Här kommer Pippi Långstrump

Jag har kommit underfund med att den här tiden innan man åker nu kan liknas vid gymnasiets vårtermin- man spenderar sjukligt mycket pengar på kort tid och tiden går alldeles för fort!

Dom senase dagarna har jag ränt fram och tillbaka till stan, mellan olika cafeér och lunchställen och varit allmänt hyperaktiv. 4 dagar kvar!

Barnen har nu äntligen fått mitt brev som jag skickade till dom där jag skickade med små söta rosetthårspännen. Den äldsta tjejen som ska fylla 7 år har nu skrivit och tackat så mycket i ett mail och säger att hon har haft på sig dom i skolan varje dag sen hon fick dom! Sötnos

Nu har packningen verkligen dragit igång på allvar och jag kan säga till er som inte gjort det att det är en ganska läskig känsla att packa ihop sitt liv för ett år framöver i 2 resväskor. Visserligen är det ju inte ett u-land jag ska till och det där innehållet i väskorna lääär öka när det om 13 månader är dags för hemfärd..

Avskeden blir bara fler och fler. Ikväll var det avsked med mina handbollsbrudar och imon blir det avskedslunch med Adam. Sitter nu och läser igenom det jag skrivit och skrattar lite för mig själv- mer osammanhängande får man ju leta efter- men det är lite så jag känner mig just nu.

Tänkte att jag kör fullt ut på den osammanhängande linjen idag när jag ändå är på gång och visar lite presenter jag har köpt till min värdfamilj. En kokbok "Very Swedish" och en superfin ljuslykta i form av en ros från Orrefors/Kosta Boda till värdföräldrarna (syns inte på bild), en Pippi tunika var till tjejerna från Kotteshoppen.se, supersnabb leverans så den sidan rekommenderas verkligen, och en Pippi-bok som dom får dela på. Självklart ska jag också köpa lite tablettaskar och sånt smågrejs som kan vara kul. :)




Godmorning

Min uppdatering ser inte mycket ut för världen nu alltså men dom här dagarna är inte riktigt vilka dagar som helst heller. Jag är inne på min sista vecka i Svedala på mycket länge. Dom senaste dagarna har spederats med en massa vänner och älsklingen, bowling, restaurangbesök, shopping, avskedsfika för släkten, ett vaggerydbesök och en himla massande fixande inför resan. Har nu fått hem min fina dator som jag är supernöjd med,blev en Acer Aspire :) Har även beställt hem vakuumpåsar som nu kommit hem. Supersmidigt att använda om man vill få lite mer utrymme i baggaget. Tänker mest på mitt handbaggage som ska rymma kläder och andra pryttlar för 4 dagar. Nu blir det en stanrunda för lite dollar-inskaffning med mera.
Ha en bra tisdag!




9 dagar

Usch, nu börjar det bli riktigt jobbigt. Jag gråter minst en gång om dagen, får små ångestattacker och igår när jag och Steff planerade in vilka tider vi kunde ha videodater på så brast det. Likaså börjar jag tänka i ”sista-gången”-tankar-  Som igår när vi var på bio och något läskigt hände på duken tänkte jag att detta är sista gången på mycket länge som sitter och håller den finaste människan jag känner i handen och gömmer mig under hans jacka.  Ja, usch det är jobbigt helt enkelt.

Gårdagen spenderades med mina flickor på Jensens, förberedelsemöte online med Culture Care och kvällen spenderades som sagt med älsklingen, mamma och pappa på bio- Flickan som lekte med elden! Gud vad jag älskar dom filmerna, fast jag skulle nog vilja påstå att ettan var snäppet bättre. Fast så är det väll med de flesta filmer, ettan är nästan alltid bäst!

Idag blev det uppstigning tidigt och efter att ha tagit en snabb titt i Mr. Sundins tomma kylskåp bestämde jag mig för att baka superscones a lá Frida (med havregryn och linfrön). Lyxfrukost! Nu sitter jag här och känner mig som en degklump och NU ska jag verkligen rensa min garderob (ja vet att jag har sagt det ett antal gånger, men det har liksom alltid varit något annat som lockat mer). I högtalarna sjunger mina favoritgossar Gavin Degraw (favorit nummer ett), Jack Johnson och Jack Savoretti så i sällskap med dom går nog resningen som smort. Vad har ni för er idag?

 

Om 9 dagar- New York!

14 dagar- San Francisco!


