2 dagar kvar till Pismo!

Oj, nu har det redan gått och blivit onsdag- Bagelwednesday=Inget tjaffs på morgonen om frukost utan barnen äter det dom blir serverade. Kanon! Gårkvällen spenderades med mitt sweetheart Sara som nu äntligen har blivit frisk ifrån något knäppt virus. Vi firade detta med att gå och se The Bounty Hunter (Jennirfer Aniston ska tas till fånga av sitt ex som spelas av Gerard Butler). 4.5 av 5 toasters får den. Sjukt rolig film men för att förtjäna en femma krävs att skådespelarna är ännu lite snyggare.

Igår satte jag skypning med min love och mammsi&pappsi före en uppdatering av helgen men den kommer här i stället.
Fredagagskvällen spenderades med middag med värdfamiljen och sedan åkte vi en sväng hem till Evelina där massa andra svenkar befann sig. Trevlig kväll!
Lördagen började med en morgonpromenad runt Stanford Dish med Amy. Sedan blev det solning i parken som ligger mitt på Stanford Campus. Eftermiddagen spenderades i en mörk lokal med hög musik och med ett lasergevär i handen! Vi hade aupairmöte och denna gången stod laserquest på schemat. Sjukt kul, men lite läskigt. När mötet äntligen var över körde vi i racerfart hem och fixade iordning oss för kvällen. Sedan tog vi Amys pärla till kärra mot Burlingame där Linda,Tess och Elin redan hade börjat partyt. Resten av kvällen spenderades på dansgolvet inne i San Francisco med hela nannyligan (utan Saris) som Elin gärna vill kalla oss.
Söndagen kan ha varit den bästa söndagen på länge. Vi steg upp i bra tid och tog bilen ner till Carmel, en jättemysig strandby med en underbar beach. Solen gjorde oss sällskap även denna dagen så det blev några timmars solning på stranden innan vi avslutade en toppendag på en mysig grekisk restaurang. Har jag nämt att jag skulle kunna leva på greksallad? Det kan inte bli mycket godare än så!

Jag hyrde en helikopter och tog ett kort på parken på Stanford, allt för er! ;)

Redo för Laserquest!

Vi åkte nerdcabbat i Tess bil genom Menlo Parks gator. Lyx!



Lucky I´m in love with my best friend

För en liten stund sedan fick min älskling ett wakeup-call i form av min kära mor. Stackaren hade lagt sig efter 3 och vid 7 vaknade han av min mammas ljuva stämma i luren som sa att hon hade en dotter på andra sidan jorden som mer än gärna ville skypa med honom. Tack för en underbar pratstund älskling. Jag saknar dig så fruktansvärt mycket att det gör ont.

Kan du inte hoppa igenom rutan så att jag kan få pussa på dig på riktigt?
Tack för att du är den underbaraste pojkvännen man kan önska sig.
I love you

Höjdpunker ifrån helgen


Monday and back to business

Måndag igen och jag längtar redan som en tok till helgen för då ska jag och mina ladies till Pismo Beach- ett ställe som ligger precis mitt emellan San Francisco och Los Angeles. Men jag känner på mig att helgen kommer att komma ännu fortare än vad den brukar denna vecka, som förövrigt är smockad med aktiviteter. Idag var sista dagen på Maggans springbreak så jag åkte med henne ner till San José och Happy Hollow. Första gången för både henne och mig där men det var hur bra som helst- en blanding mellan till ett zoo/nöjespark. Där spenderade vi några roliga timmar innan vi åkte hem till Menlo Park igen och lunchade med min värdmamma. Därefter väntade upphämtning av Kate, lek i parken, ett doktorbesök och lite utklädningsparty hemma. Så fort jobbdagen var slut åkte jag för att hämta upp Amy för att ta en snabbis till Sport Authority där jag äntligen fick inhandla mina Nikeshorts som jag spanat in så länge. Därefter blev det raka vägen till vår Zumba kurs- fy fasen vad kul det är alltså! Finns Zumba på Friskis hemma? Nu väntar sängen för imon blir det uppstigning till och med före tuppen klockan halv 6 för att åka till Stanfords naturreservat och ta en morgonpromenad med Amy. Sedan väntar en timmes morgonjobb och därefter gymmet med Evelina innan jag börjar jobba igen. Det kallar jag bra start på dagen! Och äntligen är Sara på bättringsvägen så hoppas verkligen vi ses imon hjärtat mitt ♥

Kate a la kaxig hippie.
Imon kommer rapportering ifrån helgen som var hur bra som helst!

