I South Beach Miami

Hej vanner! Villmest bara saga att vi lever och mar mer an bra. I forrgar bestamde sig min dator for att inte sammarbeta mer med mig utan ar nu helt ur funktion. Gar inte ens att satta pa platburken.. Trakigt eftersom jag har sa mycket bilder jag skulle vilja visa er. Men saras fina ipad ar inte helt fel den heller! Det ar halloween helg ochi igar gjorde vi stan som sota bebisar med blojor ochi nappar. Idag har vi masker och helsvarta drackter pa oss. Annars spenderar vi dagarna pa stranden da vadret tillater. Haromdagen var vi med om en akta florida orkan med blixtar, dunder och varldens regmstorm. Himlen oppnade sig bokstavligen talat. Nu ska vi ut pa stan och umgas med monster, haxor, och andra varelser! 4 dagar kvar till Sverige!!

Update fran Office Depot

Vi har under vart ar har i Usa blivit lite vana vid smarre motgangar, likasa under var resa har vi fatt mota nagra stycken. Imorse kom ytterligare an nar vi vaknar upp till en mindre regnstorm utanfor fonstret. Nu star vi pa Office Depot och forsoker radda ALLA resans bilder ifran en lite fuktig dator.. Vi har fatt tummen upp av var servicekille Jim och det ser ut att losa sig! Nu nar jag precis har lanat en utav butikens datorer och gar in pa min mail ser jag ett skrattretande mail som lyder: "Käre FRIDA GRUNDSTRÖM, Frida, kop ett extra batteri certifierat Acer och fa aldrig slut! Önskar du utöka din produkts batteritid? Använd Acer Store batterikonfigurator för att enkelt matcha korrekt batteri med din produkt och därmed få en större frihet och sakerhet." Kalla det skrattretande eller sammantraffande men knappt ar det i alla fall. Jag har inte fatt mail ifran Acer pa over ett halvar och just idag! Det var allt for tillfallet! Efter detta pappa ska vi till Apple och jag ska sondera tarrangen for dig infor dina inkop!

En dag i träskmarker och shoppingstråk

Tidig morgon körde vi upp mot Everglades ifrån Miami med destination Speedys airboats i norra Everglades.
Väl framme i Everglades, som är ett gigantiskt träskområde som ingår i Unescos naturvärldsarv och sträcker sig över en stordel av sydvästra Florida, hoppade vi på vår bokade airboat och gav oss ut i markerna.
Denna krabat kryllade vattnet av, tyvärr fick vi aldrig se några. Kanske låg dem allihopa och körde en morgontupplur..
Galen natur!
Två nötter på en airboat!
Och fort gick det!
Dessa rötter består hela Everglades av. Crazycrazy!
Vi och vår kapten.
Här ser ni hur öde vägarna är ute i dessa trakter. Och vi som trodde vi skulle hitta ett Starbucks att äta frukost på haha..
Här har ni vår bil tidigt imorse, då var den städad.. Ni kan tänka er hur den ser ut nu.
Men vi har att skylle på att vi har trängt ihop sovrum, kök, walk-in-closet,garaderob, väskförvaring och office på ett 5 kvm stort utrymme. Det kan inte ens Ikea slå!

Humöret är något vi aldrig tappar i alla fall.

Efter vår airboat tur i träskmarkerna styrde vi kosan 15 mil öster ut till östkustens största mall, Sawgrass mills mall med 350 butiker! Trots att vi är fattiglappar hittade vi lite fynd..
Detta var nog ändå det bästa fyndet- Froyo!
Eller nej jag ångrar mig- min nya mysiga vinterjacka från Raplhi var mitt favoritfynd!
Nu befinner vi oss några mil bortanför mallet och kör söderut mot Miami om några minuter! Godmorgon Sverige, godnatt Amerika!

Key West till södra Miami

Under de senaste dagarna har vi rört oss upp ifrån den allra sydligaste delen av The Keys uppåt mot Miamitrakterna. Vi har gjort småstopp vid massa mysiga ställen längs med vägen och åkt in i flera parker och naturområden! Ett utav alla ställena vi har besökt är Biscane bay som verkligen var jättemysigt!Vi vid Usas allra allra sydligaste punkt. Just då bilden är tagen är alltså jag & Saris de två människorna i hela usa som befinner sig längst söder ut. Häftig känsla!

 Snygging vid havet!

 

Key Wests taxibilar föll mig verkligen i smaken!

Det är inga Hawaiistränder i The Keys i Florida inte men det duger alldeles utmärkt.

