Dom borde skjutas

Helgen har varit alldels underbar och helt klart välbehövlig.  Nu laddar jag för ännu en vecka på hemtjänsten, förhoppningsvis en kråkfri sådan! Nu ska ni få höra vad som hänt mig i veckan:

Torsdagens händelse: I min ensamhet ute på en bänk sitter jag och äter min lunch på rasten. Lite barn leker runt omkring och i ögonvrån ser jag något svart ganska så jättestort komma farande ovanifrån. Jädrans vad högt barnen kan sparka fotboll tänker jag. Det är bara det att denna "fotboll" är ingen fotboll, utan en äcklig spyframkallande gammelkråka som landar 2 cm ifrån mig. Gammelkråkan får dödsryck och flaxar med sina äckelvingar så att dom snärtar till mig flera gånger om. Jag flyr i panik in på toaletten och försöker spy (onödig info men helt sann) och häller vatten över alla ställen som fågeläcklet nuddat mig. Alltså det sjukaste är att den inte ens kan ha flugit in i nått fönster eller liknande utan den kom rakt uppifrån, platt fall!

Lördagens händelse: Med Michael Jackson i lurarna och solen gassande mot ansiktet kunde jag inte annat än sluta ögonen för en sekund när jag var ute på min löprunda. Jag gillar känslan av att blunda när jag springer, hälften baywatch-känsla hälften frihetskänsla liksom haha. Men detta ska jag aldrig någonsin mer göra, det kan jag lova! För denna gång trampar jag mitt på en död kråkjävel, får världens ryck och hoppar omrking i hopp om att bli av med alla kråkbaciller.

Jag tror att detta är ödet. Fåglar är utan tvekan de djur som jag äcklas mest av och är mest rädd för.
Nu får det vara nog. Den som drar fram hagelbössan och skjuter alla fågelfän i den här stan, utlovas en stor belöning!

Låten nedanför tror pappa är skriven till mig haha

Båstad med mera

Hej sweetiepies!

Midsommaren i Båstad med Elli,David och älsklingen var helmys. Själva midsommarafton spenderades med massa sällskapsspelande, en hel del ätande (dock ingen äckelsill men våra pojkar fick sina efterlängtade Delicato-bollar. Att jag & elli påpekade att fettet från dom sitter kvar i 10 kunde inte hejda dem) och en hel del regn med såklart. Men vad gör väll det. Det har inte varit uppehåll på en midsommar sen 2002 så det känns nästan mer midsommrigt och rätt med regn än sol. Resten av helgen spenderades med lite strosande inne i Båstad, krocket, boule och massa mys framför brasan. Tack för en trevlig helg vänner! ♥

Annars flyter dagarna på på mitt nya jobb på hemtjänsten Fabriken. Jag trivs toppenbra och de har nu bestämt att en av oss sommarjobbare (vi såkallade 400-jobbare som egentligen bara jobbar 4 veckor åt kommunen) ska få chansen till deligering ( så man får ge medicin etc). Och idag frågade dom mig! :) Jag är superduper glad för det innebär förhoppningsvis att jag får massa extratider som vikarie senare i sommar med ännu bättre betalt :)

Nu ska jag göra lite nytta innan jag kilar över till älsklingen! XOXO ♥
                                                                                             Genomblöta sötisar
Pepptalk och roadtrip

Tack söta rara läsare för alla fina och peppande kommentarer. Inte för att vara dramatisk på något sätt, så känns det fortfarande himla tungt men det är bara att ta nya tag!