Friday

Nattliga uppdateringar har blivit lite utav min grej så varför inte fortsätta i samma stil. Idag är dagen som vi alla gillar bäst. Dock grillades det ingen kyckling ( Gud, går den reklamen fortfarande hemma?) utan jag åt en supergod sallad hemma med min värdpappa och Maggan. Har haft en underbar fredag med lite jobb, skypedate med älskling, lite solning ute på altanen,lite pluggning?! ( i min nya kurs som jag tar är det läxor som gäller..) löprunda och lite pilates här hemma. Och nytt på fronten är också att jag har stopp i avsloppet igen. För tioende gången minst. Amerikanska toaletter är åt skogen. Jag funderar helt allvarligt på att lägga upp en "Fridas-stopp-i-avloppet-skola" på youtube. Jag löser det nödvändigtvis inte på det smartaste sättet, snarare det äckligaste, men det har funkat hittils. Några mer detaljer behöver vi inte gå in på. Kvällen har spenderats hemma hos Evelina med massa goa brudar, lite Greys och prat.

Helgen kommer bli great. Imon väntar parkhäng och solning på Stanford, laserdome med min aupairgrupp vilket ska bli hur kul som helst och sedan utgång inne i San Francisco. Söndagen är ännu sådär härligt oklar men det är dom dagarna som brukar bli de allra bästa.

I maj kommer den snygga donnan till vänster till mig från LA! Åh vad jag längtar!
Godnatt!

Wednesday

Nu sitter jag uppkuren i min nybäddade säng efter en helt vanlig onsdag, en bra onsdag. Började morgonen med "Bagel-wednesday" vilket innebär att min värpappa åker iväg och köper nybakade bagels till hela familjen. Tjejerna blir överlyckliga men dom får en ännu lyckligare aupair som slipper höra det annars så vanliga frukostgnället. "THE OATMEAL LOOKS LIKE PENGUINEPOOP" eller "I WAAAAAANT MY NUTELLAAAAAA NOOOOOOW"- brukar det låta annars..
Margaret är på springbreak nu vilket innebär att jag har hand om henne från morgon till kväll. Vi började morgonen med att göra Puppets (sockor med ögon,hår,mun och så vidare), tränade lite på en show vi ska hålla för mina värdföräldrar på fredag (Maggan tror till och med att pressen ska komma hit och rapportera, så stor tror hon att showen är). Efter massa bus blev det chockladbollebakande och sedan en sväng till en park. Sen var jobbdagen slut och gymmet väntade. En 45:a på crosstrainern och sedan gjorde Evelina mig sällskap för att gå på bodypump. Efter det tuffa passet förtjänade vi bubbelpoolen och bastun. Ett bra slut på en bra dag helt enkelt. Nu har även Tess kommit hem efter sin semester med hennes riktiga familj. Hoppas att vi kan ses imon raring för jag har saknat dig massa!

Och så här mycket fastnade jag på bild idag!
Godmorgon Sverige, godnatt Amerikat

Den tjugotredje

Hejsan hoppsan lillebror vad dött det har varit på den här fronten någon dag nu. Men dom senaste dagarna har gått så fort att jag inte vet vart dom har tagit vägen helt enkelt. Helgen var bra.. ja den var bra helt enkelt. Inga stora rubriker eller skandaler- ovanligt lugn helt enkelt. Fredagskvällen spenderades tillsammans med Sara&Amy på Great Mall för att sedan ta oss ut till Burlingame och möte upp Linda&Elin och deras vänner som hade party i en lagerlokal. Jag var kvällens chaffis vilket kan vara underhållande ibland!

Lördagen började med en riktig skypemorgon med nära och kära hemma. Lite senare möttes jag och Sara upp på Stanford Mall för att sätta oss på Starbucks uteservering för att skriva brev. Kvällen spenderades efter mycket om och men tillsammans med Amy&Sara på en riktigt gammeldags biograf här i Menlo Park. Vi såg The Girl with the dragon tattoo". Nu klingar det nog inte många klockor i era öron men om jag säger Flickan som lekte med elden är ni med på noterna va? Det kan vara det lyckligaste ögonblicket på länge. Att sitta i en fylld biosalong där ingen förutom mina två svenska vänner förstår vad dom snackar om på filmen. Det var alltså svenskt tal med engelsk text. Första repliken vad mig tårar i ögonen. Egentligen förstår jag inte riktigt grejen för svenska är något som jag pratar varje dag med mina vänner här, men att höra det på duken gav mig rysningar. I en scen var det med en Ica Maxi påse som även den gav mig ett lyckorus. Det är sjukt vad 6 månader i Usa kan göra med en. Yes, ni läste helt korrekt. Nästa vecka firar jag & Saris ett halvår i Staterna.