Förlåt för eventuell oroelse

För det första ber vi ursäkt för att eventuellt oroat nära och kära av dålig uppdatering här under de senaste dagarna. Anledningen är att vi inte har haft någon tillgång till internet och att vi inte sedan en vecka tillbaka har något hem. Yes vi sover i bilen och duschar på olika gym som vi fixar gästpass till- vi får träna och fräscha till oss på en och samma gång. Igår njöt vi av lyxigheter som ångbast och jaccuzi på 24 hour fitness! Det enda negativa med att bo i bilen är att allt börjar lukta lite unket och att vi har massa äckelbett på kroppen efter våra nätter. Våra handddukar som har varit med oss hela vägen från Hawaii börjar lukta lite snusk men ligger just nu ute på ett träd och torkar till sig. Detta är vår verklighet för tillfället och vi älskar den. Men det ska onekligen bli mer än skönt när vi om 2 dagar checkar in på¨ett hotell i Miami. Vi avslutar på topp kan man säga!

Och för det andra är vi liite besvikna på den dåliga responsen vi fick på vår förra bild på armen. Inte fasen tror ni väll att man kan bli så mager på 2 veckor?? Vi står ju för tusan under en hårtork och kör på luft som bara den på armen.

Om bara några minuter kommer lite utav våra senaste dagar på uppladdning men så länge kommer här en liten film när vi fjantar oss ifrån dagens roadtrip ifrån Everglades till Sawgrass Mills mall. En sträcka som är heeeelt tom på bilar. Vi mötte sammanlagt säkert endast 30 bilar


På Donken i Marathon

Just nu sitter vi på McDonalds i en stad som heter Marathon som ligger i södra The Keys. Vi sitter här mest för att få gratis internet men också för att inta vår lyxmåltid för dagen, en snackwrap! Detta var väll en uppdatering i kortaste laget men nu måste vi ut på vägarna igen för att röra oss upp mot the Duck keys där vi spenderar natten.

Här har ni beviset på hur man blir när kassan är tom och man är på semester med Sara&Frida. Slapphudar är vad vi är!

Nu ser jag fram emot mormors köttbullar och mammas nyköpta frallor på lördagsmorgornar!


Från Orlando till Key West på en dag

Igår startade vi dagen med att ta bussen till Miami ifrån Orlando. Här är vi utanför Walmart och tyckte detta var bästa sättet att frakta våra väskor på..


Väl framme i Miami hade vi en hyrbil som väntade på oss. Tanken var att stanna i Miami en natt och sedan köra vidare ner till Key West morgonen efter. Men istället körde vi en spontanare och bestämde oss för att köra ner till KeY West denna kvällen för att vara på plats för solning och bad morgonen efter. På bilden är vi framme i Key West och så är spenderade vi natten- I bilen. Det är finito med hostel nu då vi är fattiga resenärer. Nu blir det Hotell hyrbil för en eller två nätter.. Mycket mysigare till och med!

På morgonpromenad till Starbucks. Dagen idag var planerad till solning och bad men inget utav det gick riktigt av stapeln. Vädret har inte varit på topp och utmed stränderna här nere är det utfärdat varningar för stora bakteriekulturer längs med strandkanterna på grund av de senaste dagarnas nederbörd..Istället har vi spenderat dagen med att strosa på stadens gator och tränat på gym. På så sätt fick vi gratis dusch och tillpiffning-perfekt!
Vacker solnedgång vid Key West strandpromenad.
Om 7 dagar är det Halloween och vi är i full gång med att lista ut vad vi ska klä ut oss till.
Nej någon kock kommer jag då aldrig vara, varen i verkligheten eller på Halloween.
Godnatt ifrån Florida!

