Frugan och flugan i Gränna

Herre jisses vad dagarna susar förbi, ingen rast ingen ro.Gårdagen bestod av en spontan mini roadtrip till Gränna med Frugan (amanda;) )Vi hade världens bästa dag med polkagrisshoppande, glassätande, lunch och strosande i hamnen. Du är bäst min vän!

Väl hemma i stan igen bar snabbt av till affären för panikshopping. Jag och älsklingen skulle bjuda mamma och pappa på middag hos honom. Herre gud säger jag bara! I år önskar jag mig en matlagningskurs i julklapp. Det är inte det att det inte blev gott för det blev hur bra som helst, (marinerad kyckling med en högst avancerad tagiatellesallad &jordgubbs/lime fromage med havreflarn, jordgubbar & vitchocklad till efterätt), men vi är ju totalt lost vid köksbänken. Bara det faktum att öppna en avokado krävs en egen kurs till. För att citera en konversation i affären:
Jag: Vi måste ju laga något avancerat för annars kommer dom tro att vi inte kan laga mat...
Älskling: men det kan vi ju inte heller!

Kvällen avslutades med allihopa hopkurade i soffan framför Hannibal filmen Red Dragon.

Sen har jag dåliga nyheter för alla aupairer som reser med Culture Care. Från och med igår så får vi inte ha kvar några som helst önskemål ex. plats eller åka tillsammans med någon. Tack och hej Californien? Nej då, nu är vi positiva!

Nu ska jag ta mig en springrunda innan jag ska möta upp min plutt på jobbet för att bege oss mot piren. Förresten, vi har bokat resa till Stockholm nu 7-10 aug. Låter helt ofarligt, men den 8 aug har vi också bokat in fallskärmshoppningen som jag fick i studentpresent. Jag längtar nått oerhört men blir så feg när jag tänker på det! XOXO



Vi åkte till Tyskarnas Rhodos och gjorde lite...



Obligatorisk shopping



Åt lite glass...



Och var allmänt söta!


Ny vecka, nya möjligheter

God lunch på er!

Jag och älsklingen har haft en slapp morgon med mysfrukost och tv-tittande. Nu har jag precis skjussat honom till jobbet, (vi har numer nästan precis samma jobb fast på olika ställen tyvärr) och snart blir det gymmet med Sis. Sen väntar Donken till klockan 3 inatt.

Igårkväll efterjobbet snodde jag med mig glass hem från jobbet till Elin,Tobias & Stefan som väntade hemma och sen kollade vi på film in på småtimmarna. Mys!

Har inte hunnit skriva om den himla bra lördagskvällen som spenderades hemma hos födelsedagsbarnet Nathalie. Började med stressfixning eftersom jobbet inte släppte iväg mig som jag ville, sedan for jag och Nini ut till landet (Tokarp) där resten av tjejerna väntade. Hur god mat som helst, toppen sällskap och jordgubbsvin gjorde kvällen! Kvällen avslutades på Saltkråkan men dock utan födelsedagsbarnet som ofrivilligt valde sängen istället :/. Tack för en trevlig kväll ladies ♥

Lördagen i bilder, lite snodda lite egna.


Alla flickor minus Fanny som bara är med på kort när det vankas student ;)



Emelie, Natti, Jonna ( som förövrigt åker till Usa som aupair om några veckor) & Nini


Födelsedagsbarnet



hahahaha. En Amanda

Nini & Malin (som även hon åker till Usa som aupair) Jag vill med kunna säga när jag åker!

Emelie & Jag

XOXO


Sol tack!

Goodmorning!

Herre jisses vad dagarna flyger förbi. I onsdags blev det ju som sagt ett Piren besök, ett missnöjt sådant. Jag hade gått och suktat efter min kycklingsallad hela förmiddagen men just denna dag så fanns den inte på menyn. Fick bli en sliskig pasta istället och resten av sällskapet var inte nöjda med sin mat heller= Gå inte till Amadeus!