Hej alla fina

Nyss hemkommen från en shoppingrunda och pizzabakning hemma hos Tutti. Min kära pojkvän undrade om jag var mordhotad eller något liknande när han hörde om detta. Men hemlagad pizza är faktiskt helt okej! På stan blev det lite småplock för resan, bland annat en måttsats som kan vara himla praktiskt att ha då dom inte använder samma mått i Usa vid matlagning. Dock blev det turkosblåa asfula mått, men efter att ha letat i hela stan efter ett rosa så insåg jag med liiite hjälp av min kära vän Amanda hur töntig jag är. Det är decilitermått vi snackar om.. Men håll med mig om att det skulle ju inte göra något om dom var lite snygga med? Okej jag är mesig.

Så till dagens irriterande ( känns som jag borde göra en kategori med just detta namnen för just nu känns det som att det är något varje dag som krånglar). IDAG fick jag hem mitt internationella körkort! Jag har klart och tydligt skrivit att jag inte vill få hem det förrens nästa vecka för att få bäst gilitighetstid på det. Så som det är nu kan jag inte köra bil de sista 6 veckorna i Usa vilket suger. Självklart har Motormännen stängt för dagen men imorgon kl 8 när dom öppnar är det jag som ligger på luren och klagar..

Jag skrattar alltid lika mycket när jag kollar igenom den här mappen på datorn.

"Tutti&Frutti på campingsemester i Hjo 2006"

Tutti lägger sin bästa fjortispose, jag pumpar madrassen utan att märka att munstycket inte sitter i....


Högst irriterande...

att jag och min far nu ytterst noga har mätt mina två väskor som ska med till Usa och den ena är 13 cm för stor. Här har vi gått och köpt två jättebra Samsonite väskor och då tror man ju att dom ska hålla måtten. Att dom bara får vara 157 cm gäller för de allra flesta flygbolag, men nu blir det bara till att byta till den mindre väskan... Så ett tips till alla blivande aupairer- Kolla era mått på väskorna noga, det kostar 1400:-/flygning om dom är tjuriga och mäter era väskor....

:(

14 dagar kvar- Laptop hjälp tack!

Alltså det är så svårt att ta in... Att om 14 dagar kommer jag att befinna mig i en utav världens förmodligen tuffaste storstäder New York för att sedan fara vidare till ytterligare en storstad nämligen San Francisco. Jag kan inte förstå att jag ska lämna allt och alla jag älskar här hemma för ett helt år. Det kommer att bli det svåraste jag någonsin gjort, alla kategorier. Nog med filosofi, nu ska jag ta till vara på dessa dagar på bästa sätt genom att träffa alla vänner, familj, släkt och älsklingen min så mycket som det bara går.

Nu till något helt annat. Jag behöver verkligen er hjälp. Jag är på jakt efter en laptop men det är ju en hel djungel där ute. Eller egentligen vill jag inte kalla det just djungel för jag har inte hittat nån som jag verkligen verkligen klickar med så att säga ;) Trots en kunnig pappa och pojkvän så är jag i akut behov av lite tips. Jag är lite inne på Packard Bells Easynote serien. Är det något att ha?

Dessa kriterier vill jag gärna att min nya kompis ska ha:
* Bra webbcam
* Hyffsat lätt och smidig
* Gärna 14-15 tums skärm
*Helst inte dyrare än 5000
* Sen gör det ju inget om den är lite snygg också.. (även om far min absolut inte håller med mig om detta, "Det är väll inte utseendet du kommer använda Frida?!")


Denna fina macbooken står högst upp på listan men det är väll bara att lägga ner.... Men drömma går ju alltid


Saturday it is

Gårkvällen med mina gamla klassisar var toppen. Började med en fika på Adelante för att sedan åka vidare hem till Nattiraring för film.

Idag har det blivit ett gympass med min älskling, shoppingtur med syster och mor (dock blev det bara en hel massa apoteket-grejer för min del, 746:- landade notan på men nu är jag mer än väl förberedd för diverse förkylningar och annat skit som man kan åka på) Måste ju föra vidare den roliga historian som Malin berättade om nån bekant till henne som hade fått lite problem med svamp på ett olämpligt ställe när hon var i Usa. Hon hade begett sig till ett apotek, men förmodligen gått därifrån tomhänt efter denna replik "Do you have something for my mushrooms in my vagina?" Inte för att det är detta som jag har köpt men ja ni fattar poängen! :)

Även en lördagslunch på restaurang med familjen har hunnits med, promenix med mallan.

Nu inväntar jag de två flickorna länst ut på bilden för lite lördagsmys och gossip

 


Redan fredag

Ja, dagarna får så ruskigt snabbt. Trots att jag är arbetslös( eller har ju egentligen två jobb men dom sista veckorna nu innan jag åker har jag valt att inte jobba) så bara susar dagarna förbi. Idag tränade jag och min sötnos Elli på Friskis och nu har vi precis varit och lunchat på Mackmakeriet.