En dag på världens största rymdcenter

På grund av dålig uppkoppling till nätet kommer här en dags försenad uppladdning av torsdagens äventyr. Allt i en enda bilduppladdning.
Vi började med att hyra bil ifrån en turistbyrå. När bilfirman kom för att hämta upp oss i sin transportbil till biluthyrningen höll vi på och få dåndimpen. Bilfirman var samma bilfirma som vi så många gånger förr varit i kontakt med angående biluthyrning i Florida och som vi så många gånger svurit över att de har haft så höga priser. Vi hade dock fått ett bra mycket bättre pris utav turistuthyrningen och tänkte att vi skulle ge stället en chans, enda stället som gjorde underårings uthyrning så vi hade väll inte så mycket val. Väl framme blir vi uppenbarligen uppgraderade till något mycket bättre än vad vi hade betalat för, en superfin sportbil med världens ljudanläggning. Det är vad vi kallar flyt, eller kanske valuta för pengarna. Vi susade iväg ut på vägarna och skönare bil har jag aldrig någonsin förr kört..
Någon timme senare kom vi fram till Kennedy Space center. Söta astronauter på bilden va?
En utav Nasas huvudbyggnader där reparation och uppbyggnad av raketer och rymdfarkoster sker.
Känner ni igen byggnaden? Det är den som man ofta ser på tv då raketer skjuts upp!
Vi besökte kontrollrummet som användes vid den allra första månlandningen. Exakt som det såg ut då, på exakt samma plats och det ursprungliga rummet, häftigt!
Baken på den första raketen som var på månen.
Sara tar på en bit utav månen.
Fören  på den första månfarkosten. Jag är fascinerad av rymden om inte det har märkts redan!
Vi hittade en gammal Dagens nyheter
Vårt vrålåk. Förutom Kenndy åkte vi även på lite turisting utanför Disney World och Epicot center.
Vi avslutade denna underbara dag med en froyo i mysiga Orlando downtown!

Anlänt i Orlando

Efter en väldigt busenkel flygresa på 2 timmar har vi nu landat i Orlando, nöjesparkernas Mekka och Musse & hans vänners hemstad.  Även här bor vi på ett hostel, men det kom väll inte som någon överraskning va? Vi landade på eftermiddagen och har spenderat kvällen med att mest vandra omkring i området och sedan besökt ett ställe som heter Old town med en massa tivoliattraktioner och annat marknadsliknande. Senare under kvällen kopplade vi av vid hostelets poolområde insvepta i våra handdukar, BJ och laptops. Umgicks med både den ena och den andra stollen här på hostelet under kvällen. Jag kan inte sluta fascineras över vilka typer det finns här i världen! Morgondagens planer-Om vi lyckas ordna en bil till morgondagen ska vi besöka världens störst rymdcenter, Kennedy Space center! Hoppas hoppas hoppas...
Att frakta denna rosa skönhet till sverige borde inte vara en omöjlighet?

Vi byter New York mot Orlando

Snart kommer vår shuttlebuss och hämtar upp oss här på hostel Fresh ( som har varit allt annat än fräscht). Idag byter vi nämligen New York emot nöjesstaden Orlando i norra Florida. Vi har haft några helt otroliga dagar här i New York och jag har som så många andra totalt förälskat mig i staden. Någon gång i mitt liv ska jag bo här, om det så ska vara på ett äckligt hostel eller i en lyxlägenhet jämte John Mayer.

Hur som helst, nästa gång jag skriver kommer vi alltså befinna oss i Musse Piggs hemstad. Hoppas att allt är toppen med er där hemma, nu är det inte många dagar kvar tills vi ses igen!!!

 

Här kommer ett klipp ifrån inatt då två trötta tjejer packade ihop sina liv som så många gånger förr..
Jag ser allmänt trött och ful ut och Sara är söt!

Dag 4 New York

Denna dag gick vi upp med tuppen för att utnyttja vår sista dag i det stora äpplet till max. Vi började dagen med en mysig bagelfrukost på ett café i det charmiga området Soho. Därefter var det dax för en händelse som skulle kunnat bidra till att jag skulle förlora min allra finaste Sara. Ja, att hon vid denna händelse skulle få hjärtklappning av glädje och kola av vippen skulle inte förvånat mig. Vi beger oss nämligen till korsningen av Grove och Bedford i området Greenwich. Detta är minsann inte vilken korsning som helst, om verkligen en korsning utöver det vanliga för Sara Birgersson. Här är nämligen Vänner-huset beläget, närmare bestämt på fjärde våningen av huset ni ser på bilden. Sara är den ultimata vänner-nörden ( ja hon vet till och med vilken färg Ross har på sin tandborste). Och jag överdriver inte när jag säger att det kom tårar ur hennes ögon när hon fick se huset. Och jag var såklart så glad över att få dela detta speciella Vänner-halleluja-momentet i hennes liv. Efter att Sara hade lugnat ner sig lite vandrade vi vidare för lite sparsam shopping i Soho. Eftermiddagen spenderade vi i områdena runt omkring Ground Zero. När vi var där för nästan exakt ett år sedan så hade de knappt påbörjat återuppbyggnaden av de två tornen. Idag, ett år senare är det två redan ganska så höga byggnader som står där. På kvällen var det dags för oss att bli ompysslade efter många nätter på skabbiga hostels och flera duschlösa dagar. Vi hade dagen tidigare blivit "utvalda" att få en spakväll på en frisörsalong. Vi blev klippta, lite masserade, gjorde ögonbrynen med en mördartråd som gjorde sååå otroligt ont och fick djupbehandling av håret. Runt 9 snåret steg vi ut från salongen och kände oss som nya människor och åkte in till Times Square för ett sista intag av staden och lite souvenirshopping. Resten av natten spenderade vi med att få i ordning på våra väskor, ni ser utgångspunkten på på nedersta bilden...
En överlycklig Sara


