Del 2 av vår resa!

Jag måste säga att den här uppdateringen kommer nåååågra dagar för sent men take it or leave it helt enkelt.

Måndag: Jag och Evelina började morgonen med en mindre stadig continental frukost på hotellet. Sedan styrde bilen upp till Observatoriet som är en jättebra plats för att få en slående utsikt över hela LA och Hollywoodskylten. Dock lite besviken på att vi inte kom närmare skylten men den är egentligen lite väl överskattad så det gjorde inte så mycket. Efter detta åkte vi runt i Beverly Hills området och drömde oss bort och kollade på alla mindre billiga hus... Resten av dagen spenderades inne i LA downtown med Evelinas kompis Hanna som gudie. Shoppingen där skulle tydligen vara såå bra och billig. När vi kom dit tänkte jag först att här kommer jag ruinera mig. Det såg ut som paradiset helt enkelt! Vid en närmare titt på alla kläder som såg ut att komma direkt från torget hemma i Jönköping, var det ingen konst att hålla i pengarna denna dagen. En film rikare för 3 dollar gick jag dock därifrån med. Men det var inte vilken film som helst, utan det var New Moon! Kvaliteten ska jag ju inte skryta över men det är skit samma faktiskt.
Kvällen spenderades i mysiga ute-shopping centret The Grove. Kändes lite som att gå i en fantasivärld men massa mysig julbelysning och annat pynt. Vill ni läsa utförligare om hur det är där hänvisar jag till Blondinbella som också var där för några dagar sen. Pernilla gjorde oss sällskap och vi åt på en såå mysig grekisk restaurang. Kvällen avslutades med Frozen youghurt, något ni absolut inte får missa om ni kommer till Usa. Jag hävdar fortfarande att det är helt vanlig mjukglass (Standardglassen på Ikea som kostar en femma typ hemma heter Frozen youghurt här vilket borde betyda att det är samma sak), men mina vänner här är inte riktigt villiga att hålla med mig. Man får i alla fall välja bland massa olika saker och sedan alla möjliga sorters strössel och toppings. Sedan väger dom bägaren som man fyllt om man betalar efter vikt, himla kul system faktiskt!

 

Tisdagen- Började med att tre trötta donnor försov sig, jag,evelina och pernilla. Efter en snabbfrukost var vi redo för ännu en dag som powerturister. För det är verkligen vad jag skulle vilja kalla oss, späckat schema från tidig morgon till sen natt. Vi började morgonen med att hoppa på en guidad Starline-buss som det kallades. Det var en guidad tur som åkte runt i kändisarnas kvarter och man fick höra massa historier bakom deras hus och så vidare. Verkligen att rekommendera för er som någon gång planerar att besöka LA. Vi åkte bland annat förbi huset som Michael Jackson bodde i senast, David Beckhams hus, Tom Cruise och Katie Holmes m.m.

Efter turen så stötte vi av en slump på några människor som delade ut gratis biljetter till olika tv-shower. Jay Leno spelades in denna eftermiddagen och vi var inte sena med att tacka ja! Några timmar senare satt vi i inspelningsstudion. Huvudgästen för kvällen var Christina Appelgate. Ja, vad ska man säga.. Det var himla tufft att vara där och se hur allt går till och så vidare men det lama är att precis ALLT är förbestämt. Visst fattade man att inte Jay Leno är så rolig i verkligheten men till och med den där gitarristens (ni vet den mörka som alltid har kepsen på sne, han som bara verkar vara allmänt skön) repliker var förbestämda.

Vi träffade på en julig Jack Sparrow

Gaten till Michael Jacksons hus

Kön till Jay Leno

Kameran var inte riktigt tillåten men jag lyckades få en smygbild i alla fall.