Som ett sammanfattande svar: Jag har varit i kontakt med både CC här i Stockholm, värdfamiljen och ska nu även kontakta CC i Boston för att på ett mycket snällt sätt säga att jag tycker de har skött den här matchningen på ett olämligt sätt. En utav alla anledningar till att jag valde att börja min aupair-resa med CC, var för att de lovade en så kallad one-to-one-match. Detta var något som jag tyckte kändes som en sorts trygghet, varken aupairen/familjen skulle kunna välja och vraka fritt fram. När jag igår ringde CC, förklarade en alltid lika trevlig tjej att på grund av lågkonjukturen är det otroligt många aupairer som ska iväg till Staterna. Därför har de nu för vissa familjer gjort så att de får möjligheten att matchas med flera aupairer samtidigt, vi aupairer får dock inte detta fina erbjudande.. Eftersom man blir lovad en one-to-one-match tycker jag att CC, antingen i Stockholm eller Boston borde informera oss aupairer om det här nya systemet. Då skulle man slippa känna sig så lurad. Dessutom mailade Boston-kontoret vareviga dag och bad oss ta en beslut så snabbt som möjligt. Då visste jag ju inte att det fanns en tredje part med i bilden. Usch jag skulle kunna babbla på om det här i evigheter men det vore både tråkigt och totalt meningslöst. Nu glömmer jag det här och ser fram emot en himla mysig midsommarhelg. Jag&Elli tar med våra pojkvänner på en roadtrip ner till Båstad där David har ett sommarhus. Det lär bli en helg att minnas! Glad midsommar allihopa!

Elli & Jag på en helfräch bild i fredags!


Kommer inte ens på någon rubrik

Jag känner mig helt totalt tom och sitter i ärlighetens namn vid köksbordet och storlipar. Familjen i Usa, som jag nu har haft kontakt med i ca 3 veckor, mailat och pratat en hel del i telefon, skulle igår tagit ett beslut om dom ville att jag skulle komma till dom. Vi har verkligen dragit ut på det för att lära känna varandra och både hon, jag och pappan har sagt att vi verkligen klickar. Det känns lite som att de senaste veckorna har vi liksom bara varit i kontakt för att vara 100% säkra att vi verkligen kommer att gå bra ihop. Igår bad hon mig att verkligen tänka över om jag kände att jag skulle passa in i deras familj och jag skrev ett av alla 40? mail till henne och sa att allt kändes verkligen toppen! När jag så nyss öppnade mailen tänkte jag inget annat än att jag skulle få ett ja, för det är den känslan jag har haft under alla dessa 3 veckor. Då står det att dom är "heartbroken" men har tvingats välja den ANDRA! aupairen som hade 2 yngre bröder och därför lite bättre erfarenhet med busiga pojkar. Vadå den andra?!?!?! Nummer ett: CultureCare lovar en one-to-one-match. Alltså att man matchas med en aupair/familj i taget. Tackar man nej får man en ny. Nummer 2: Vore det inte sjysst utav henne om det ens är tillåtet att göra så här, att nämna att det finns en annan kandidat om platsen. Vi har ändå lagt ner så mycket tid på den här matchningen och verkligen gjort allt för att se om vi passar. Då skulle jag slippa känna mig så här. Nr 3: Om hon nu hade två kandidater att välja mellan, vore det inte mest logiskt att hon valde vilken aupair hon ville ha och sedan erbjöd henne platsen. Istället för att låta mig välja om jag vill komma dit och sen helt plötsligt finns inte det alternativet kvar. Jag vet att man ska vara beredd på plötsliga nej i matchningsprocessen men här känns som att det har gått för långt och att det är en människa utan känsla och hjärta som tackat nej. Usch vad jag är ledsen.

Valdag

Idag är det valdags!
Jag tänker så jag blir knäpp.
Kanske är jag en blivande Californian-bo ikväll!
Nu ska jag ta en lång löpar runda för att skingra mina tankar
Studenten 09

Studenten 09! Jag kan inte annat än säga att det var absolut den bästa dagen i mitt liv.7.30- Champangefrukost hos Hennystjärnan. Lite vemodighet, massa glädje. Jag höll tal till mina kära klasskompisar
8.30- Livlig bussfärd till skolan.. Vem vill gå i ettan nu?

9.00- Samling i klassrummen för att sedan marchera upp till Kungsporten för avslutning och stipendieutdelning. Jag fick stipendie för goda kunskaper i Svenska C. Tackar oh bockarSedan följde en tid av fotografering, mösskrivning hamburgeätning,tårtkalas och betygsutdelning. Jag ser ut som Jönköpings största stropp-donna, hälften av killarna ser ut att behöva lite Prozac och jag tycker vi ser allmänt döda ut men vad gör väll det. Suddigt blev det med... Vi var lyckliga i alla fall!Tiden innan vi sprang ut är som en stor dimma för den lyckan går inte att beskriva med ord. Ryser när jag bara tänker på det. Nv3a är sista klassen att  springa ut. Först står vi länge och kollar ut över folkhavet från fönstrena på övervåningen innan vi beger oss ner mot nedervånigen och platsen för utspringet. Jag blir helt tårögd när jag tänker på det. Minuterna innan..... Let´s get ready to ramboooooooooooo! Konfettikanongrejer och underbaraste klassen gjorde vårt utspring till det bästa av dem alla ( enligt en högst partiskt jury haha)!