Jag själv ger serien en halv tumme upp för serien..

Känner någon igen denna mannen? Idag såg vi honom tillsammans med ett gäng andra kändisansikten, däribland David Cassidy och Lil Jon.

Ground Zero
Storbildsskärm på Times Square- ser ni oss?

Mitt hjärta på Times Square

Att dömma av bilden skulle man kunna kalla oss Material girls. Men nej nej, så är inte fallet. Vi är bara två tjejer som flyttar hem till Sverige igen och som måte bära med oss allt vi äger i resväskor på en månads lång resa. Det är knappt att jag syns på bilden för alla pinaler...
Dag 3 New York- Utflykt till Washington

Idag kände vi för att hälsa på fler kändisar och begav oss mot Usas huvudstad på en 4 timmar lång bussresa mot Obama. Framme i Washington började vi med att gå hela The Mall som är huvudstråket med många sevärdheter och monument i staden. Vi såg Capitolum, Washington Monument, gjorde besök på museum och kända Lincoln Memorial. Men det vi verkligen kommit dit för att se var ju såklart Vita huset. Det var verkligen häftigt att stå utanför ett utav de mest övervakade husen i världen och vem vet, kanske var självaste Obama med familj inne i huset. Innan bussen tog oss hem till NY igen spenderade vi några timmar i mysiga Georgetown som har gator som tillhör några utav de äldsta i Usa.


Tack vare lite underskattning av tid ( som vanligt när det gäller oss) intog vi vår frukost i China town. Detta var det bästa vi kunde hitta. Min till vänster- kokosbröd och smoothie Saras till höger- det vitaste bröd som går att hitta och slajmtomater och svettig ost. Mums mums!

'

Capitolium


Air and Space musuem

Lincoln memorialObama kan nog kännas sig kanske så säker med bara 5 vakter på en yta av 2 meter på taket. Då kan ni tänka er hur säkerheten ser ut över hela området.
Sara i mysiga Georgetown

New York dag 2

Idag har vi haft en dag i turistandets tecken. Jag har nog alltid haft något emot turistbussar och arrangerade turistgrejer där alla trängs ihop på ett litet utrymme och man ska låtsas älska alla på stället-alla är vi turister-känsla liksom om någon förstår vad jag menar. Men vi bestämde oss i alla fall som jag skrev igår att köpa ett turistbuss pass som vi idag har uppskattat väldigt mycket! Att bli tagen runt till stadens olika turistmål och kliva runt på de ställen som man själv tycker verkar mest intresserant och sedan kliva på igen när man är är redo för nästa turistmål är ju faktiskt helt lysnade! Så idag har Gray Line och dessa tourguider tagit hand om oss och våra stopp för dagen blev Chinatown, Soho, en mysig lunch i Little Italy och sist men inte minst Frihetsgudinnan. Hon var söt men kön för att besöka henne var inte riktigt lika söt. Men varje minut i kön var det värt för att se henne! Vilken donna hon är alltså.

Väl tillbaka ifrån Liberty Island där frihetsgudinnan bor avslutades kvällen med lite strosning i kvarteren i Soho och margaritas med några New York bor på en pub som visade sig ligga under John Mayers lägenhet. Gissa vem som var
 lycklig??

 

Pernilla min fru, vad tror du om detta som en liten extra edition till vårt företag?
Toppvåningen som ni ser på denna byggnad tillhör John Mayer!