 

Pernilla och jag sydde utav en slump upp våra balklänningar hos samma tant, tant Anita. Detta är julkortet som vi ska skicka till henne med en passande stjärna ( som nog mer kommer bli ett nyårskort/vårkort haha)

 

Detta inlägget var tänkt att bli ännu lite längre men jag kan faktiskt inte koncentrera mig längre. Om 88 minuter får hämtar jag upp min prins på flygplatsen. Jag kan inte förstå detta. Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag har saknat honom. Mitt hjärta slår 3000 slag i minuten nu.


Från att gå från noll till två älsklingar på 2 dagar.

Knepig rubrik att förstå sig på, jag håller med. Men idag är en himla bra dag!

Nummer 1: För att min bästaste vän Tutti nu har landat på amerikansk mark. Jag är så glad att jag tror jag spricker, välkommen till Usa och aupair-livet hjärtat. Snart ses vi igen!!

Nummer 2: Om nästan exakt 14 timmar går min finaste älskling på planet i Sverige! Om lite mer än 35 timmar möter jag han i ankomsthallen! Det går verkligen inte att beskriva hur det känns nu! Det pirrar i hela kroppen och jag kan inte förstå att jag snart får pussa på min underbara prins igen!

 

Grekland 2008

Du&Jag- fallskärmshoppning sommaren 09.


Julen 2009

Ja, det är med blandade känslor som jag säger att julen 2009 är över. Detta har helt klart varit den mest annorlunda julen någonsin. Att fira med en annan familj än man är van vid, äta julmat som inte alls liknar mormors köttbullar eller farmors kalkonlunch och se några andra än sin egna släkt sitta vid julgranen och öppna julklappar, har varit en annorlunda upplevelse- på gått och ont. Saknaden efter alla man älskar där hemma har blivit så otroligt påtaglig under de senaste dagarna men ändå har jag varit så tacksam för att ha firat en amerikansk jul. Dom flesta i familjens släkt är verkligen supergulliga och har gjort allt för att jag ska känna mig så hemma som det bara går. Julafton här började med världens mysigaste skype-date med släkten. Det var inte lätt att hålla tillbaka tårarna. Sedan fortsatte dagen med några timmars jobb, lunch med min värdpappas föräldrar och därefter var det julmiddag här hemma hos oss med lite av familjens vänner och släkt. Kändes mer eller mindre som en helt vanlig dag.

Juldagen är däremot vår motsvarighet till julafton hemma. Dagen började med att jag blev väckt av kate klockan 5 på morgonen. Jag hade lovat henne att vi skulle lägga våra julklappar till mina värdföräldrar under granen. Att det var såå tidigt på morgonen stod inte riktigt i vårt kontrakt när jag lovade henne detta men det var bara att dra sig upp ur sängen. Därefter fick jag skypa med delar utav släkten ännu en gång vilket var underbart! Timmarna senare var det dax för julklappsöppning med familjen. Jag fick hur mycket gulligt som helst i min strumpa- Ram med foto på mig och tjejerna,smink,ljus, en gudiebok om SF av Patricks föräldrar (det är tanken som räknad men nu har jag 5 stycken, ska nog starta en liten gudieboks-shop här i mitt rum) och sist men inte minst DUBBEL lön! Det är i sådana här lägen man får dåligt samvete men innerst inne är såå sjukt glad. Familjen och tjejerna blev himla glada för mina julklappar i alla fall. Tjejerna fick ballerinakjolar och dräkter och Jackie&Patrick fick en korg med massa svenska grejer och biobiljetter plus en fri barnvaktskväll så länge dom vill. Efter julklappsöppningen spenderade vi precis heeela dagen hos barnens mormor&morfar. Här fick jag en till julstrumpa med ännu mera fint- presentkort på Starbucks,en blus från Bloomingdales,krämer,tvålar och en fin silverram. På eftermiddagen blev jag otroligt glad när vissa av oss samlades i tv-rummet och dom slog på något som jag först inte hade en aning om vad det var, men som minuten senare visade sig vara Tomte-delen (den bästa delen enligt mig med schackbrädefärgen och "Mama-dockorna") utav Kalle Ankas julafton. Jag som trodde jag skulle missa det iår men så fel man kan ha. Kvällen avslutades med en kopp glögg och en powerwalk runda med min fina Sara. En minst sagt annorlunda jul helt enkelt!

