En vecka på pricken

Good times good times- yes, det har dom senaste dagarna bestått av. Utgång i Palo Alto, reseplanerande, massa annat fix inför avresa och en hel del bus med Kate&Maggan. Sedan i söndags kväll har jag hunnit med en ovanligt och högst intressant middag med Andrea, Erica och hennes kompisar med tillhörande kompisar. Det var champange, tårtor och annat innan vi efter en timme på restaurangen äntligen fick beställa vad vi faktiskt var där för att äta- mat och inget annat. Yes, grabbarna här i landet må vara givmilda men det finns en gräns för när det blir för mycket.
Resten av kvällen spenderades hemma hos Erica med söndagsmys.
Måndag, min näst sista som aupair. Det är så tungt. Det är inte så svårt att inse att jag faktiskt inte kommer att vara en aupair längre. Detta har jag gjort nu i ett år och jag finner inte lika många utmaningar i själva jobbet som sig. Jag behöver alltid utmana mig själv och när utmaningarna blir färre så är det lätt att tappa motivationen. Det som är så otroligt tungt är allt det jag kommer att förlora genom att faktiskt inte längre vara aupair. Tänk vad busenkelt det hade varit just nu om man hade kommit till en skitfamilj, blivit behandlad som en slav och inte kunde stå ut en dag längre i huset- nu är fallet dock det totalt motsatta. Det kan låta så klyschigt och så nördigt aupairigt men jag säger numera faktiskt att jag har två familjer, en hemma i Sverige & en här i Usa.
Åter till de senaste dagarna. Måndagen var mysig med tjejerna med simning och annat bus i trädgården. Kvällen spenderades även den hemma hos Erica och en snabb catch up med mina favoriter på Starbucks.
Gårkvällen kunde inte spenderats bättre än inne i San Francisco. Efter att jag hade slutat tog jag tåget och mötte upp Elin&Andrea på en bar i marinan. Efter en stund åkte vi vidare för att möta upp Erica och hennes vänner på en annan mindre rolig klubb. Resten av kvällen har jag redan sorterat in i mitt "glömma bort, men ändå lära sig av sina misstag-fack". Jag kom i alla fall i säng för att kunna få mig en timmes sömn innan jobb väntade imorse 6.30. Kvällen har spenderats på Stanford University i ett klassrum fyllt med medelålders fotosnillen+ jag & Sara. Vi försöker tänka att dom har mer livserfarenhet och har kunnat lära sig under x antal fler år än oss, men lite dåliga känner vi oss allt. På lördag åker vi alla fall iväg till vår lärares studio i Oakland för att få fota i hennes fotostudio, apkul! Nu är det dags för lite pilates innan jag ska få mig några välbehövliga timmars sömn. Om ungefär en vecka exakt har vi precis landat på Hawaiikank mark och är redo att dansa hula hula! Det blir grejer!
Funnet på facebook efter gårdagens utgång inne i San Francisco
Någon utav dessa donnor tycker tydligen att dessa bilder ser bättre ut om hon redigerar dem med spökinställningar. Inte är det jag i alla fall...
I will miss you like crazy!

I ett sista kapitel

Jag vet vad som måste göras, men ändå sitter jag kvar här i ett sista kapitel som jag har förälskat mig i. Det är få nätter i mitt liv som jag har behövt gråta mig till söms. Igår var dock en utav dem. Detta är så otroligt jobbigt. Inom 10 dagar ska jag lämna människor som har kommit att få en så stor roll i mitt liv. Inte bara stor roll i den betydelsen att jag tycker så mycket om dem, utan även stor i den betydelsen att det är med dessa människor jag har delat det senaste året med. Det senaste året där jag har byggt upp ett helt liv som jag nu ska lämna. Att se två små tjejer gråta varje dag och undra om jag kommer att komma tillbaka gör så ont. Ungefär vid den här tiden om en vecka har jag precis påbörjat min allra sista jobb dag och ett helt år har gått sedan den allra första. Nej nu ska jag börja dona med presenter och annat fixande. Att börja packa i förtid har jag aldrig varit något fan av, förbereda kan man göra men att börja packa är ju bara förgävesjobb, det åker ju upp lika fort- 1,2 dagar innan kör jag jämt på.