First day in New York


Idag vaknade jag upp av att jag villa döda både mig och den sovande Sarisen som jag hade i bädden ovanför mig. Vi hade satt klockan på 7.30 för att uttnyttja morgonen till max. Klockan 14.15 vaknar jag upp och skriker: SAAAAARAAAAA, du kommer inte tro mig nu när jag berättar för dig hur mycket klockan är!! Vi ville döda oss själva för några minuter och förstod inte hur våra kroppar kunde ha förmått sig att sova så länge ( förmodligen för att vi fortfarande är kvar på Hawaiitid och hade en resdag på över 24 timmar igår), men efter en snabbfixning var vi snabbt ute på New Yorks gator. Började med att hoppa på en turisbuss som tog oss på en guidning genom Harlem och Upper Manhattan. Efter detta blev det ett besök upp i Empire state buildning med utsikt över hela New york. Det var så nedrans kallt uppe på toppen men fina vyer fick vi i alla fall. Kvällen har spenderats med strosa runt på Manhattans gator. Eller jag tar tillbaka det, strosa är helt fel ord- hajka vore ett bättre. Vi började nämligen vår vandring på 50th street, gick ner till 12th street och Meat Packing district för känna på utelivet. En sträcka som vilken amerikanare som helst skulle säga vara omöjlig att gå gick vi sedan- från 12th street till 95 th street, enligt oss en helt perfekt kvälls promenad. Jag älskar hur tydliga kontrasterna blir mellan amerikanare och promenadvana svenskar i dessa fall!

Tack vare vår förjävliga och ofrivilliga sovmorgon uteblev vårt besök hos Frihetsgudinnan men hon ska få ett besök utav oss imorgon. Även kända Brooklyn bridge och Ground Zero ska besökas imon! Önska oss lycka till att vi vaknar upp med tuppen imon! God morgon Sverige, godnatt Amerikat!

 

Utsikt ifrån Empire state buildning, efter 11 september återigen New Yorks högsta byggnad.
Jag önskar att Saras födelsedag var imorgon för då hade hon fått denna t-shirt utav mig!
Kunde inte passa henne bättre!

Hawaii, Seattle, Minneapolis,New York, Manhattan

Yes, detta är alla de platser som jag och min kära Sara här besökt under loppet utav ett dygn. Igårkväll klockan 9.15 steg vi på planet på Hawaii. 5 timmar senare landar vi i Seattle för någon timmes väntetid innan vi fick boarda till Minneapolis. Väl framme i Minneapolis några timmar senare blev det ytterligare en stunds väntan innan vi kunde gå på vårt tredje och sista plan som skulle ta oss hela vägen fram till New York. Tack vare en seg shuttle dröjde det ytterligare någon timme innan vi kom fram till vårat mindre tjusiga hostel där vi befinner oss nu. Vi har flygigt genom så många tidszoner att vi inte riktigt vet hur vi har det med tiden i våra huvud eller hur många timmar som vi har varit uppe. Ett dygns resande minst har vi i alla fall i kroppen. Jag besparar er att visa bilder på vårt rum med hänsyn till min mamma vars moderskänslor kommer att spela in och vilja ta mig ifrån dessa hårda fängelsesängar på momangen. Men vi bor mitt på Manhattan i ett säkert område vilket överväger allt annat!
Imon ska Frihetsgudinnan få ett besök utav oss och vi hoppas även på att kunna skrapa ihop några slantar till lite shopping. Eller rättare sagt, vi måste shoppa. I våra väskor ligger just nu bara kläder lämpade för varmare klimat, här i New york är det så ruggigt kallt att vi kommer bli till is om vi inte köper något varmare att slänga på oss!
Vi i New York för nästan exakt ett år sedan

Happy happy happy birthday love!

Hoppas att flygningen hem gick smärtfritt och du vet att vi önskar mer än något annat att vi kunde vara med dig och fira din tjugonde födelsedag!
Ha nu världens bästa dag hjärtat!


Mahalo

Överrskriften betyder tack och hej på Hawaiianska och det är precis vad vi säger till Oahu och Hawaii nu. Om några timmar går planet emot nya äventyr och New York. Morgonen började med ett otroligt jobbigt avsked till Amy. I över 8 månaders tid har det varit trion bestående utav Sara, Amy och mig som har varit ute på de mest knäppa äventyren efter de andra. Racing till John Mayer konsert som vi trodde var 20 min bort istället för 3.5 timme, cykling in till San Francisco och Golden Gatebron, vandring i tuffa Yosemite och många många fler knäppa upptåg. Vi har kompletterat varandra bättre än man någonsin kan önska ifrån en grupp. Att veta att vi nu inte kommer att vara samlade förrens om minst 7 månader är mer än jobbigt. Men jag försöker att tänka på alla underbara minnen vi har skapat under vår tid här i Usa, de kommer vi alltid att dela och bära med oss. Och detta är ett fall som man bara känner inom sig att det här bara början på allt vi kommer uppleva tillsammans. En liten resa till England i vår blir vårt nästa äventyr!
Här kommer i alla fall några bilder ifrån våra senaste dagar här på Hawaii. Vi har åkt på en semiprivat båttur som tog oss ut för att snorkla med sköldpaddor och simma med delfiner. Dessa söta små varelser befann sig bara någon halv meter ifrån oss i en stor flock och det var såååå häftigt! Skulle göra om det bums om jag kunde. Vi paddlade även kajak och testade paddleboards. Idag har vi hunnit med en sväng till historiska Pearl Harbour! Nästa gång jag skriver befinner vi oss i NY!