Tack så jättemycket familjen och släkten hemma för de fina julklapparna ni skickade mig! Träningsband,smycken, muffinsbok, tillskott till ett numera glatt bankkonto m.m. Ni är bäst!






Bus i parken på julaftonsmorgonen


Kate verkar vara liiite skeptiskt när hon öppnar mitt paket..



Lite utav mina fina julklappar! :)

♥♥

God jul till er alla!

Granen är pyntad med pynt som det bakom varje julkula och dekoration ligger en historia och många minnen. Julmusiken är på hög musik. Jag och min syster har precis ställt fram julkrubban, iår var det min tur att sätta dit Jesusbarnet.Pepparkakorna är bakade och knäcken står på spisen. Snart ska vi ställa ut gröt till tomten med. Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken.
Okej, stryk nästan allt det jag har skrivit ovan men behåll delen med att granen är pyntad. Det är så läget ser ut hos mig nu. Julkänslan är näst intill obefintlig. Morgondagen känns som en helt vanlig dag, visserligen firar ju amerikanarna julafton med klappar och allt sånt den 25 men imon firar man också. Gud vad jag önskar att jag satt på ett snabbplan hem för att få fira jul med min familj och släkt. Jag tvivlar inte en sekund på att de två kommande dagarna kommer att bli supermysiga här också, men med risk för att låta negativ så kommer det nog inte vara något att hänga i granen jämfört med den mysiga julen jag är van vid hemma. Trots att morgondagen inte har varit än kan jag redan nu skriva vad höjdpunkten kommer att vara- Tidigt imorgon bitti ska jag skypa med familjen och släkten! Åh vad det kommer att bli underbart! Jag förbereder mig mental för mycket tårar.

Försöker skriva några rader imorgon(er julafton) men vet inte alls hur mycket tid det kommer att bli över. Så därför vill jag passa på att önska er alla en riktigt god jul! Ät lite julbord för mig med! (ytterligare än sak som man saknar hemifrån men som man i vanliga fall egentligen inte tycker så mycket om).

Det är dagar som denna som jag saknar er där hemma så mycket att det gör ont.
PS: Någon som är expert på att konvertera eller lägga upp stora videos på nätet? För allt för månag dagar sedan skickade jag nämligen hem ett paket med julklappar och en julklappsvideo till hela släkten. Det är klipp från min videokamera,bilder och massa hälsningar. Självklart segar posten och paketet har inte kommit fram. Så nu behöver jag akuthjälp! Jag har testat hur många sidor som helst att ladda upp min film på men det bara krånglar. Det är nästan som en långfilm alltså, 30 min haha så jag behöver en kanonsida! Hjälp hjälp hjälp

Måndagshälsning

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men trots att man befinner sig långt ifrån Sverige så slipper man inte julstressen. Det är julklappar hit,nyårplanering, upp skrivning på kurser som ska tas och planering inför när min finaste kommer hit och så vidare. Men snart kommer del 2 av vår resa- LA-delen. Den vill ni inte missa;)

Helgen var great med utgång och övernattning med tjejerna på hotell inne i San Francisco. Och idag har jag haft världens mysigaste måndag med tjejerna och min värdmamma inne i SF. Vi åt lunch med barnens mormor,mostrara,kusin och lite till bekanta till familjen. Sedan var det dags för Nötknäckaren. En 3 timmars lång show med sjukligt duktiga balettdansörer. Vi satt i ett sådant där privat bås ni vet och det kändes bara allmänt lyxigt. Julkänslan var högre än någonsin detta år när vi steg ut från teatern. Bra dag på jobbet helt enkelt! Kvällen har spenderats med min fina Sara och vi har julstressat runt om i halva stan.