På söndagens schema stod en miniroadtrip ner till Santa Cruz tillsammans med Amy &  Andrea. Vi hade varit lite väl optimistiska och packat bikinisarna. Tyvärr kom dom aldrig till användning för vädret var inte helt och hållet på vår sida men vi fick några mysiga timmar med strosande på stranden och en god lunch. När vi kände att vi gjort Santa Cruz åkte vi vidare mot Great Mall vilket bland annat resulterade i att jag inte längre är oskuld på Conversefronten. En snygg solhatt och lite träningskläder fick jag också med mig hem. Dagen avslutades i parken på Stanford med en urgod frozen youghurt.

Igår började jag även en ny klass. En Zumba-klass (blandning mellan aerobics och salsa/shakedance. Det är verkligen hur kul som helst och man blir svettig=perfekt workout!

Kvällen idag bjöd på gym och relaxing med Sara & Evelina. Perfekt avslut på en ganska så jättebra arbetsdag! Nu ska jag bara tvätta ur Mr Miracle, ja så heter dunderkuren som nu har varit i mitt hår i 2 timmar sedan gymmet, sen väntar sängen. Och en sak till måste jag berätta som gjorde att jag hoppade upp och ner när jag fick höra- Pernilla från LA kommer förmodligen och hälsar på mig helgen den 21 maj! Åh vad kul vi kommer att ha ♥

Santa Cruz


Att vi inte hade bikini på hindrade inte Amy från att bada lite ;)

Grundström, Sällström och Disley hade en toppensöndag!


Cruzsunday

Hemma efter en toppendag med Amy och Andrea i Santa Cruz med ett stopp på Great Mall. Det blev kvalitetsshopping- En solhatt, ett par converse (mina första i världshistorien) och lite träningskläder. Heeelt nödvändiga saker. Tack för dagen ladies ♥

Nu måste jag sova men lovar en helgupdate snarast. Hoppas att er helg har varit bra där hemma mina sköna.
Natti


Daddy, daddy cool lalala

Min pappa är för söt han. Detta mail möttes jag av i min inkorg imorse.

Hej Darling!

Saknar dig så oerhört mycket just nu!
Det har väl kommit in i fas 3 nu.
1. Total bestörtning, Total saknad!
2. Acceptera läget!
3. Nu går det inte längre (Det är där jag är nu)
4. Snart träffar jag dig (Till sommaren)
5. Toal bestörtning igen (När vi åker hem från USA)
6. Snart kommer hon hem, Ha förtröstan o håll modet öppet ( Under sen
hösten).

Pappis jag saknar dig också oerhört mycket men nu är det inte fasligt långt kvar
tills vi ses igen. LA,Las Vegas och Grand Canyon med familjen den 30 juni kommer bli underbart!

Me and daddy scubadiving in Croatia

En liten kvällsupdate

Nyss hemkommen ifrån en kvällspromenad med Amy & Linnea, två supergulliga svenska tjejer som nyligen har flyttat till bara några gator ifrån mig. Tanken var väll en kortare promenad men vi var ute i 3 timmar, inklusive ett stopp för frozen youghurt. Tydligen tyckte jag att jag förtjänade det efter min springrunda imorse inklusive min springrunda i går kväll som förövrigt är en historia i sig. Tänkte att jag skulle springa en ny runda. När jag sprungit ett tag och känner att det är dags att vända hemåt väljer jag en ny väg som borde ta mig tillbaka tänker jag. Helt säker på att jag springer i rätt riktning ser jag plötsligt en skylt som inte riktigt skyltar vad jag vill att den ska- Welcome to Redwood city! För dom allra flesta som läser detta säger inte det någonting men mina vänner här förstår komiken i det hela. Hur fasen hamnade jag där? Jag brukar tycka att jag har ganska så bra lokalsinne ändå men någonstans gick det snett denna kväll. 1.5 timme senare än beräknat var jag hemma, med 1.8 mil i benen. Motion fick jag i alla fall och det var rätt kul ändå. Kanske att jag förtjänade den där frozen youghurten i alla fall? haha