De senaste dagarna har jag också hunnit med att träffa Jossan från Göteborg som kom hit på besök, våffelbakning med gänget och en mysig dag/kväll med Tutti. Just tusan, sen har jag varit på Rosenlundsbadet med älsklingen. Motionsimmning, hopptorn, äventyrsbad och durududuru (låten som spelas innan ;) )  vågarna såklart!

Senaste dagarna har gått åt till en himla massa ringade och fixande på au pair fronten med. Nu är min ansökan under granskning hos Skandinaviska institutet. Hos CC har de fryst våra ansökningar tills vi vet mer om Florida-familjerna m.m. Dom menar att det är bättre att jobba mot ett mål i taget. Att veta att det inte ens finns någon möjlighet just för tillfället att få en match med CC känns ju lagom kul... Nu ska jag till torget med Mammsi, sen blir det Donken till kvällningen då det vankas födelsedagsfest hos Natti ♥


Två posesystrar första dagen på semestern. Ta mig tillbaka till värmen!

En ledig onsdag!

Det hanns aldrig med någon utlovad update om min aupairsituation  igår och jag håller med andra aupairbekanta om att det är så frustrerande att aldrig ha ett vettigt svar då folk frågar när man åker. Nu ligger det till som så här, att jag och Tutti tvekar om vi ska söka hos SI eller om vi ska ge hennes Florida-kontaker chansen. Jag har i alla fall en preliminär intervju med SI den 4 aug. Jisses det är snart redan augusti!


 Jag också kontakt med min tidigare värdfamilj som jag var matchad med. Dom skulle kolla med deras LCC och familjer i deras område efter en möjlig familj. Så gulliga är dom! CC ringde och frågade för ett par dagar sen om jag vill öppna upp mina önskemål ( åka med Amanda och komma till CA) men jag har bestämt för att ge det lite mer tid. Det gör absolut ingenting om vi åker i Oktober eller så.

Gårdagen spenderades först med massa timmars jobb på Hemtjänsten. Åh jag trivs verkligen jättebra. Deras nya 400-jobbare sa upp sig igår, hon pallade inte trycker. Herre gud, sånt blir jag så irriterad på. Vi var 1000 som sökte och 400 fick jobb inom kommunen. Kul att hon upptog en plats som någon annan så gärna hade velat ha istället. Efter jobbet träffade jag mormor&morfar en snabbis för att sedan äntligen träffa Nattibästis ♥ Vi var och såg Proposal på bio och gick sedan en promenad runt Munkan. Den 15-16 och förhoppningsvis 14 åker klassen till Öland! Om allt går enligt planerna då såklart!

Nu verkar det som att mamma har dragit igång nån slags obligatorisk städdag här hemma så det är väll bäst att ansluta sig. Sedan blir det lunch på Piren med mommo&moffa, mamma pappa och älsklingen.




Fulgubbe, N&F. Haha vilka minnen!


Home sweet home!

Kom i förrgår hem från en underbar resa med familjen i Kroatien! Allt har varit toppen; Vi har bott på två olika öar, Hvar och Korcula. Dagarna har mest spenderats på stränder och på Korcula vid vår alldeles egna pool. Kvällarna på restauranger och en hel del glassbarer! Herre gud vilken god och billig glass Kroaterna har.. slår nästan, men bara nästan B&J. Resans höjdpunkt var Scuba Divingen som har varit lite av en dröm för mig att testa på. Att vara nere på 15 meters djup är en otrolig känsla!  Opps nu blev klockan mycket! Nu väntar Donken till sena timmen... Imon väntar gamlingarna på att jag ska ta hand om dem redan vid 7.00.  Jag vill ha mer semester nu! Imon kommer update om min så otroligt sega aupair-situation. Men idag har jag fått massa nytt hopp tack vara SI och min tidigare familj som jag var matchad med. Tutti har ju sina Florida-kontakter med så det här kommer att lösa sig på bästa sett. :) XOXO


Me and Sis


Hasta la vista!

Nu bär det av!! Hoppas på massa sol, bad och mysiga kvällar. Hoppas även på att den perfekta matchningen finns i inkorgen när jag kommer hem! Åh det vore lycka!



Ta hand om er här hemma!