Sunday morning

Helgen har varit alla tiders. Idag ska jag träffa Erica en sväng,planera resa med Saris och förhoppningsvis träffa Andrue ikväll! Nu ska jag iväg på lite ärenden men annars så är den här bloggen svintråkig denna helg men jag ber om ursäkt.

Drömde inatt att jag stod precis där jag stod på denna bilden! åh, jag ville inte vakna!
Gänget- ska vi hoppa till våren?

Framtidsmorgon

Jag har en framtidsmorgon. En framtidsmorgon där jag i den bemärkelsen försöker lista ut vad mitt nästa steg i livet är. Lite som en schackpjäs som listar ut hur han ska gå för att få ett så optimalt läge som möjligt. Lika mycket som jag bara vill leva i nuet, njuta av mina få sista veckor i Usa tillsammans med min värdfamilj och vänner, så vill jag också veta vad mitt nästa steg kommer att bli. Ovetskapen kan vara kul i vissa sammanhang, men just i detta föredrar jag motsatsen. Detta är första gången i mitt liv som jag faktiskt inte riktigt vet vad nästa steg kommer att bli. Jag är såå sugen på att börja plugga journalistik men känner också att jag inte riktigt är klar med "lek och res"-delen ännu. Pluggdelen i livet kommer att komma men tiden som jag befinner mig i nu kommer faktiskt aldrig komma tillbaka. I min fantasivärld kommer jag hem och jobbar ihop massa pengar ett bra tag, åker sedan till Australien med min älskade i ett halvår, gör småresor med vänner och kommer därefter hem och pluggar. Att säsonga i Alperna, Åre eller någon annan skidort tillsammans med Amanda hade inte varit helt fel heller. Ja, ni ser, det är alldeles för mycket ideér som snurrar i min hjärna för tillfället. Men som man brukar säga- det får framtiden utvisa!
Idag åker mammsi och pappsi till Grekland på en liten spontanresa och lämnar lillskruttan hemma med sin pojkvän. Hoppas att ni får det toppen! Här har ni muntra familjen på en utav våra greklandsresor för en herrans massa år sedan. Vi verkar vara glada över att vara på semester... haha

Kväll i plugget

Söta Ellen i Göteborg frågade om inte jag för några månader gjorde en studentfilm till min klass, och visst gjorde jag det! Någon vidare inspiration vet jag inte om du kan få utav den men ta dig en titt om du vill. Det som du syftar på ligger i slutet om du inte orkar med en 17 minuters lång film.
Jag säger godnatt ifrån ett förtillfället kyligt Californien. Kvällen har spenderats i ett klassrum på Stanford- tänk om man ändå pluggade heltid på college!

Samma skrot och korn

Jag längtar efter dig syster!

Grattis till världens bästa Sara!

Nyss hemkommen ifrån ett överraskningsparty hemma hos Saras värdfamilj. Hennes värdföräldrar hade fixat det så fint med urgod middag, partyhattar och annat överraskningsplock. Sara trodde att hon skulle ut på en hederlig födelsedagsmiddag. Jag hade sagt att jag var tvungen att jobba och Amy sa att hon faktiskt bara inte kunde missa sin skola på kvällen. Andrea behövde inte ha någon ursäkt mer än att hon bor inne i SF och det tar ett jäkla tag för henne att ta sig ut till oss. Vi släckte ner hela huset och när hon kommer in för att möta upp med sin värdfamilj hoppar vi alla upp mitt ifrån ingenstans. Och sååå glad som hon blev! Åh hjärtat, jag hoppas verkligen att du är nöjd med din dag! Det finns inte någon som vill fylla stora året 20 här i det här landet där 20 inte betyder mer än någon annan ålder. Här är 21 det stora. Men om man nu ändå ska fira den här i Usa så tycker jag inte att du kunde firat den bättre!
I presentväg började morgonen med att jag ställde mig och lekte husmor och någon timme senare, simsalabim kom det ett bananbröd ut ur ugnen. Gjorde iordning en liten frukostkorg med ballonger och ett kort från mig och Amy och åkte över med den till Sara. Ringde upp henne och sa att jag drömt att det hade dött en ekorre utanför hennes hus och bad henne gå ut och kolla om min dröm var sann. Jag fann ingen annan lösning än denna för att få ut den lilla sömntutan ur dörren.. Men glad blev hon för sitt favoritbröd i alla fall!
Av Amy&mig fick hon nu ikväll en stor resväska ( som hon är i desperat behov av inför kommande hemresa) fylld med läckerheter som påminner oss om henne- Chips,nötter,majskolvar,morötter, bars och lite förnödenheter inför resan. Bilder ifrån kvällen kommer imorgon för nu måste jag verkligen göra min kudde sällskap för att orka upp vid kvart över 6 imon. Grattis grattis grattis igen bästa Sara! I love you.