PS: Jag är ruskigt advundsjuk på all er snö hemma och att ni får en vit jul!

Så här road var Andrea..

Och Mickis hade lika kul hon.. ;)



The Nutcracker


Jag är bortskämd med världens bästa släkt och vänner

När jag vaknade upp imorse såg detta att bli en riktig deppdag- att lägga 200 dollar på (ja,det var ännu mer än vad jag tidigare skrev) att man råkat spendera 35:- för mycket är inget att hurra för. Men efter att ha dragit på mig blåst-flicka-från-sverige- som-inte-har-en-aning-om-hur-det-fungerar-i-Usa- minen så gick jag ifrån banken med en nota på 165 dollar mindre. Men att ha köpt något för 35 kronor som man sedan betalar 300 kronor för är inget kap alltså, men nu slapp jag ju den saftiga notan i alla fall!

Men det var inte det jag skulle skriva i detta inlägget. Det jag skulle skriva var att jag är så himla glad för att:

Lycka nummer 1:
Idag när jag öppnade dörren så låg det massa paket utanför. Julkort från farmor,julklappar från familjen(som jag måste hålla fingrarna ifrån tills julafton) och sist men inte minst ett stort kuvert från familjen Martinsson/Henriksson och mina älskade kusiner. Ni anar inte hur glad jag blev!  Där i låg ett brev, ett julkort och massa gott godis. Hur kunde ni veta att jag älskar skumtomtar? Och sist men inte minst låg där i en teckning som jag fällde en tår över. Det går helt enkelt inte att stå emot när man får saker hemifrån. Saknaden blir så otroligt påtaglig. Denna lappen låg i paketet och är skriven av min underbart söta lillkusin Johanna" Jag hapas att du trifs i Yvesa.Jag saknar dej Frida.Kram från Johanna." Jag saknar dig med jätte mycket Johanna och resten av er alla med. Tack så jätte jätte mycket, ni anar inte hur glad det gjorde mig!

Jag&Johanna

Två till söta kusiner






Tack tack tack igen! Detta gjorde min dag!

Och här kommer lycka nummer 2:

Jag har precis fått prata med Nattibästis för första gången sen jag åkte. Åh vad det var kul att höra&se dig hjärtat. Sen fixade även Henki iordning på sitt skype och gjorde oss sällskap. Hur kul som helst att prata med dig med Henki. Det måste vi göra om snart! Tänk om ni kunde komma hit i sommar hela gänget, hur kul skulle inte det vara.

Så här söt var mitt hjärta när jag pratade med henne :)

Natti,Henki och jag! Kort taget i Ayia Napa i våras! Vilka minnen!

Ett hårt slag i magen

Jag blir så himla ledsen. Har en amerikansk bank här nere som min lön ska gå in på såsmåningom när min värdmamma har fixat alla inställningar som behövs. Detta kortet har jag använt 3 gånger och jag vet att jag bara har haft typ 30 dollar på det. Dock har det lyckats överstiga vilket jag inte haft en aning om så därför har min jäkla skitbank dragit en avgift på 105 jäkla dollar!! Bara för jag överstigit mitt konto med 5 dollar=30 kr!!! Detta känns som ett stort slag i magen, i juletider och allt då man verkligen behöver varende öre man kan spara av sin pyttelilla aupair lön. Jag kunde haft det bra mycket roligare för dom pengarna nu när min älskling kommer och över nyår då planerna är inställda på en liten minitrip. ÅHHHH, jag är ledsen och arg! Nu ska jag ut på en lugnande springrunda och sen ska jag ta mig till banken och stå där i min frustration till dom öppnar. Men ni andra får ha en himla bra dag, min kunde börjat bättre...