Nu till en annan fundering.Jag vaknar upp varje morgon och tänker att ikväll ska jag banne mig gå och lägga mig tidigt. Det blir aldrig riktigt så men nu måste jag verkligen sova. När min säng är städad och sovvänlig vill säga. Vissa dagar är sängen så fylld av kläder och andra prylar, att det för mig är svårt att förstå att jag verkligen har sovit i den kvällen innan. Jag menar, man går ju alltid och lägger sig i en pryltom säng, hur kan den se ut som den gör bara några timmar senare? Lite kul är det ändå för det är som att man kan tyda hela dagens historia ifrån hur sängen ser ut- Lite utspridda träningskläder=morgonens träning, en färgglad kudde= Margarets och mitt kuddkrig och så vidare. Okej, nu svamlar jag för mycket. Godnatt!

Här var tanken att det skulle ligga en bild på väderprognosen för dom kommande dagarna här i Menlo Park men det ville sig inte riktigt. En bild på Linda, Elin och mig är inte fy skam det heller! Jag kan istället göra en snabb översikt åt er- ca 22 grader och strålande sol de 5 närmsta dagarna!


Nu känner jag mig så uppdaterad som jag vill vara

Fick plötsligt ett stort sug efter att uppdatera mig lite om vad som händer där hemma. Det är skrämmande vad bortkopplad man blir från allt som stavas nyheter här borta. Ett exempel är Haiti-katastrofen som jag fick reda på 5 dagar efter att det hade hänt. Jag visste att något hade hänt men hade inte en aning om vad. Tiger Woods spektaklet var likadant. Jag gjorde därför precis ett besök på Aftonbladet och J-nytt och jag känner mig nu så uppdaterad som jag vill vara. Men jag blir lite irriterad faktiskt. Det är ett himla tjat om Anna Berendahl som vann Melodifestivalen. Efter ett snabbt besök på youtube kunde jag konstatera att jag inte alls förstår grejen. Låten är ett sömnpiller, titeln på låten har använts lite för många gånger förutom och Anna är ganska så jättetråkig och platt att kolla på. Kan någon förklara för mig varför hon vann?


Till världens bästa vän!

Igår när jag kom hem ifrån San Francisco låg det ett stort grönt paket på min säng. Jag springer fram till det för att vända på det och ser att det är adresserat från världens bästa Nathalie. Inuti låg det godis (jag tror att ni där hemma vill se mig rulla ut från Landvetter i november, men det är något sjukt vad jag blir glad över era godisleveranser haha), ett sött läppglans i form av en cupcake, ett jättegulligt brev och sist men inte minst en delikatoboll! Och att kalla den boll vore att gå till överdrift- en chockladplatta passar nog mer som beskrivning men söt var den! Som vanligt började jag gråta när jag läste brevet men det hör till. Tack tack tack min bästaste! Du anar inte hur glad jag blev. Du är guld värd!



Här är vi torgets första gäster och köper blommor klockan 5 på morgonen på studentnatten. Helt normalt..


Fräschisar

Tänk vad mycket kul vi har gjort under bara de snart 4 åren vi har kännt varandra hjärtat! Det känns dock som att jag har känt dig hela livet. Saknar dig något otroligt bästis!

Weekend

Ännu en helg i Usa har gått och jag kan inte säga det nog många gånger. Jag har numera två stora kärlekar här i livet- Stefan Sundin och San Francisco. Det är något helt otroligt vad jag har gått och förälskat mig i denna stad. Atmosfären som ligger som ett täckte över hela staden är något jag aldig tidigare har upplevt i en storstad.

Lördagen började med att jag & Sara försov oss=stressig start på helgen. Efter lite snabbpackande satt vi på tåget in till San Francisco. Stan kryllade med glada folk på grund av St Patricks Day-paraden som ägde rum mitt inne i downtown.  Vi mötte upp Andrea och efter lite obligatorisk "Panik-jag-vet-inte-vad-jag-ska-ha-på-mig-ikväll-shopping" begav vi oss hem mot Andrea för att börja tagga kvällen. Barbeque-party stod på schemat och jag måste säga att vi har en jäkel till kock i gruppen- Andrea Sällström vilken mästerkock du är. Jag blir nästan lite irriterad alltså- Jag kan knappt koka makaroner utan instruktioner medan Andrea bara fixar ihop en marinad på ett kick så där. Utan recept,bara fantasi. Och det blir sjukt gott!
Kvällen spenderades i alla fall med toppensällskap i form av mina svenska donnor-Sara,Andrea,Linda och Elin. Fick även träffa Tess på klubben en snabbis också vars familj förövrigt är här just nu. Jag är avis.