Glädjen var total när man möttes av nära och kära! Det blev ett hejdundrans pusskalas och överösning av blommor och gosedjur såklart!Natti&Fridi på väg till studentflaket som vi trodde stod och väntade på oss så fint. Så var inte fallet men efter lite panik rullade vår container ( ja, vi åkte i en container!) in och vi kunde fortsätta festen!  Och NV luktar inte bajs, vi luktar nice! hahaSedan blev det Taxi pappa hem till alla nära och kära som väntade!
Massa god mat, ett långt och gråtfyllt tal som hölls av pappa till mig,  drop-in av både väntade och oväntade och paketöppning ägde rum.

Ignorera ansiktsuttrycket...
En utav alla presenter som kommer att komma väl till pass det närmsta året. Åhh jag spricker snart av att få berätta alla nyheter om Usa men det får vänta. Studenten förtjänar verkligen ett helt eget inlägg! :)
Jag tänker inte låta detta sväva ut i något Oscars-tal men jag vill tacka alla underbara människor för de jätte jätte fina studentpresenterna och blommorna jag fick!
Jag fick bland annat en videokamera utav föräldrarna, en fallskärmshoppning som ska äga rum i sommar av älsklingen och jättefina smycken av syster. Tack igen!Pappa ville ha photosession innan jag for vidare mot klassens förfest hos Nina.

Festen bar vidare mot Sliver för att träffa massa andra studenvänner, en snabbvisit till Donken för att möta upp min borttappade klass och sedan hem till Nina igen. Vid 5 tiden bar det hemåt för bästis och mig men först ville vi vara Torgets första kunder och köpte med oss lite blommor hem! Bevis nedan!Snipp snapp slut, så var livets saga slut! Jag blir gråtfärdig när jag tänker på det.
Tack alla, framför allt Nv3a och alla nära&kära som gjorde 12 juni 2009 till den bästa dagen i mitt liv!

♥♥♥


Snart snart snart

Håll ut mina trogna besökare! Snart kommer ett superduper inlägg, sånt där äckligt-långt-och-jobbigt-att-läsa-inlägg om den bästa dagen i mitt liv och de senaste på aupairfronten! Där händer det mycket just nu vill jag lova :)

XOXO


Studenten är nära!

Förlåt för dålig och tråkig uppdatering men den här veckan kan vara den händelserikaste på länge. Igår var klassen ute vid Uddebo-badet. Tanken var tältning men som så många gånger förr kommer pissvädret och förstör. Jag skulle ändå sovit i bilen i och för sig men ändå. Vi åkte hem till Lisas gård där partys fortsatte. Frammåt småtimmarna kröp vi till kojs och vakande upp fräschare än aldrig förr. Snart väntar Studentlunch på skolan och sedan klassparty med utgång ikväll. Åhhhhhh på fredag smäller det! Förstår ni vad sjukt? Jag kan i alla fall inte fatta att jag kommer stå där och kasta min mössa i luften på fredag! Usch det får bli vattenfast mascara på fredag för fy vad jag kommer gråta!


Jag kommer sakna varenda en av er!


Lite nervis

Äntligen något så när frisk men nu är jag lite nervis! Familjen från Alameda utanför San Fransisco ska ringa nu i eftermiddag. Sen blir det bakning med Nathalie innan vi far ut till Micke för lite klassmys. Jag kan verkligen inte fatta att vi tar studenten på fredag! Igår var jag och hämtade min studentklänning hos tant.A med. Åh, jag blev så glad för den! XOXO


Solig student!!

Jag har träningsabstinens, jag har sjukt tråkigt och jag tycker lite synd om mig själv. I brist på annat var jag inne och kollade min sjukfrånvaro under hela Gymnasietiden- två dagar på 3 år är bra jobbat tycker jag! Varför ska min kropp då passa på att dra ner statistiken den sista veckan. Typiskt!