Första halvan av resan

Första jobbdagen efter min lilla minisemester och den har gått väldans fort. Parkbesök med Margaret och snart när det börjar bli mörkt ska jag ta med tjejerna till en gata här i trakterna där varenda hus julpyntar sina hus till max. Det är neonlysen,rudolfstatyer ute i trädgårdarna och stora tomtar på taken. Jag tar med kameran så ni kan få se! :)

Nu har jag en snabbis-rast och ska försöka sammanfatta dom senaste dagarna som inte har varit annat än underbara. Eftersom ingen vill läsa en hel novell kommer här Del 1 av resan, lördag&söndag.

Lördag:
På fredagkvällen hämtade Evelina upp mig i Menlo Park. Jag hade haft en kriskväll med ett stopp i toaletten där vattnet bara rann över och jag fick stå med barnens sandlådehinkar och ösa vatten, två hyperaktiva ungar som inte ville sova och en hund som hade rivit ut alla sopporna. Ni anar inte vad skönt det var att bli upphämtad efter en kväll som denna för att åka på semester! Efter en iskall (hennes värdföräldrar vägrar att höja värmen till över 65 farenheit, vilket är ruskigt kallt)  natt i Evelinas säng, blev det tidig uppstigning för att bege oss mot flygplatsen och vårt första stopp, San Diego. Flygresan var supersmidig men det vanligtvis så soliga San Diego levde tyvärr inte upp till sitt rykte denna dag. Regnet öste ner i princip hela dagen så vi spenderade några timmar på ett shoppingcenter tillsammans med Evelinas svenska vän Frida innan vi åkte vidare i vår fina hyrbil för att leta hotell för natten. Vi hittade ett jättemysigt litet strandhotell, ni vet ett sånt där typiskt som man ser i amerikanska filmer. Vi piffade till oss och strax därefter gjorde Frida och hennes vän Julia oss sällskap för en mysig förfest. Sedan bar det av mot en klubb där där vakterna inte hade alla julkulor i granen alltså. Dom krävde att man hade pass som legitmation, körkort dög tydligen inte. Detta resulterade i att söta rara Evelina blev rapp i käften och var otrevlig mot vakten-hon blev portad från klubben. Men kul hade vi i alla fall. Jag och Evelina övergav klubben och sprang på översvämmade gator för att köpa BJ istället. Jag överdriver inte om jag säger att vattnet stod oss ändå upp till knäna. Soliga San Diego som sagt...

Evelina&Frida

Frida&Julia ;)

Det tar emot att ladda upp den här bilden men detta är för att ni ska förstå hur mycket det öste ner- helt otroligt! Vi ser ut som något som katten har släpat in!

Söndag:

Fortfarande blöta efter gårnatten steg vi upp några timmar senare än beräknat till en solig morgon. Jag verkligen älskar att vakna upp på ett ställe som man anlänt till på kvällen och egentligen inte sett så mycket av. Det var så otroligt vackert! Men vi hade ett späckat schema för dagen och var tvugna att lämna San Diego bakom oss. Första stoppet blev i La Jolla- en jättefin strand. Sedan for vi vidare till Laguna Beach och jag fick nästan tårar i ögonen när jag kom dit. Helt otroligt. Palmerna, stranden,atmosfären, ja allt!
Efter Laguna Beach styde vi bilen mot Redondo Beach för att träffa upp Pernilla :) Vi gick till caféet där som spelar in OC men det var så kallt och ruskigt så vi åkte snabbt vidare till Manhattan Beach till Pernilla. Vi åt på en jättemysig restaurang och åkte sedan vidare mot LA för ett snabbbesök hos Hanna(evelians svenska kompis) innan vi däckade på vårt hotell. Vilken dag!

Vår inte så stabila hotellfrukost-muffins & juice var deras enda utbud.

Evelina

and me

Någon modellplåtning som ägde rum på stranden

Gänget på OC-caféet! Själva stället var riktigt sunkigt faktiskt men kul att ha suttit i samma soffa som dom gör i serien i alla fall :)

Dagarna i LA med besök vid Hollywoodskylten, kändishus-spaning, Jay Leno inspelning och massa annat uppdateras snart!