Dagen idag har varit en sådan där dag som jag verkligen kommer att komma ihåg från min tid här i Usa. Jag vaknade upp runt 7 med tre söta sömntutor vid min sida, den ena piggare än den andra. Dock kunde dom ligga kvar och dra sig, men jag skulle upp och jobba. Dessutom var klockan ännu en timme tidigare i mitt huvud eftersom vi inatt ändrade till sommartid. Men vilken underbar jobbdag! Min värdfamilj mötte upp mig inne i San Francisco för att mina värdföräldrar skulle spela golf här inne. Dom lämnade över tjejerna och BILEN till mig. Det är en sådan otrolig känla att köra bil över alla kullar och runt i kvarteren. Hade det pumpats 90-talsmusik i bilen och inte 101 Dalmatiner Limtited edition-CD så hade det inte kunnat bli bättre. Jag lät tjejerna bestämma precis helt vad vi skulle göra så första stoppet blev Fishermans Wharf, ett pirområde med massa mysiga stånd och butiker. Vi var där redan innan något var öppet men ändå var det fullt med folk. Vi strosade omrking, kollade i alla möjliga butiker, kollade på uppträdanden, åkte karuseller och lunchade. Lunchen var ju en historia i sig. Ni förstår, här är det inget McDonalds som gäller (Kommer bara ihåg själv när man var liten och fick välja lunchställe så var valet lätt). Nej Kate&Margaret har klass vilket resulterade i att vi hamnade på en fin fiskrestaurang med utsikt över hela SF-bukten. Egentligen så var planen att mina värdföräldrar skulle hämta upp tjejerna och ta dom hem igen efter lunchen men jag ringde och sa att om dom ville ha lite mer egen-tid så var det mer än ok för mig. Dom blev jätteglada och jag blev nästan ännu gladare för att få spendera lite mer tid med tjejerna. Dagar som dessa får man ta tillvara på helt enkelt. Vi åkte vidare mot en av stans äldsta glassfabriker och köpte glass, promenerade till en stooor park där mina picnicande vänner även befann sig. Lekte en stund i parken innan bilen gick hem till Menlo Park igen.
Jag förstår inte hur jag en vacker dag i oktober ska kunna lämna dem. Dem känns som mina småsystrar, i många fall två jäkligt krävande och svinjobbiga småsystrar men ändå så underbara.

Stor bilduppladdning kommer imon från gårkvällen och mer bilder från idag men nu måste jag verkligen sova!

Vi kollade in brödfabriken på Piren.

Jag och Kate på restaurangen som hon valde ut. Ytterst fancy! ;)

Jag & Margaret spanar in sjölejonen som inte fick plats på bilden.


Grattis till körkortet hjärtat!

Inatt vaknade jag av att det plingade till i mobilen. Vem var det om inte min älskade Elli som meddelande att hon äntligen tagit körkort. Som du har kämpat och du är så värd det!

Så var det fredag igen! Finns det något bättre än fredagar? Ikväll har jag bestämt att jag&Sara ska ha hälsokväll= Åka till mitt gym, gå på ett pass,simma,bubbla bubbelpool,basta med ansiktsmasker och så vidare. Lite aupair-rehab helt enkelt, ganska så jätte behövligt efter en vecka på jobbet haha! Nu ska jag iväg på lite ärenden innan jobbet väntar. Ha en bra fredag allihop!


Jag satt förövrigt uppe alldeles för sent i natt och pratade med både Elli & Angie♥ Så här kul hade jag när Elli anade det som minst ;)

Ge mig svensk byråkrati!