'

Ser ni vilket efternamn som står i mitten av denna bild? Eftersom det inte finns allt för många grundströms-släkter i världen hoppas jag på att denna man tillhör vår släkt. Då blir jag en stolt grundis!
'
Amster, vi saknar dig redan hjärtat!

Aloha

Här kommer en liten update ifrån våra senaste dagar här på Hawaii! Vi är inne på dag 6 nu och jag har sagt det förr men vi har verkligen kommit till paradiset! Det är svårt att förstå att det bara 5 timmar ifrån den verklighet vi känner till, finns en helt annan värld!

Lördag: Vi startade dagen med att hyra scooters för att ta oss till öns östra del. På vägen gjorde vi ett frukoststopp på ett mysigt farmers market, mums! Dagen spenderades på kända Sandy beach med ett stopp vid The blow hole med skyhöga vågar på över 5 meter. Det stoppade inte mig och Amy ifrån att plumsa i och det ångrade vi snabbt efter att bara tagit några få meter ut i havet och beslutade oss för att vara lite förnufftiga och inta vår liggande position på stranden istället. Lördagen spenderade ute i vimlet på waikikis gator med en och annan god Lava flow drink, en specialité för Hawaii!

Söndag: Vi fick inte riktit nog av mopparn under den första dagen och hyrde dem därför en dag till för att ta oss upp till öns nordligare delar, Northshore. När vi sedan kom tillbaka till Waikiki och berättade för folk om våran dagsstrapatts tappad dem hakan- Have you really gone on those ones up to the nortshore and around the island?! Must have taken you ages girls! lät det.. Men det har kommit att bli lite utav våran nisch, knäppa och udda äventyr! Under våran dag gjorde vi ett stop på Doles fabrik och odling (ni vet Dole, bananmärket) som är den största av sitt slag, besökte fina stränder, ett stopp på ett Macademia nöt outlet bara för att vi har en macademiefreak till Amy i gruppen!

 

Måndag: Lite slitna efter en skumpig dag på mopparna vaknar vi upp till en ny dag här på ön ( känner nu Robinson-stuket i det hela?) och styr vår kos mot kända Hanauama bay som framförallt är känd för sin fina snorkling. Och fin snorkling fick vi minsann vara med om, inte fin i den bemärkelsen att det var ett helt hav med fina fiskar utan fin för att vi fick simma med sköldpaddor. Att se djur i sin rätta miljö som man vanligtvis bara ser på zoo är så häftigt. Jag är ingen djurmänniska för fem öre men detta var verkligen en upplevelse.  På kvällen gav sig tre glada flickor ut i ett obefintligt vimmel på Waikikis gator. Det var vi och några locals men vad gör väll det..

 

Tisdag: Vi hade betat av de allra flesta av öns turiststränder och utvidgade vyerna lite. En lokal strand som det inte alls är måna turister som tar sig till blev dagens utflykt. Vi spenderade dagen med att ligga och njuta av solen som tittade fram och sedan gå längs med stranden in till Waikiki.

Imorgon ska vi åka ut med en båt som bara tar 10 andra människor plus oss. Det utlovas delfinsimning, snorkling med sköldpaddor och massa annat på öns mer privata delar som man inte kan ta sig till annars!


Jag hatar fåglar!
Amy i sitt Macademienötparadis!
Tarzan slänger sig i lianerna
Det var allt för denna gång! Hörs snart igen mina kära!