 



Grattis till världens bästa människa

Nu är jag hemma från världens underbaraste resa i San Diego och Los Angeles. Vi har haft det hur bra som helst och har hunnit med att se otroligt mycket. Men mer om resan i ett senare inlägg för detta tänker jag tillägna den finaste människan på jorden.

Grattis på födelsedagen min underbara prins! Jag hoppas att du har haft en toppen dag! Du anar inte vad skönt det var att få höra din röst idag när vi satt på flygplatsen. Nu är det inte långt kvar tills vi ses och jag kan för tillfället inte tänka på så mycket annat än att du snart kommer. Nästa gång jag åker till flygplatsen om 15 dagar är det för att hämta upp dig och jag kan inte längta mer! Det är nästan så att jag blir lite nervös. Du är den bästa som finns men det vet du redan att jag tycker. Grattis igen älskling! Snart ses vi igen!

 

Love you,now and forever

♥♥♥





Åh vad livet är underbart!

Heeej alla vänner och kanske ovänner för den delen med.

Jag ville bara säga att jag lever, eller förresten stryk det där. Jag lever livet! Åh jag kan verkligen inte fatta att jag faktiskt just nu befinner mig i LA efter en helt underbar dag utmed kusten. Utförlig rapport får ni när jag kommer hem men morgonen började med ett något illamående uppvaknande på ett hotell i San Diego efter en minst sagt blöt kväll. Efter en hotellfrukost a la Continental (utbudet var minst sagt begränsat-kaffe&muffins) var jag och Evelina iväg. Vi är ett himla bra team vi. Vi började med ett stopp i La Jolla för att sedan fara vidare mot Laguna Beach. Alltså den känslan var obeskrivlig. Det låter ju helmesigt att säga att jag behövde nypa mig i armen för att förstå, men den känslan var det. Jag rös i hela kroppen, en utav de absolut vackraste platserna jag någonsin varit på. Lyckan var total
Resten av dagen spenderade vi tillsammans med söta Pernilla från Jönköping som bor i Manhattan Beach. Vi åkte till Redondo beach där dom spelar in pir&frukost scenerna från OC. Sedan for vi tillbaka till Pernilla och såg ett tydligen väldigt kännt fyrverkeri och sedan blev det ett mysigt restaurangbesök. Och bara en liten parantes, Pernillas sjukligt fina hus ligger mitt på stranden. Är det ok om jag kommer till dig ett antal veckor i sommar?;)
Vi har också hunnit med ett besök hos Evelinas kompis Hanna som bor i ett riktigt avundsjukshus i Hollywood.

Nu är klockan mycket och jag och Evelina ska mysa ner oss i vår hotellsäng. Imorgon blir det tidig uppstigning. Yes, ni läste rätt. Äntligen har jag hittat min jämlike när det gäller tidiga uppstigningar. Inget snack om saken att vi ska utnyttja dagen till fullo! Med vad får ni läsa om imorgon.

En liten sneak-peak på vår dag







Min söta reskompanjon





♥♥♥

Happy birthday my friend

Idag är ingen vanlig dag för idag fyller en utav mina allra äldsta vänner år!
Grattis grattis grattis på födelsedagen Becca! Hoppas att du får världens bästa dag sötnos och kväll med brudarna.
Campingsemester Varberg 2007

Du är så saknad hjärtat!

Ett ytligt inlägg




Jag måste ju bara få visa er vad som ryms i denna fina påsen


Min nya pärla. Ett Juicy Couture armband som man knäpper som ett bälte.
Kärlek på hög nivå

En liten miniroadtrip

Nyss hemkommen från en lång powerwalk med Sara, hon behövde bränna fett efter sin hamburger-semester i Las Vegas och Los Angeles. haha. Bara för att ni ska förstå hur kallt det faktiskt är här i "alltid soliga californien" ska jag säga er vad jag hade på mig: En underställströja,en fleece,en skidjacka,långkallingar,mjukisbyxor och tjocka skidvantar. Det är inte klokt vad det är kallt nu!