Ja, det är precis vad jag skulle vilja ha nu. Lite svensk byråkrati och min älskade SEB-bank (nu vet jag en söt donna hemma i Sverige som kommer kommentera och säga att det heter SE-banken, och att det jag säger blir som SE-bankenbanken, men ni förstår vad jag menar i alla fall). En bank som inte gör allt för att försöka lura en på pengar, utan faktiskt vill behålla sina kunder. Istället får jag nu nöja mig med en jäkla Bank of America vars största nöje under dagarna verkar vara att lura mig på pengar. När jag imorse för första gången lyckas med att komma in på min internetbank och ser att jag ligger på minus 158 dollar, laddade jag bössan med en gång, drog fram den vassaste utav min värdpappas knivar och gasade iväg i min volvo till banken. Alltså jäkla nötter, hela bunten! Jag blir så irriterad! Själva fallet är invecklat men det handlar om att jag har handlat en sak för en lång tid tillbaka som först nu har blivit registrerad. Och att man då har 5 dagar på sig att sätta in pengar, vilket jag också har gjort inom 5 dagar. Men nej då, då får inte summan ha överstigit 10 dollar för att dom inte ska börja dra avgifter för dig...Trots att dom skickar hem papper på att det är inom 5 dagar och inget nämns om hur stor summan ska vara. Jag fattar knappt själv vad jag skriver här nu, så jag förstår om ni inte hänger med i svängarna. Jag lyckades i alla fall prata bort två utav avgifterna men gick fortfarande därifrån med en räkning på 70 dollar! Tänk vad mycket kul jag kunde gjort för dom pengarna, det är samma känsla som en parkeringsbot (har dock aldrig fått en men kan tänka mig). Jag försöker tänka "Äsch ryck upp dig Frida, vad gör detta om 100 år" men i nuläget är jag mest bara jäkligt förbannad. Att min värdmamma har glömt att ge mig lön på 17 dagar med gör ju inte saken bättre...Jag älskar min värmamma men hon är liiite virrig ibland alltså.. 

Update: Det plingade precis till i min mailkorg- Det var ett mail från Bank of america, en kundundersökning som dom vill att man ska skicka in om vad man tycker om deras bank och system. Skratta eller gråta? Jag väljer nog att skratta..


Imorgon hoppas jag på att få min dunderlön som jag väntat på och då åker jag raka vägen till Forever21 för att inhandla denna fina klänning. Jag har varit lite trött på forevers kläder ett tag nu men många av deras nyinkommna vårkläder är mycket att hänga i palmen faktiskt!


Jag vill hoppa fallskärm igen!

Jag satt och kollade igenom lite bilder från förra sommaren och vad kommer då upp om inte fallskärmshoppningen som vi gjorde i slutet av augusti. Jag fick det i studentpresent av min älskling och det är den bästa presenten jag någonsin fått. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så rädd- mina ben skakade, mina armar skakade, mina tänder skakade. Att jag efter några minuter i flygplanet trodde att vi befann oss på rätt höjd för att hoppa (men att vi själva verket skulle åka dubbelt så högt upp), verkade inte direkt lugnande på mina nerver. Men att kasta sig ut från ett flygplan och falla fritt fall i en hastighet av 200km/h under 50 sekunder är det häftigaste jag någonsin varit med om. Adrenalinkicken man fick levde man på i flera veckor! Så om ni någon gång får chansen, ta den och hoppa! Jag skulle göra allt för att göra det igen och blir det som jag vill hoppar jag över Golden Gate bron i sommar!

Tänkte jag skulle bjuda på en film från hoppet. Jag mår nästan dåligt av att kolla på första delen av den för jag ser hur sjukt nervös jag är. Synd också att musiken är så hög att man inte hör hur mycket jag skriker. Och nej- killen med Stefan tshirten är inte min Stefan, utan min instruktör.


En helt vanlig tisdag

Idag har varit en helt vanlig tisdag-lite träning, ganska så jättemycket jobb och lite skola på kvällen. Och lite problem med min amerikanska bank- det var väll det som fattades för att det skulle bli en helt perfekt typisk dag haha. Dom gör allt för att lura en på pengar och jag blir så trött på dom! Idag hade jag och Sara vår redovsining om Sverige som gick lysande. Frågan om vi har isbjörnar gående på gatan i Sverige har man ju hört förut men jag bara älskar att vi även får frågor som " Har ni internet?" och "Är det sant att det inte finns någon kriminalitet i Sverige". Det var förövrigt sista lektionen för den här kursen men om 2 veckor kör vi igång igen med en ny kurs- Writing och Presentations skills, perfekt!

Måste bara säga vad söta mina värdbarn är när det kommer till allt tjejigt- nagellack, smink, parfym och inte minst bh.ar. Det är helt otroligt vad nyfikna dom är och vill alltid vara med när jag ska gå på toa (och nej, det är inget som kommer på frågan) bara för att få smyga i alla mina badrumslådor.
Idag var Margaret extra söt när jag ser hur hon spanar in en bh som ligger på hennes föräldrars rum.
Maggan- Frida, what is the thingie you wear under a shirt?
Frida- Do you mean an undershirt?
Maggan-Noooooo, its something harder?
Frida- You mean a bra?
Maggan- Yeah, can I see your thingie?
Frida- I don´t wear any today ( bara för att slippa visa).
Maggan- Well, you have too! Mummy do and you have to wear it to. They will get loose if you do not have your thingie on! I will need to start wear it when I turn five!