Paradiset

Vi är nu inne på dag 6 här i Hawaii och jag har sagt det förr men kan säga det så många gånger om- vi har verkligen kommit till paradiset och så långt ifrån vardagen man förmodligen kan komma! Vi bor på ett hostel som ikväll har snigellångsamt internet och vi behöver sova för imorgon blir en äventyrlig dag. Det blir en heldag på havet!  Vi ska åka ut på en liten båt som kommer att ta oss till de mer privata delarna utav ön som man inte annars kan ta sig till. Här ska vi snorkla med sköldpaddor och få simma med delfiner! Håll utkik i morgon bitti (kväll för er) efter en lite större update härifån Hawaii, just nu är det sömn som gäller för trion! Kika gärna in här för mer bilder!
Mahalo!
(tack och hej då på hawaiianska)

Hawaii is ours for a week!

Vi har landat i paradiset! Och jag kan inte beskriva det bättre än med ett ord- magiskt!
Vi befinner oss för 7 dagar framöver på ön Oahu i Hawaii. Vi bor på ett hostel bara en minut ifrån stranden och jag är här med mina hjärtan Amy & Sara! Idag har vi spenderat dagen på Kailua, en strand som är rankad på listan som en utav världens finaste stränder. Utav hur mycket stränder det handlar om var väll lite skit samma, för det var sjuuukligt vackert. Efter en dag fylld av bad och sol blev jag rastlös och gav mig ut för en liten springtur längs med strandkanten och bättre springrunda har jag aldrig varit ute på. I slutet av min lilla tur då jag inte tror att jag kan bli lyckligare än så, dyker ingen mindre än John Travolta upp i folkvimmlet. Han är omsvärmad av en massa kineser och såg ganska så jättesliten ut, men tufft var det i alla fall!


Jag är trött på att vänta på bussen...
Trion
Disley
Birgersson
Grundström
Så här lycklig var jag när jag sprang tillbaka till resten av trion för att berätta om min kändisspaning!
Nu väntar en natt på Waikikis gator!

The greatest year of my life

Ett år har gått sedan jag satte mig på planet som skulle ta mig till Usa och det är nu dags för mig att skriva inlägget som jag länge har fasat för. Folk sa till mig att tiden skulle flyga iväg. Flyga iväg vore ett milt sätt att uttrycka tiden här. Det känns som det var en månad sedan min värdfamilj hämtade upp mig en sen fredagkväll. En vecka sedan vi firade Halloween och i förrgår som gänget hade en underbar helg nere i Pismo Beach med modevisning,boogieboarding och solning.

Jag är så tacksam för allt som jag har haft lyckan att uppleva detta året. Alla platser som jag har fått uppleva och alla människor som jag har lärt känna. Vart du än vänder dig i världen kommer du att lära känna nya människor, men jag hade aldrig i hela mitt liv kunnat tror att jag skulle träffa så pass många människor som idag står mig så otroligt nära. Jag vet att det är en stark vänskap för livet som vi delar och det gör mig så lycklig. Ifall jag skulle fått välja mellan alla familjer i Cultural care aupairs portfolie, skulle jag ha valt den som jag nu har spenderat ett år med. Jag hört historier om folk som kommer tillbaka ifrån ett år i Usa och berättar att dom nu inte har en familj, utan två. Jag trodde dom inte och tyckte det lät lite små tramsigt. Idag förstår jag precis vad dem menar. När jag om 4 veckor landar på svensk mark kommer jag att vara en utav dessa människor som berättar om sin andra familj på andra sidan jorden. För ett år sedan hade jag en underbar lilla syster. Nu har jag tre. Men var inte orolig Elin, du kommer alltid att vara den bästa!

Nu byter jag ut Golden Gate bron emot Munksjöbron, frozen yogurt mot Sia gräddglass, YMCA mot Friskis&Svettis. Det är för mig helt obegripligt att allt det som nu är vardag för mig, kommer inom loppet av 4 veckor vara på andra sidan Atlanten. Vänner som jag har kommit otroligt nära inte kommer att befinna sig lika nära längre och att kunna åka in till San Francisco bara över dagen för att roa sig kommer inte att finnas på schemat. Missförstå mig inte, jag längtar efter er alla där hemma så otroligt mycket att det är svårt att beskriva det pirret som jag får i min mage av att vi snart är tillsammans igen. Jag har saknat er varje dag! Men att kastas ifrån en vardag till en annan kan inte bli annat än en stor omställning.

Ett mycket mycket mycket längre inlägg om året kommer att komma så småningom. Nu måste jag packa det sista, ta en sista dusch i mitt fina badrum och säga hej då till huset. Snart kommer tjejerna hem ifrån skolan och då åker vi mot flygplatsen en sista gång. Det blev en himla massa sista i denna meningen men jag försöker att tänka positivt även fast det är vansinnigt jobbigt just nu. Avskedet på flygplatsen kommer bli bland det jobbigaste jag någonsin har varit med om. Det är garanterat inte sista gången jag träffar familjen och vännerna här och det är inte heller sista gången som jag är i Menlo Park. Med dessa ord säger jag Aloha för nästa gång jag skriver så är jag i paradiset på Hawaii!