Dock hittade jag precis något mycket uppiggande! Kolla kolla kolla!

Jönköping, långtidsprognos
Söndag 7 jun
kl. 08
12
14°
16
15°
20
12°
Måndag 8 jun
kl. 08
12
16°
16
10°
20
10°
Tisdag 9 jun
kl. 08
11°
12
16°
16
18°
20
17°
On 10 jun
kl. 08
11°
16
15°
To 11 jun
kl. 08
12°
16
18°
Fr 12 jun
kl. 08
15°
16
21°
Lö 13 jun
kl. 08
15°
16
22°
Sö 14 jun
kl. 08
18°
16
25°
Må 15 jun
kl. 08
14°
16
16°

Okej nu kom inte de fina bilderna med som vanligt! Men den 12 juni ska det vara strålande sol  hela dagen!SATC och Piggelin är en fin kombo

Jag är så sjuuuukt uttråkad. Att vara hemma och bara dega och vara sjuk är verkligen inte min grej alltså. Fast det är väll ingens? Trots en kokande hjärna tänker jag försöka mig på den utlovade Ayia Napa-updaten.

På fredagen den 22 väntade tåget på Centralstationen som skulle ta oss till Göteborg och Landvetter. När tåget började rulla borde det suttit 9 personer i samma gäng men en viss Alexander Mammoo fattades. Nån sekund senare lunkade Alex in och vår resa kunde börja! Efter en mycket seg resa tåg-buss-flyg-transfer var vi äntligen framme. Vi bodde i superfräscha lägenheter med nära till det mesta. Dagarna spenderades på stranden. Vissa var mer morgonpigga än andra, vissa föredrog poolen istället för stranden men vad gör väll det;) Framåt kvällarna var vi alltid samlade i alla fall. En helt vanlig kväll började med förfest, sedan vidare till Grabbarma Grus och sedan vidare till några andra klubbar för att sedan gå hem och sova 2 timmar innan vi började om igen. Jag passade också på att fylla 19 nere på Cypern och på planet hem. Tack classmates för de fina presenterna. Vissa mer användbara  än andra ;) ♥

Några av veckans alla händelser:


Alex pratar i sömnen?- Öhhh vaa. Jag läser! Jag läser DN och är på ekonomidelen

Nina går in i stolpe och får världens blåtira. Värt att nämna är att det var mitt på dagen i ett helt nyktert tillstånd..

Maja vaknar upp med den största botoxliknande läppen någonsin. Vi får besök av en äckelläkare som undrar om hon " Make any". Vi antog att han menade make out :P

Barbequeafton på hotellet med utlovad dessert och live-band. Desserten var apelsin och en melonskiva. Livebandet var en ensam tjej som dansade töntigt och sjöng ABBA. haha

Henke fick inte njuta av Grabbarna Grus sista kvällen och blev lite lessen. ;) 


 


Tack alla igen för en oförglömlig resa!

För massa mer bilder- spana in facebook!

Nu ska jag kurera mig med lite Satc & min andra isglass för dagen och bli frisk för jag vill inte missa allt som jag och Nathalie har planerat på vårt "Fest&träff schema" för klassen de närmsta dagarna! Snart tar vi studenten! Det är såå overkligt!

Take care!

Studentönskning och mailskrivande

Idag blev det en rehabdag här hemma. Vaknade med feber men hoppas hoppas verkligen den försvinner tills kvällen. Har precis svarat på usa-familjens mail Dom verkar så himla gulliga. 4 barn, 13,10,8 och 5 år gamla. Kanske lite gamla men tja vad gör väll det?  Updaten från ayia napa är på gång.. lovar! Nu till eventuella och generösa släktingar som läser min blogg och som behöver ett studentenpresent tips: Skapelsen nedan skulle jag bli mer än glad för!

Sen fick jag ett lessamt besked idag. Det blir inget HallbyCamp för min del iår. Har fått jobb på ett äldreboende precis vid Vätterstranden och får inte ha två jobb från kommunen :/

Sen letar jag ihjäl mig efter ett par ljusrosa skor (som färgen på klänningen nedanför) att ha på studenten. Inga sånna där fulpumps som man kan köpa på torget utan stiliga ska det va. Någon som vet var detta går att hitta?
:


XOXO


I have a match!!!!

Med en familj i CA :D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D