Det var dagens citat, jag ska nog börja skriva ner allt knäppt denna donnan säger haha!

På tala om ingenting så fick jag igår ett jättesöt mail av min älskade syster som jag saknar något otroligt. Hon hade bifogat en fil på mina söta kusiner, iförda presenterna jag har skickat till dom. Saknar er också kusiner och hoppas att allt är bra med er!



Deras resa hit är bokad!

Tomt som vanligt på bloggfronten under helgen men jag får inte ett dugg dåligt samvete för att jag väljer att njuta av vårsolen som har kommit hit nu i stället. Fredagskvällen spenderades på familjens pool/golf klubb med middagsparty. Sedan for jag till min Sara för att fredagsmysa med tidernas sämsta film. Last resort- en film som skulle varit en skräckis men vi satt mest och skrattade åt hur otroligt dålig den va.

Lördag morgon och vi vaknar upp tidigt för att ta oss en powerwalk uppe på kullarna innan en shoppingrunda väntade. En för mig misslyckad sådan då jag för en gångs skulle hittade massa fint på forever 21 men allt var slut i rätt storlek.. Efter shoppingrundan åkte vi hem för att fräscha till oss för en lördagkväll inne i San Francisco. En otroligt rolig sådan kväll! Klubben spelade hur bra musik som helst, träffade roligt folk och njöt bara allmänt av livet. Söndagen vaknade vi upp och åt en mysig frukost innan vi satte oss på Union Squere i vårsolen med varsinn Frappucino från Starbucks i handen ( min första någonsin faktiskt och jag kan nu äntligen lite förstå dom som tjatar så mycket om just denna dryck, MUMS). En toppenhelg helt enkelt!

Eftersom jag glömde mitt minneskort till kameran i datorn, är jag helt bildlös från helgen. Men istället bjuder jag på bilder på världens bästa vänner som nu har bokat resa hit! Åhh jag kan inte bli mycket gladare faktiskt! Vi har hållt ihop sedan vi var småttingar och det är otroligt hur mycket vi har upplevt tillsammans.
Den 25 augusti får jag krama och pussa på er allihopa igen! Längtar så och kan inte vänta att visa er runt här i San Francisco och vi hoppas även på en roadtrip längs med kusten!


Dessa donnor flyger från Sverige!


Medan dessa två donnor redan befinner sig i Usa!


Den 25 augusti ses vi alla igen!


5 månader i Usa, 25 månader med min prins

Det är redan den 5 mars, kan ni förstå vad tiden har tagit vägen det senaste? Idag firar jag & Sara i alla fall 5 månader här i Usa, 8 kvar! Och just för tillfället är det mycket framtidstankar som kretsar i mitt huvud om vad jag vill göra när jag kommer hem. Jag har så mycket drömmar och ideér så det ska bli kul att se vart man befinner sig om si så där 10 år. Drömmen som slår det mesta är nog ändå att komma in på en ett bra journalistuniversitet och plugga till journalist. Men sen har jag också en heelcrazy idé sedan några månader tillbaka som folk verkligen inte tror att jag är seriös med. Jag har sedan jag var cirkus 13 år sagt att det borde öppna/jag borde öppna ett jättebra glass-ställe i Jönköping. Visst, det finns Piren och alla glasskiosker på sommaren men är man glassälskare som mig så duger inte riktigt McDonalds McFlurry under årets kallare månader då strandkioskerna är stängda..Därför är jag helt seriös med att starta eget företag- En Frozen Youghurt-bar. Både "nyttigare" och godare än vanlig glass. Fridas Frozen tänkte jag den kunde heta. Men sen vet jag att Sara&Evelina är väldigt på idéen också så vi får nog disskutera namnet lite. Glassbaren ska vara ett ställe som man bara kan gå till en kväll och umgås. Istället för att träffas för en fika,träffas man för en Frozen youghurt. Det ska vara lite halvretro inrett med starka färger-bubbelgumsrosa och limegrönt! Bägarna ska finnas i två färger- Rosa med vit text & en lite manligare vit med limegrön text. Det ska finnas massa smaker och toppings. Jag har till och med googlat leverantörer av frozen youghurt ingredienser på nätet och sökt på lediga lokaler,bara för att visa er hur seriös jag är med denna idéen. Detta ligger helt rätt i tiden! När företaget har blivit en succé, så utvidgar vi och inför en stoooor salladsbar! Detta är en idé som jag inte kan släppa- så inom 2 år hoppas jag att detta är förverkligat!