Tack för allt!

 


Chilly hilly San Francisco

Yes, det blev en heldag inne i San Francisco med familjen igår! Och jag som trodde att jag vinkade adjö till staden i mitt hjärta när vi körde därifrån i lördags natt, blev mer än glad! Vi åt jättegod dim sum middag, ett besök på chockladfarbiken Guiriadelli Square, glass-stopp och bus i en jättefin park med utsikt över Golden gate bron. Och vädret var förvånansvärt bra för att vara SF, solsken och inte alls kyligt!
Nu måste ska jag fixa och dona innan jag ska hämta upp Margaret på skolan.
Och jag har fått mina flygtider!!! Det är ett drömflyg skulle jag vilja säga. Vi kommer att få utnyttja dagarna till max under semestern då flyget går hem på sena eftermiddagen på den allra sista dagen som vi lagligt får vistas i Usa och landar perfekt i Stockholm vid lunchtid dagen efter! Och det bästa av allt, jag får flyga med min Sara Birgersson hela vägen hem till Sverige!

Oh my- 3 dagar!

Söndag morgon och jag har varit uppe med tuppen och gjort pannkakor till tjejerna. Nu är dom i kyrkan och jag ska springa på lite ärenden innan vi ska ha någon form av familjedag. Jag hoppas på San Francisco.
Gårdagen var verkligen hur lyckad som helst. Jag och Sara går ju en fotokurs på Stanford university med specialisering på porträttfotografi och igår var det dags för huvuddelen utav kursen. Att åka till vår lärares hus och studio i Oakland och fota hela dagen. Yes, från 9am-6pm var vi där och det var verkligen sååå kul! Vi var aldrig inne i hennes studio för att ljuset var så bra utomhus alla redan. Jag och Sara modellade förmodligen mer för andra än vad vi tog kort men 731 bilder på min kamera kom vi hem med i alla fall på allt ifrån balletdanssöser,modeller och andra människor. Smakprov här nedan men har inte tiden just nu utan fler bilder kommer upp på facebook under semestern!
Efter vår klass hade slutat åkte vi vägen om San Francisco för att hämta upp vår kära Andrue. Myste lite hemma hos mig med sallad och pannkakor innan vi åkte hem till Amy för att umgås hemma hos henne en sväng. Vi har i vårt lilla gäng varit lite olycksfånglar det senaste- en krock, potentiella olyckor flera gånger om och det har helt enkelt bara hänt mystiska saker i vår omgivning. Igår kunde vi göra listan ytterligare lite längre. Vi ska köra hem Andrea till SF och det bokstavlingen talat strömmar polisbilar ifrån alla håll och kanter. En polisbil börjar köra sick-sack över den 5 filiga freewayen och vi fattar inte ett skit. Tydligen för att sakta ner trafiken. Något har hänt men vi ser inget skumt på vägen alls. Tänker inte mer på det utan först när jag och Amy var på väg tillbaka ser vi vart alla säkert 20 polisbilar har samlats. Det står polismän och lyser med ficklampor överallt, söker igenom alla bilarna inklusive oss som åker igenom. Vi förstår ingenting för det finns inget tecken på att det skulle ha varit en krock eller liknande. Bara flertalet journalister och massvis poliser helt enkelt. Gick imorse in på på en nättidning och ser att dom hade fått span på en utav "Most wanted" människorna tillika och att han hade befunnit sig i området. Amerika och dess verklighet kommer obehagligt nära ibland.
Avskedet till Andrea som även skedde denna kväll kan ha varit bland det tårfylldaste på länge. Vi både är sådana lipsillar! Tack för alla minnen vi delar ifrån detta året hjärtat och jag är så glad för vår vänskap! Vi ses om 10 månader igen!
Att det har funnits en fredag på denna helgen med höll jag nästan på att glömma bort men det vore ju för tråkigt för den var verkligen lyckad. Började med jobb på dagen och sedan var det dags för avslutningsmiddag tillsammans med min värdfamilj och vänner. Min värdmammis hade bokat bord på en jättefin restaurang och vi hade kanontrevligt. Kvällen fortsatte med utgång i Palo Alto för min och Ericas del.Och ifrån fredagen: