älskade mormor! Visserligen kommer du nog  inte att läsa detta förrens imorgon ( om du inte är uppe allt för sent och partajar på din födelsedag) men ville ändå skicka iväg ett stort grattis! Hoppas att du har fått mitt brev jag skickat till dig och att du har haft en toppendag!
I love you! 


Jag&Mormor i Säffsen 2006. Jag lär mormor hur man mailar, kommer ihåg det som om det vore förra veckan.

Pinsamhet

Nu sitter jag här nere i källaren i min ensamhet och skrattar mig för själv. Nu ska ni få höra på dagens pinsamhet.
Tidigare under eftermiddagen luktade det verkligen skunk här nere i källaren. Jag hade ingen aning om varför och öppnade därför toalettfönstret på vid gavel. Här ska vädras var väll tanken. Utanför min toalett är det som en liten uteplats med en stege  som leder upp till markplan. Jag gick nyss på toa och vet mycket väl om att våra trädgårdmästare är i full gång i trädgården som ligger en trappa upp från mitt rum. Det är bara det att just idag hade dom sågat ner buskarna en aning som skymmer insikten till min toalett med ett för tillfället vidöppet fönster. Självklart lägger jag inte märke till detta innan jag sätter mig och "låter allt komma ut" som svenska hollywoodfrun Maria Montazamy skulle besrkiva det. Jag avbryts snabbt av en mexikanare med häcksaxen i högsta hugg som vinkar glatt och säger "Hola, what´s up". Han fick ett rött ansikte och ett gapskratt till svar...


Min mamma är för söt hon

Det kom ett mail från mammsi:

"Bra fart i USA:s detaljhandel

Uppdaterad 2009-11-16 16:09

Detaljhandelns försäljning i USA steg med 1,4 procent i oktober, jämfört med månaden före.

Fuffan du få hålla igen lite på shoppingen!

PUSS M "


Jag har ju tidigare klagat på att det har varit dåligt på shoppingfronten men nu börjar jag komma igång. Igårkväll var jag och Mickis på Marshall, ett ställe som ser ut som Rusta eller Överskottsbolaget eller något liknande men letar man riktigt noga kan man hitta många godbitar. Jag fick med mig en Ralph Lauren kofta hem i alla fall och blev kär i en lång kavaj, även den från Ralphiee ;) som jag nog bara måste köpa på fredag. Sedan for vi och mötte upp Tess för att äta Frozen Youghurt på vårt favvisställe.

Har precis skypat med systra mi också! Hon var lika söt som vanligt! Saknar ihjäl mig efter dig men det vet du redan.


Sleepovers, shopping och annat helgmys!

Heeej raringar!

Nej jag har inte sjunkit genom jorden och jag vet mycket väl att jag lovade en stor bilduppladdning här igår. Till mitt försvar har jag att säga att helgerna här går verkligen i ett kör med massa roliga saker och sen när väl söndagen kommer är man död. Denna söndagen mer än vanligt efter att ha haft nattgäster varje natt sedan i torsdags=inte överdrivet många timmars sömn. Dessutom har jag dragit på mig en förkylning som heter duga + lite feber som topping på det. Men jag håller fast vid ett favoritordspråk- Sova kan man göra tillräckligt i graven. Livet är till för att levas.

En torsdag

Pannkaksparty hos mig, och här har ni två riktigt frächa donnor. Den finaste kommentaren kom nog från donnan till vänster när hon säger att hon absolut inte vill ha grädde i ansiktet för det ger henne finnar! För  ens kunna veta att grädde ger henne finnar är grädde i ansiktet alltså en ganska så vardaglig sak för henne ;).

En fredag

Jag och Mickis utanför Great Mall, ett blandat outlet&vanliga butiker ställe.

En glad Linda

En minst lika glad Mickis

Efter Greatmall styrde bilen mot bion tillsammans med massa svenska + lite tyska tjejer. 2012 var på duken och jag kan väll tycka att den var lite halvmesig. Visst den är jäkligt bra gjord med alla effekter och så vidare, men när en helt vanlig familj utan några som helst superkrafter lyckas fly undan fara efter fara på de mest turliga sätten blir det lite töntigt. Har ni sett den? Vad tyckte ni? Efter bion åkte vi vidare hem till mig och vid halv 6 tyckte jag&Sara att det var dags att kojsa ner oss i min säng.

En lördag


Även denna morgon började i Bageln tecken. Eftersom vi hade en liten vadslagning kvällen innan om jag skulle våga visa mig ute i min fina Cultural Care kepa kommer här ett bildbevis för er som tvekade. Jag och Sara åkte sedan till ett shoppingcenter en bra bit härifrån. Jag har ju varit lite klagmoster över att jag inte hittat någon superrolig butik innan men nu kan jag sluta klaga för en stund för där hittade vi värdens mysigaste butik med massa kläder som såg ut att höra hemma i Odd mollys kollektioner.