En månad på resande fot

Wow, 17 dagar kvar till Hawaii, 25 dagar kvar till New York och 31 dagar kvar till Miami!
Jag är så lycklig!

Måndagsirritation

Nej nu är det faktiskt en lite smått irriterad Frida som skriver denna morgon. Jag har två funderingar.

Fundering nummer 1: Igår kväll när jag för första gången denna helgen loggade in på facebook möttes jag av ett hav av uppdateringar om SD och deras nytagna plats i riksdagen. Min första fundering är om det har blivit någon sort trend att "låtsas" kunna en massa om politik och uppdatera till max om allt som rör valet. Valet 2010 har på många sätt varit otroligt viktigt, kanske viktigare än flera föregående val. Vi står uppenbarligen i en tid av förändring. Anledningen till att jag säger kanske är för att jag faktiskt inte alls är insatt och har tillräcklig kunskap för att uttala mig om det. Men nu hör jag människor från alla möjliga håll yttra sig om saker som de faktiskt inte har en aning om. Innan ni slänger ur er en massa skit, läs på eran fakta och försök se saker i perspektiv.
Fundering nummer 2: Min andra funderingar är om alla ni som klagar på att SD har kommit in i riksdagen faktiskt själva tog er till vallokalerna och röstade i söndags för att motverka deras höga procentdel av röster? Har ni inte gjort det skulle jag säga att det finns absolut ingenting att säga till om eller klaga över. Har ni gjort det är det enligt mig fritt fram att säga precis vad man tänker och känner. Jag poströstade här ifrån Usa och tycker att det är skamligt att SD faktiskt har tagit sin in i riksdagen. Mer än så kan jag inte uttala mig för jag har inte mer kunskap om ämnet än så.

Fredag

Så häääääär glad är jag över att det är fredag!
Dock så jobbar jag ikväll men vad gör väll det!
Under dagen har jag hunnit med lite presentshopping till födelsedagsfolk hemma i Sverige, en lunchdate med fina Erica och en massa bus med barnen.
Ha en bra helg vänner!

Tänk om man kunde stänga av sin hjärna..

Har precis varit ute på en lång löprunda för att försöka sortera alla tankar som flyger omkring i min lilla hjärna för tillfället. Det är allt ifrån tanken att åka ifrån det liv jag har byggt upp här under ett års tid, framtidsfunderingar, planering inför vår sista månad och underbara tankar om att jag snart kommer att få krama om alla nära och kära hemma i Sverige. Så här splittrad av känslor som jag känner mig just nu har jag nog aldrig varit förut. Med detta något förvirrande inlägg säger jag godnatt och önskar er alla en apbra fredag!
45 dagar tills jag får pussa hur mycket jag vill på den här underbara människan.
Utan tidbegränsning på en vecka eller två.

Tuesday

Idag har faktiskt varit en ovanligt seg och lam dag. Jobb, egna ärenden,träning, städande, fotbollsträning, cykelutflykt, barbielekande och en planeringskväll med min Sara i Palo Alto. Vår månadsresa närmar sig med stormsteg och det ska bli sååå kul! Något som också är kul är att jag är så sjukt nöjd med min kamera. Jag är precis som alla andra systemnördar nu och ska plåta på allt och alla. Sara & Amy skjuter mig nog snart men dom får helt enkelt stå ut. Två andra som är tacksamma att fotografera är småglinen nedanför. De är mer än gärna med på bild.
Obs! Fick frågan för några dagar sedan om uppladdning av bilder på sin värdfamilj och allt som hör där till. Frågan kom ifrån en blivande aupair och mitt svar är: Du måste alltid kolla med dem att det är OK att du lägger upp bilder och saker som rör dem. Utan deras tillåtelse så bör du inte ladda upp något alls. Och kolla gärna mer än en gång så att det inte blir några missförstånd.
Det kommer att bli omöjligt att lämna dessa två.

Photos a lá Yosemite!