Nu till något helt annat. Jag vet inte varför, men tycker ni inte det ligger något alldeles litet extra i ordet roadtrip. Om man översätter det till svenska så blir det inte alls samma härliga känsla.Hur som helst, även fast jag vet att klockan är alldeles för mycket för att jag ska sitta här och skriva kan jag inte hejda mig. Jag är sååå glad för nu är så gott som nästan allt bokat inför våra lilla minisemester! Hyrbil-Check(tack vara Evelinas snälla mamma, tack) och de nätter som vi vill ha förbokade hotell på är bokade :)

Här är resplanen:
- På lördag morgon lyfter vi tidigt från SF mot San diego. Vi spenderar hela dagen och natten i San diego och checkar in på ett hotell med Evelinas vänner.
- På söndagsmorgonen far vi tidigt vidare i vår hyrbil mot Orange County. Här stannar vi för dagen, turistar och frammåt kvällningen checkar vi in på hotell.
- På måndagsmorgonen går bilen mot LA där vi stannar i två nätter.

Åhhhh det ska bli så himla kul!


Det som såg ut att bli en ovanligt normal helg..

Måndag igen och jag tänkte dra igenom min helg
Fredag: Började med en mysig julshow på Kates skola. Det är något så sjukligt vad dom små ungarna är duktiga. Skulle man gå till en 1.a klass i sverige så skulle en show som den bli rena circusen men dom genomförde en show som var så otroligt strukturerad och proffsig. Ja, jag var impad helt enkelt. Under dagen hann jag också med en trip till ett college för att kolla kurser, luncha med Mickis, en löprunda och sen var det jobb som gällde resten av kvällen.

Lördag: Första lördagen sedan jag kom hit till Usa och vaknar upp helt utan några planer för dagen. Skön känsla! Dagen spenderades i alla fall tillsammans med Tess&Mickis på Stanford mall, en fika på Starbucks med tyska Cheima och myskväll hemma hos Evelina med middag,film och några utav hennes tyska vänner.

Gårdagen: San Francisco hela dagen lång med svenska vänner. Några minuters strosning i butikerna och sen bestämmer jag&Andrea oss för att bege oss till Golden Gate bron istället eftersom ingen av oss hade varit där. Dumt beslut! När vi äntligen tagit oss från downtwn ut till bron börjar det ösregna och HAGLA. Vi löste problemet och köpte oss regnkappuchonger (stavning tack!) och knäppte några kort innan vi gav upp och satte oss på bussen på väg tillbaka. Väl tillbaka inne i stan mötte vi upp två frusna donnor för middag på en thairesturang innan vi avslutade kvällen med att kolla på Goerge Clooney i två timmar- Up in the air var på duken- ingen film jag skulle rekommendera..Efter bion trodde vi att helgen var så gott som slut. Jag till och med påpekade att "åh vad skönt att vi inte kommer hem så där jättesent" och kommentarer som " vilken annorlunda och lugn helg detta har varit" hörde jag också oss säga. Det skulle vi aldrig sagt. Efter att ha traskat genom ösregn,satte vi oss genomblöta&frusna och bönade och bad om att tåget skulle köra racerfart hela vägen hem. När vi kommer halvvägs stannar tåget konstigt länge på en station och folk börjar undra vad som händer. Jo då förstår ni, då har en jäkla bildåre försökt köra sin bil på spåret och fastnat. Ganska så lugnt tänker jag&Tess, bärgningsbilen är snart på väg ropar någon ut i högtalarna. Jo tack, snart i det här landet visar sig vara 2 timmar.. Alldeles för många timmar försenade kommer jag äntligen fram till Menlo Park där min cykel står och väntar på att få ta mig hem. Självklart ösregnar det fortfarande och väl hemkommen ser jag ut som något som katten har släpat in..
Det var min helg det, hur var eran helg?