En sneakpeak på helgens shopping. Väskan från Liz Claiborne är redan en favorit!



Kvällens spenderades med en hel mysigkväll med tacolagning,vin och härliga brudar!

Sara lyckades näääästan rymnmas i min väska

Gräddsprutning var poppis även denna kväll! haha
Frammåt småtimmarna var det 5 fnittriga tjejer som slockande här hemma hos mig,tack för en jättemysig kväll tjejer! På söndagen blev det en festligfrukost innan alla åkte hem och jobb väntade för mig i några timmar. Tack för en underbar helg alla!

Måndag igen och denna måndag har varit hur bra som helst. Eftersom Kate var ledig från skolan idag blev jag väckt av att en söt tjej stog utanför mitt rum och undrade om det inte var dags för mig att komma upp och baka med henne snart, trots att jag egentligen inte började förrens en timme senare. En stund senare stod vi och lagade småkakor och bananbröd. Även denna gång lyckades det gå smärtfritt i köket, jag börjar bli en riktig hejjare på bakning. Resten av dagen har jag och tjejerna gjort en trädkojeklubb, lekt indian och prinsessor, haft ett teaparty med det vi bakade under morgonen och allmänt lekt i vår fantasivärld. Dom lever verkligen som i en enda stor lek hela tiden och ger man sig väl in i leken är det omöjligt att ta sig ur. Fast det är himla underhållande på ett sätt. Jag har varit prinsessan Charlize hela dagen och igår var det kissekatten Snowflake som gällde. Undrar vad jag kommer spendera morgondagen som?


Nu ska jag kurera mig resten av kvällen med lite stillsam pilates, lite Aladin chocklad som jag fick av Mickis&Co i lördags och försöka ta mig igenom några sidor i körkortsboken. Med en teoribok på 90 sidor så känns inte det Californiska körkortet jätte avlägset!

Hoppas att ni får en bra tisdag!
Ni vet att jag tänker på er!


Pannkaksparty och gräddkrig

Gud vad jag älskar FF! Och här snackar vi inte bara föräldrarfritt utan familjefritt! Hela huset för mig själv ända fram till söndag eftermiddag! Min långhelg infirades igår med Emily på ett BODYATTACK pass (ja det fanns visst en anledning till att passet hade stora bokstäver i pass-guiden, såå kul men himla jobbigt). Sen blev det raka vägen hem där pannkaksparty med Sara,Mickis gånger två och Tess väntade. 5 tjockismagar,massa fula kort och lite gräddsprutning senare somnade jag och Mickis nr1 i min säng. Klockan var idag ställd på 10 (alldeles för sent enligt mig men någon annan misstyckte visst inte) men vid 9 och jag var alldeles för rastlös för att ligga kvar tänkte jag åka iväg och överraska Mickis med veggiebagels och te. Tyvärr vaknar hon precis när jag kliver ur sängen och där försvann den överraskningsfrukosten. Men dom var lika goda för det!
Eftersom vi båda var lediga idag var vi redo för lite fredagsäventyr och fick även sällskap av Mickis supergulliga kompis Linda. Vi åkte mot Great Mall som är ett superstort shoppingcenter med outletsbutiker mixat med vanliga butiker. Det läär inte vara sista gången jag sätter min fot där! Mina shoppingkassar kunde dock varit bra mycket tyngre om vi hade haft mer tid. En väska från Marshall, gigantisk koftsjal och klänning från H&M och en skjortklänning från Polo Ralph Lauren fick jag med mig hem iallafall. Då vill jag säga att vi ända spenderade mer än 5 timmar där borträknat ett matstopp på världens bufféställe. Stor salladsbuffe, tacobuffe, soppbuffe,efterrättsbuffe m.m. Allt för 8 dollar (ca 64:-).

Nu sitter jag och inväntar att några flickor ska komma hit och plocka upp mig innan vi möter upp Evelina och hennes vänner för att gå på preimären av 2012, visst har den premiär hemma idag också (eller igår för er)?


Pannkaksgänget minus en Mickis. Lägg märke till att vi har gått in i dimman av allt pannkaksos. Och ja, mamma vi använda ALLA fläktarna. Men de amerkanska fläktarna verkar inte vara mycket att hänga i granen :P
Imon kommer en liten bildspecial med helgens höjdpunkter!