Gårdagen blev verkligen totalt upp och ned vänd. Istället för alla planer jag hade blev det stanrunda med Nathalie, Dator&adapter jakt med pappsen och sen middagslagning med hela familjen. Städningen uteblev och det får jag sota för nu. Nu ska här rensas! Jag ska inte tillåta mig att spara något som jag inte kommer att vilja ha när jag kommer hem. Jag vet en lillasyster som kommer bli glad i alla fall...

Ikväll blir det träff med gamla klasskamrater. Längtar!


Gänget på Ayiaaaaa! Saknar

Nu ska här donas!

Godmorgon!

Efter lite jobb igår spenderades kvällen tillsammans med mina äldsta vänner. Vi satt på Tuttis altan hela kvällen, spelade spel, åt chocklad och hade det mysigt. Gud vad jag kommer att sakna stunder som dom!

Idag är en hurtig dag känner jag på mig. Just nu sitter vi och letar flygbiljetter till S runt Nyår :) Julmusik spelas på Spotify och nu ska här snart storstädas, sen blir det ner på stan för att beställa presenter till min värdfamilj, en sväng till friskis och sen myskväll med min prins. Förresten, igår införskaffades två resväskor. På Accent har dem nu 25% på en valfri vara om man blir medlem. Men eftersom dom va såå snälla fick jag 25 % på allt jag köpte ( 2 väskor, 2 TCA lås och spännrämmar). Dessutom var det Samsonite väskor som egentligen inte skulle gå på rabatten! Så ett tips till aupairer som läser här, köp era väskor på Accent! Dock sa min kära vän Elli att alla flygbolag som flyger till Usa har för att spara pengar dragit in på maxvikten=Att det nu är EN 23 kg väska som gäller? Någon mer som har hört om detta?




En applåd till Amerikanska ambassaden

... som skickade mig ett visum inom 30 timmar från mitt besök! Blev dock lite besviken när postavin jag fick inte innehöll ett större paket (klänning från Stylebystars som beställdes 2 juli!! ) utan "bara ett visum".

Dagen idag har spenderats med Tutti med en runda runt Munkan och långlunch på China Palace. Att friterade bananer och glass ingår i lunchbuffén är inget man klagar på :)



Är inte riktigt så dum som killen på bilden och lägger ut mitt egna visum men så här ser det ut iallafall! Idag blev jag också 7265:- fattigare, men en resa och en himlans massa försäkringar m.m rikare :)


Stockholm och mera avsked

Godmorgon godmorgon!

Ni har inte hört något ifrån mig på ett tag och det beror på att jag har spenderat några underbara dagar uppe i Stockholm. Har hunnit med två biobesök. På lördagen var jag, älskling, hans kusin och mamma på Prinsessa. Jag tyckte den var hur bra som helst, en sån där film man sitter kvar någon minut när eftertexterna rullat klart. Sen på söndagskvällen var jag och "svärmor" och såg Ugly truth- rolig men himla onödig film att se på bio är mitt betyg. Sen har det hunnits med en del strosande på stan (trots att jag har bestämt mig för minimal shopping, mina resväskor på 2*23 kg kommer nog vara fullproppade ändå) och ett besök på den Amerikanske Ambasaden för visum. Hade räknat med en väntetid på 3 timmar men när jag gick därifrån 45 min senare var jag mer än glad. Sen var jag förbi Cultural Cares kontor för att lämna och få lite papper och få lite tips av några trevliga tjejer :) Helgen har bjudit på ännu mer avsked eftersom jag inte kommer att komma till Stockholm inom de närmsta 13 månaderna men jag antar att det bara är att vänja sig vid mer avsked och tårar. 3 veckor kvar!


Fixardag

Godmorgon godmorgon!

Sitter och lyssnar på min favvo Gavin och läser/svarar på mail. Har  fått ett väldans gulligt mail från min värdmamma. Hon undrar vad hon ska köpa för mat så det finns "hemma" när jag kommer- knäckebröd och keso? Finns det? :) Sen skrev hon också att hon hade börjat göra iordning mitt rum och undrade vad jag ville ha för färger. Helt ärligt så spelar det ingen roll om hon målar det i spygrönt och brandgult, jag är så glad att få komma till dom ändå! ( fast vitt och ljusrosa vore ju faktiskt inte helt fel ändå ;) ).

Dagens planer ser ut som följer: Gymmet ett sväng innan jag ska möta upp mamma för en lunch. Sedan ska vi fixa massa saker på stan till Usa- bankkonton, visumkort m.m. Sen väntar äckeldonken 16-22. Tacka gud att det är ett utav mina sista pass där. För att tillägga jobbar min kära vän Elli 58 timmar på Donken denna vecka. Det kallar jag bra jobbat gumman!



Me and mum

09-09-09

Vaknade upp med ett leende på läpparna efter en väldans mysig kväll med min älskling. Efter lite jobb bar det av mot Jensens för middag och sedan vidare till bio för att se Inglorious basterds. Helt okej film, med den får inga 4 av 5 toasters av mig inte haha.