Kroatien nästa!

Nu är jag mitt uppe i allt packande och som vanligt känns det som att man har glömt det där allra viktigaste. Eller eftersom min prins inte ska med så kan jag ju inte ha glömt det allra viktigaste förstås ;).  Jag tycker inte om powernapar ( även om jag skulle behöva en då jag gick upp 5 imorse), så jag tog mig en powerpaus istället och hittade denna fina bild sen i fredags. Kan inte sluta skratta. Jag ser ut som att jag ska skita på mig och är väldigt obekväm med situationen. Isak, Mallan och Angie är dock himla söta! Nu väntar löpet runt Munkis och sen raka spåret hem till Steff. XOXO♥



Long time no see

Så var ännu en jobbvecka igång, den kommer dock inte bli överdrivet lång för min del för på onsdag åker jag till Kroatien! Längtar massa! Snabb update av senaste dagarna:  Lördagens happening på Öland ( ja det Öland som ligger strax innan Gränna) var toppen. Jag och syster agerade serveringspersonal på ett bröllopsjubileumsfest och det var hur kul som helst. Vi donade och fixade med allt som hör en fest till och när gästerna väl kom var det vi som såg till att det fanns mat på borden. Nu har jag nya framtidsplaner- först startar jag och min kära syster en Catering/fest- firma och sen kan jag slutligen påbörja mina journaliststudier. Vad är det för år då? 2015?haha

Efter en livlig biltur hem så anslöt jag mig till resten av folket som befann sig hos Elli och förfestade. Vi drog oss vidare till Saltkråkan för Club After Sun och efterfesten blev denna kväll på Donken;).

Söndagen ägnades åt en verklig storstädning av rummet, varenda liten yta är nu dammfri och det känns som att jag faktiskt kan andas där inne igen! Sedan kom mina donnor hit och vi lagade tacos (som vanligt!).

Nu ska jag göra mamma, pappa och Steff sällskap som sitter och kollar på Änglar och Demoner. Detta är andra gången jag försöker kolla på den, men av någon dum anledning så verkar det alltid vara något annat som känns mer lockade för stunden.

Bild ifrån serveringsdagen är snodd ifrån min favoritsysters blogg elingrundstrom.blogg.se
 





Jag älskar jordgubbar

Upptäckte precis att detta halvlama inlägg aldrig publicerades när det skulle..

Gårdagen började med jobb på hemtjänsten men eftersom jag de två första veckorna jobbade 4 timmar för mycket så tänkte jag att vad passar bättre än att sluta tidigare en solig dag som den. Efter en snabblunch på stranden med Elli&Tutti cyklade jag hem i racerfart för att hämta strandprylar. När jag så precis har satt mig på cykeln för att åka ner till stranden igen hör jag världens dunder och sen öser regnet ner. Just typiskt! Det blev istället fika med Mallan&Tutti på Kaffebönan, sedan stan med syster och därefter gymträning med Mallan. Vrålhungriga blev det jordgubbsshopping och filmhyrning av Changeling (Åhhh vad bra den var) för att sedan åka hem till Malin och mysa resten av kvällen. Du är så bra vännen ♥  Sedan bar det hemmåt till älsklingen i ovädret för att vänta på att fyllot skulle komma hem. Nu måste jag snabba för jag och syster ska iväg och servera på en bröllopsfest.


/F

En perfekt onsdag

Dagen har mest bestått av jobb på Hemtjänsten. Jag trivs hur bra som helst, dock kom det jag fasat ett tag för idag. Ni fattar.. skitjobbet ;). Precis hemkommen från en väldans lång löparrunda med Mallan med bad i Vättern som avslutning. Vi uppskattade 1.3 mil så nu kan jag med gott samvete njuta av browniesen som jag&älsklingen ska hem till honom och baka. Jag och Mallan pratade massa framtid under vår tur och det går mer och mer upp för mig att jag verkligen ska vara borta ifrån allt och alla i ett helt år.


Hur ska jag klara mig utan dig min själsfrände?
Flygplan,telefon,skype,brev... vi ska klara det!
♥