Lördag hela veckan lång

Okej det blir väll inte riktigt lördag hela veckan men just nu känns det lite så! Är så himla glad och det är av den anledningen att jag kommer att vara ledig ifrån kl 2 idag ända fram till söndag eftermiddag. Föräldrarna är på en liten kärlekssemester och mormorn ville såå gärna ta hand om sina barnbarn under tiden dom var borta. Det är inte riktigt läge att lägga in en protest då! :)

Gårkvällen spenderades i mysiga Palo Alto med Evelina och nu ska jag iväg och powerwalka en sväng med Mickis innan veckans sista jobbtimmar väntar! Fick precis skypa en lång stund med både pojkvännen och mammsi&pappsi. Ni är så fina♥

Godmorgon Usa,godkväll Sverige

Jag sitter och smaskar i mig min frukost bestående av färska jordgubbar och havregrynsgröt men min nyinköpta äkta svenska jordgubbssylt från Ikea! Eftersom ögonen inte ville hålla sig uppe igårkväll, ger jag er en helgsammanfattning nu i stället!

Fredagen- Började med att min snälla värdmamma ger mig ledigt till klockan 2 på eftermiddagen. Det blir genast gymmet med Mikaela. Efter ett step pass och ett bodypump pass kände vi oss mer än nöjda och unnade oss en god fredagslunch hemma hos henne bestående av svenska pannkakor. Jag har kommit in i det stadiet då även saknaden av materiella saker hemifrån börjar bli påtaglig. Eftermiddagen spenderades med jobb, innan jag och familjen åkte på världens middag med deras poolklubb.

Lördagen- jag vet faktiskt inte hur jag ens ska lyckas summera denna dagen rättvist. Jag vaknade upp hos Sara efter vår mysiga sleepover. Efter en god frukost på ett bagelscafé satt vi på tåget in mot San Francisco. Eftersom denna damen har skött uppdateringen av dagen helt lysande tänker jag inte försöka slå den. Men jag kan säga som så att dagen var hysteriskt. Vi gick från idéen att äta en mysig måltid på någon resturang till att boka hotell rum för natten för att sedan checka ut en timme senare. Hela dagen bestod av konstiga händelser. För att bara nämna några blev jag utskäld av en förmodligen påverkad eller bara allmänt-dålig-dag tjej för att vi hade råkat stöta i varandra, vi sprang marathon till tåget för att sedan inse att det går om nästan två timmar och en utelåsning hemma hos Sara. Hur som helst, natten avslutades i min säng med en övernattningsgäst mer än beräknat.

Söndagen- siktet var inställt på outlets men eftersom alla kände sig lite halvkrasskliga styrde jag och min fina Sara bilen mot Ikea istället. Vi lyckades denna gången komma i tid innan resturangen stängde och det blev köttbullemiddag för 1 dollar(7:-)! Denna gången var det inga depp känslor av att gå runt därinne bland all svensk hemiredning- bara happy feelings av att få shoppa en helt del fint till rummet! Med baggagen full lastad, avslutade vi en rolig med sannerligen konstig helg med ett glass stopp, surprise!
Hoppas att er helg har varit bra! Nu tar vi nya tag inför en nya vecka, snart är det helg igen!


Två söta tjejer på ett inte allt för flashigt hotellrum!


EnEllen

En Sara med delar av våra inköp


Ser det inte aptitligt ut? Det smakade inte som Ikeas köttbullar hemma och än mindre som mormors, men man får ta det för vad det är!



Grattis alla farsor..

men speciellt grattis till dig min älskade pappa på Fars dag!
Jag saknar dig jättejätte mycket!


Jag&pappsie dyker med tuber i Kroatien i somras.

Snabb update från andra sidan jorden

Jag och ellen har precis slängt i oss en god söndagsfrukost efter lördagens konstigaste kväll. Får berätta mer om det för er senare men kan säga som så att vi checkade in på ett hotell inne i SF för att checka ut en timme senare. På den nivån ligger det.
Idag var siktet inställt på outlets men alla känner sig lite halvkrassliga så det får bli en tur till Ikea istället, eftersom vi inte riktigt lyckades komma dit i tid sist. Önska oss lycka till!

I väntan på natt-tåget hem till Menlo Park!

Heeelfräscha!


Fredagar är ändå den dagen som känns bäst!

Idag vaknade jag upp med ett leende på läpparna! Det är fredag, igen!

Gårdagen spenderades först med jobb i ganska så jättemånga timmar. Förutom att hundarna (våra två egna+ hundjäveln som vi är hundvakt för denna veckan) rymde och vi fick engagera halva gatan för att hitta dom, förberedde jag & Margaret ett överrasknings teaparty för mamman och Kate när dom kom hem från skolan och jobb. Vi skrev inbjudningar och bakade en kladdkaka som blev mer än omtyckt. På kvällen blev det aupairfika på Barrones med massa svenskar. Nu väntar step aerobic med Mickis och Lisa. Kvällen bjuder på middag på familjens poolklubb och sedan ska jag träffa evelina! Det talas om att svenskgänget här ska ut så förhoppningsvis hänger vi på :)
Vad gör ni ikväll?