Idag firar jag också 25 månader med min prins! Just nu sitter vi och umgås på skypen lite och önskar jag kunde hoppa igenom rutan.  Jag saknar dig mer än någonsin älskling. Du är underbar!


Nu ska jag ta mig upp på kullarna och springa, sen ska jag åka ända till Great Mall för att hämta min mobil som jag glömde på en resturang där igår ( Pappa, jag vet att jag är ett klantarsle). Ikväll blir det jobb, middag med familjen på deras poolklubb och sedan plugg och myskväll hos Sara. Helgen kommer spenderas inne i San Francisco med brudarna!


Jag vet att jag har sagt det förr men bättre vänner på denna jord finns inte

Idag är jag hemma med vård av sjukt barn, mindre kul när en helmorgon på gymmet var planen. Så nu sitter vi och kollar på Richard Scarrys äventyrsvärld istället, ganska underhållande det också. Jag läste böckerna som liten och dom var mina absolut favoriter- endast för att det fanns en söt katt som hette Frida. Mina värdbarn får inte kolla på tv och film i vanliga fall så idag är det rena rama himmelriket för dem.

Men Vård av sjukt barn är inte så intressant så det är värt ett eget inlägg. Det jag skulle komma till var- Vad har jag gjort för att få så underbara vänner? Inom loppet av en vecka har det dimpt ner 3 paket i brevlådan, ett från Malin, ett från Elli och ett från min kusinvitamin i Bryssel. Det är svårt att beskriva hur mycket det betyder, att ett brev med fina tillbehör kan göra en så glad. Men på något sätt känns det inte längre som att ni befinner er ett helt världshav bort och 9 månader känns plötsligt inte längre som en evighet. Ni är underbara och tack tack tack igen!

Jag med Marlenes armband med Usa-motiv, Malins godishalsband och Ellis kompisarmband och sesamkaka. Jag är lycklig!

Tack så jättemycket för massa godis och chocklad, armband, godisarmband till tjejerna, kompisarmband och sist men inte minst Risenta Sesam kakor. Elli, anledningen till att det bara ligger 1 av de 3 paketen på bilden är för att dom resterande två hamnade i min mage snabbare än kortet togs ;) Sååå goda!

Anledningen till att jag inte läser några böcker? Jag har min roman här isället ;)

Tack så otroligt mycket! Svar väntar inom kort. Jag saknar och tänker på er massa!

 


Helgen i korta drag

Sista helgen i februari är över och den har varit mer än bra! Har spenderats tillsammans med Sara,Tess,Linda och Elin i Burlingame. Fredagen började med lite kvalitetstid med mig själv då jag var ledig en hel del under dagen- Löpning och shopping stod på schemat. Sedan blev det jobb i några timmar innan tåget tog oss mot Burlingame och helgen kunde börja. Fredagen bjöd på utgång i San Mateo och efterfest med hot tub badning med mera. Lördagen började med frukost (snarare eftermiddags)mys på Stacks för att sedan börja fixa i ordning oss för ännu en partykväll. Började även denna kväll hemma hos Elin för att sedan åka vidare in till en club i San Francisco. Kvällen slutade klockan 6 med en skedande Frida och Sara i sängen. Dagen idag har spenderats på en mysig resturang, lite jobb vilket betydde lek i parken och några timmar hemma hos Sara. Vi skulle studera till vår kurs- det gick sådär.

Vill också meddela att jag cyklade över en levande tvättbjörn på vägen hem. Jag såg han komma gående men hann inte reagera och inte han heller. Han fastade i hjulet, tog ett varv runt och försvann sen in i buskarna. Svinäckligt. Becca om du läser detta- vad är det med mig och djur i cykelhjulet? Kråkan i Friaredalen och Skallerormen i Stadsparken?

Tack för en toppenhelg brudar! Repris snarast?














Mindre smickrande bild men den kan sammanfatta hela helgen ganska så bra- Ostmackor!
Här var vi alla hemma hos Elin klockan 4 i natt för lite powersnack innan vi for ut igen.


Fyra underbara tjejer!