 



Detta är vad jag kallar vardagslyx

Biljetterna är bokade!! Nästa helg åker jag och Evelina till San Diego för att sedan fara vidare till LA! Åh det kommer bli underbart.


Ett litet jultips

Okej, jag kommer nog inte bli lika seriös som min syster är på sin blogg med att skriva ett julklappstips varje dag, men här kommer mitt bidrag iform av ett musiktips. Tyvärr kan ni där hemma inte ta del av det men till mina vänner här i San Francisco området, slå på 94.5 nästa gång ni kör era ungar på aktiviteter eller bara åker runt i bilen själv. 99.7 med bara partymusik i alla ära, men 94.5 är en julkanal. Och då menar jag att dom ENDAST spelar massa mysiga jullåter och inget annat. När marken ligger bar och adventsljusstakarna är obefintliga får man ta till alla små knep för att skaffa sig lite stämning. Själv ska jag ikväll köpa mig en mini-julegran att ha på mitt rum och igår inhandlades glögg på Ikea.

Ha en bra torsdag mian vänner, det är nått så gräsligt vad veckorna går fort!



Är det något fel med att säga tror så?

Okej jag tyckte jag hade gjort ett skapligt jobb med helgens uppdatering men så ser jag Mickis fina uppdatering som var snäppet vassare.Så här kommer delar av  som jag alltså helt och hållet är stulit härifrån. Ett helt litet videoklipp har hon knåpat ihop till och med. Vi är lite halvlama men ni får i alla fall se delar av ett stort turistmål, Pier39.






Nu behöver jag stöttning Jönköpingsbor, "tror så" är väll inget knäppt att säga?


1 December

Nyss hemkommen från en löprunda på Stanfordområdet. Har jag sagt hur mycket jag älskar att springa där bland alla elever och drömma mig bort att jag var en av dom? Jag fick mig nyss ett gott skratt när jag öppnade min mail och där fann en konstig lapp bifogad som jag totalt hade glömt bort..

Utifall ni inte kan läsa min gräsliga handstil- " Jag visste att du skulle ta min stjärna denna jul syster. Men vet du vad? Det är faktiskt helt okej för den är så mycket finare. Love you ♥"

Nu kommer minnet tillabaka att jag la en lapp i min julstjärna för jag var sååå säker på att min finaste syster skulle passa på att sno min när jag var borta. Redan då var jag alltså helt säker på att jag skulle sitta här nästan ett år senare, inte just här i Californien men på andra sidan jorden i alla fall.


Drömkursen

Så var det måndag igen. Den har spenderats på gymmet, en hel del timmars jobb bestående av en cykelutflykt med Margaret och massa annat pyssel och kvällen har spenderats på Menlo Parks brandstation med min aupairgrupp. Saras pappa&bror från Sverige kom och hämtade upp henne därifrån, åhhh vad jag vart glad för hennes skull. Vilken känsla att få träffa någon från hemifrån!

Hur som helst, jag har verkligen hittat världens tuffate skola inne i San Francisco. På tvn kom det upp en reklam för Acadamy of Art Univerity (precis när jag har satt på datorn för att leta kurser jag vill gå). Det var nog helt enkelt ödet för när jag med en gång klickar in på deras hemsida så ser jag att dom har massa journalistkurser och en hel del annat kul. Och lyssna på den här kursen, det känns som att den är gjord för mig-
"FSH 108: Introduction to Fashion Journalism | Units: 3
This course introduces students to writing fashion editorials for magazines, newspapers, television, and fashion industry public relations. Students will gain interviewing and reporting techniques while learning to write editorial articles and profiles. Emphasis will be placed on the importance of a news hook and how to handle a running story."

Kursen är verkligen inte vansinnigt dyr men nackdelen är att skolan ligger inne i SF och att den är på en himla dum tid. Men åhh vad glad jag skulle vara om jag kunde ta den här kursen! Något så fasligt kul.