Kladdkakan blev inte riktigt lika tjock som vanligt, liiiite av smeten fastnade på någons läppar istället. Förövrigt så har inte amerikanare en aning om vad ströbröd är. Det vore ju att överdriva att jag är någon storbakare men när jag väl bakar vore det ju bra att ha lite. Efter att ha åkt runt i 5 butiker gav jag upp. Någon som har tips på vad man använder om man inte använder ströbröd? Och inget kokos tack!

1 månad & 21 månader

Yes, det är vad jag firar idag! En månad i Usa och 21 månader tillsammans med min finaste prins! Det är en helt obeskrivlig känsla att det faktiskt var en hel månad sen, 31 dagar sedan, som jag lämnade tryggheten hemma i Jönköping och satte min fot på planet som skulle ta mig till mitt nya hem för ett år framöver. Tiden har gått så otroligt fort, fast ändå inte. Jag trivs så otroligt bra här men det går inte en dag utan att jag saknar er där hemma. Lika obeskrivligt känns det att det var en hel månad sedan jag var i dina armar senast älskling och att det är ytterligare 2 månader kvar tills jag får pussa på dig igen.

Bilden tagen för exakt 21 månader sedan. Bilderna från denna kväll tycks alltid komma fram

Om 57 dagar står du där igen, fast denna gången på ett plan som ska ta dig över till mig! Jag kan inte längta mer!
Love you forever


Ikea och alldeles för mycket felkörningar

Förra veckan trodde jag att jag hade min allra första riktiga dos av hemlängtan men så fel man kan ha. Efter x antal felkörningar på motorvägen, några slag i ratten och en hel del svordomar så lyckades jag och sara ta oss fram till Ikea- en körning som borde ta en kvart tog oss över 90 min (ett middagsstopp pånågra minuter inkluderat). Det visade sig senare att jag hade skrivit ut en karta till Ikeas lager, inte konstigt att vi körde helgalet. I alla fall, känslan av att gå in på Ikea var underbar men samtidigt hemsk. Jag hade gåshud när vi gick runt på avdelningarna för det såg verkligen precis ut som hemma. För ett tag trodde jag att om jag gick ut genom utgången så skulle jag mötas av A6 parkering hemma i Jönkan. Usch det var jobbigt.

I alla fall, där mötte vi upp två lagom muntra tjejer Mikaela&Tess som hade suttit där ett bra tag och väntat. Eftersom vi kom en kvart innan dom stängde så hann vi varken med någon shopping eller stopp i resturangen för köttbullemiddag men nu vet vi ju alla fall hur vi ska köra nästa gång, kan man ju hoppas i alla fall. Resten av kvällen spenderades i Mikaelas poolhus. Mycket mys

Dagen idag har besått att bodypump med Mikaela, bus och lek här hemma i trädgården (det har förövrigt varit över 25 grader idag, peppar peppar att det håller i sig till helgen), balettträning med Kate och nu har Mikaela precis åkt hem efter en myskväll med glass och en film som det sågs 5 min på. Nu sitter jag iklädd min prins t-shirt som forfarande luktar precis som han och ska sova. Imon blir det tidig uppstigning för ett step-pass!

Godnatt mina vänner!




En Halloween i staterna

Jag och sara började denna festliga dag med en festlig frukost innan vi åkte på kostymletning- inte alls i sista stund eller så. Det var inte helt oväntat väldigt utplockat men efter några timmars flängande hittade vi till slut våra outfits förkvällen. Sedan bar det av hem till mig där lite fotografering av Tinkerbell och Dorothy ägde rum.


fter lite fixande infor kvällen, en hundrymmning när några barn knackade på trick or treat, en väldigt försenad taxi och annat krångel satt vi äntligen på tåget in till San Francisco.

Väl framme åkte vi hem till den här bruden och började förfesten!


Älvan Andrea, Djävulen Sara och Miss Muffet Frida

En söt djävul med min tjusiga mössa



På väg till en tvättäkta amerikansk hemmafest

Där träffade vi en annan söt donna, Mikaela. Plus massa andra svenskar och annat folk. Tyvärr har jag inga bilder innifrån huset med hängande människor, avhuggna händer och annan galen utsmyckning.


I väntan på taxi hem för övernattning hos Andrea efter en toppenkväll! Kvällens konstaterande- San Francisco behöver mer taxibilar. Vi väntade i över 90 min i kylan för att få komma hem!


Ett smakprov på hur folk går in för Halloween här borta.

Två tröttisar som sitter och äter vääääärldens godaste Veggie-bagels! Det lär inte vara sista gången vi äter dom. Tack för en toppen Halloween brudar!  Det sägs ju att man ska ta seden dit man kommer, men i det här fallet tänker jag ta med mig seden till Sverige. Vi har helt enkelt mycket att lära av amerikanarnas syn på högtider!
Hoppas att ni hade en bra Halloween därhemma!
Jag saknar er