Idag har jag ägnat näst intill hela dagen åt att fixa med mitt Usa-visum och ett antal samtal&mail till stockholmskontoret. Det tar bra mycket längre tid än vad man tror de där visumet alltså. Jag har också fått mina flygbiljetter idag, kommer mellanlanda i Frankfurt för att sedan åka vidare till New York. Efter 4 dagar i NY bär det av mot Cinncinati för att där byta plan mot San Francisco! Nu ska jag skriva klart ett brev till tjejerna jag ska ta hand om och sen blir det träning med mina rosa brudar för hela slanten :)!

Ha en toppenkväll!




Stockholm baby!

Nyss hemkommen från gym, läkarbesök och en powerwalk med Angiehjärtat med glass-stopp på Max. Väl hemma låg glada nyheter i brevlådan- min tid och papper till ambassaden i Stockholm. 14 september, 9.00. Vid närmare eftertanke inser jag att det bara är 5 dagar kvar så nu blir det snabba ryck. Är det någon som vet ungefär hur lång tid besöket på ambassaden tar? Jag och hjärtat mitt åker upp till hans familj på lördagen men hemresan är svårare att boka eftersom jag inte har en aning om hur pass sega dom är på ambassaden.




Hittade helfina bilder på mig och syster sen kroatien. Ja, vi försökte få busken att se ut som hår- med varierade resultat. Åh vad jag saknar sommar och sol!


Monday

Bättre uppdatering kan tyckas men just nu rullar dagarna på så snabbt (ja, alldeles för snabbt), att man inte riktigt hinner med allt.

Långhelgen i Vetlanda var verkligen lyckad. Började med en DM-vinst mot Eksjö och sedan blev jag upphämtad av mommo&moffa för att bo hos dom i några dagar. Fredagen spenderades med 11-kaffe,eftermiddagskaffe och kvällsfika ;) Därimellan hanns det med lite assisterande i trädgården, löprunda m.m. Kvällen slutade med att jag, morfor och morfar kollade på Brokeback Mountain. Eller tja, i mitten av filmen pallade inte gamlingarna trycket längre när det blev lite väl mycket bögpussar.. :) På lördagen kom älsklingen och resten av familjen ner för att ha kräftskiva ute i farmors mysiga stuga på kvällen. På söndagen blev det en massa avsked och en och annan tår fälldes. Det är först nu som man verkligen verkligen börjar förstå att man inte ska träffas på ett helt år...

Dagen idag har spenderats på stan med sis, en massa aupairfixande, flera timmar på Johans med syster och pojkvän och alldeles för många timmar på Friskis. Efter att jag har kollat fel på min och mammas träningstid, fördriver jag tiden med att springa upp till elmia en sväng och vända. När jag kommer tillbaka ännu en gång till Friskis visar det sig att jag kollat fel ytterligare en gång och passet börjar först om 45 min= Hej gymmet! Så äntligen slår klockan halv 8 och stationspasset som vi planerat på börjar. Herre jisses, skaffa glasögon kanske? ;)
Nu ska jag bege mig till min prins och sova! Natti Natti




Tiden rusar förbi

Dagarna bara rullar på och ska jag vara helt ärlig så börjar jag få lite smått panik. Känslorna är så blandade, ena dagen vill jag bara sätta mig på planet till New York direkt ( för att slippa tänka på hur mycket jag kommer sakna allt och alla här hemma), ena stunden vill jag inte åka överhuvudtaget. Men då är det tur att jag har så himla många stöttande människor i min omgivning som påminner mig om hur länge jag har velat göra det här. Dom påminner mig om att det "bara" är ett år av mitt liv. Eftersom jag prompt ska bli 103 år har jag ett antal år kvar att spendera här hemma i Sverige :)

Senaste dagarna har bland annat spenderats med en massa vänner, Steff och handbollen. Även en hel del förberedelser har hunnits med- köpt små söta presenter till mina värdtjejer som jag ska skicka ett brev till i veckan, bokat hälsoundersökning, planering av avskedsmiddagar.. ja det är helt enkelt en massa som måste göras. Det är först nu som jag ångrar att jag har varit alldeles för bortskämd med allt som stavas tvättning och matlagning. Herre gud, det blir hårdträning för mig tills jag åker nu.

I kväll åker jag med mina handbollsbrudar för att spela DM i Eksjö. Yeeh! Sen kommer mommo&moffa och hämtar upp mig så bär det av Vetlanda för att spendera några dagar med dem och resten av släkten. På lördag kommer steff,mamma och pappa ner men tänkte jag kunde vara lite gullig och vara där lite längre :)


33 dagar kvar