Det är tufft att vara mamma! Vaknade upp av mardrömmen att min välskapta son (dock utan 10 fingrar och 10 tår utan med en lins istället) var borta. Någon hade smugit sig ner i min källare och tagit den. När jag vaknade upp stod kameran dock där lika fint på mitt nattduksbord som när jag lämnade den.  Nu har jag precis avslutat morgonens första jobbtimme med frukostlagning, påklädning och allt vad det innebär. Nu väntar löprunda,brevpostning,städning och upphämtning utav småkrypen men först tänkte jag visa er några bilder ifrån helgen!
'
Varför grilla marshmallows när man kan fritera dom istället? ;)

Nybliven mamma!

I flera år har jag drömt om en egen systemis. Idag utanför dörren stod när jag kom hem en stor brun box adresserad till mig ifrån en fotobutik på andra sidan landet någonstans ovanför New York. I den låg en Canon eos 450d plus en hel box fylld med tillbehör som stativ, olika linser,väska och massa annat kul. Och jag fick den för ett riktigt pangpris, helt ny och fräsch! Visst har jag hört att den sanna lyckan inte kan vara kopplad till materialla ting och det kan nog vara sant till en viss grad men fan vad jag är lycklig just nu!

Lätträknade dagar

22 dagar kvar tills vi två lämnar Californien och Menlo Park.
Crazyhorse!

Yosemite, we love you!

Är precis hemkommen ifrån en utav de mäktigaste upplevelserna under mitt år här i Usa. I lördags morgon packade trion bilen full med tält,sovsäckar, bars i överflöd och lite andra förnödenheter. Vårt sikte denna helg var inställt på Yosemite nationalpark som ligger ca 4 timmar härifrån. Vi tog oss dit och det ångrade vi inte för en sekund. Naturen här fick mig att fälla tårar av lycka så vackert var det. Vi har under helgen hunnit med en ca 6 timmar lång hajk, sett en livs levande björn, campat, haft mys med smorés och massa annat framför elden, sett " The milky way" som vi tror översätts till galaxen på svenska. I alla fall det vita som går som ett band runt vår jord som man bara kan se på ytterst få platser i världen. Mer bilder kommer snarast men nu behöver jag få mig några få timmars sömn innan jobb väntar. Tack för en underbar helg trion!
Två av våra tre fina t-shirtar som vi bar under våra svettiga rundor..
Nu säger jag och mina fötter godnatt. Fina och fräscha va?

Från en Californienbo till en Dallasbo

Gullegris- skicka bilder nu nu nu!

Isolerad ifrån omvärlden

Jag har sagt det förr men säger det igen. Det är tragiskt vad bortkopplad man blir från världen och dess nyheter när man befinner sig här. Jag älskar älskar älskar att läsa nyheter och gillar att vara insatt i vad som händer, men här vet jag knappt hur en tidining ser ut. Ett exempel var för några månader sedan med den stora oljekatastrofen. Jag och min kära mor hade en konversation i stil med:

Mamma- Ja, det är ju hemskt det här med oljan och allt!.
Mitt svar- Ja det är förjävligt att den har blivit så dyr...
Mamma snackar om naturkatastrofen, jag snackar om att plånboken blir tom när man tankar...
Likaså imorse så får jag frågan av återigen min mor om jag hört om explosionen inatt.
Ja, inatt har det tydligen varit den värsta katastrofen i sitt slag i Usa på flera år och detta på en plats för att vara exakt 17 min ifrån mig. Ja, det är löjligt vad isolerad man är ifrån nyheter och media.

Så här skriver aftonbladet idag
"En enorm explosion i en naturgasledning, och den brand som följde, har förstört ett helt grannskap nära San Francisco.
Minst sex människor dog i den värsta katastrofen i sitt slag i USA på flera år.Dessutom skadades tiotals människor och fler än 170 hus skadades eller förstördes. Brandkårschefen Charlie Barringer i San Bruno nära San Franciscos internationella flygplats sade till medier att han räknade med att dödstalet skulle stiga."

 
Helgens planer

Här befinner vi oss på söndag!
Mäktigt

Yosemite nästa!

Hujedamej att det redan är fredag imon! Idag bestämde vi lite spontant att vi åker till Yosemite i helgen, en nationalpark som ligger ca 4 timmar härifrån. Ska bli hur kul som helst! Igår efter jobbet tog jag min älsklingsbil och åkte in till San Francisco för att möte upp Andrea. Vi åt middag på ett jättemysigt ställe och bara umgicks. Kärt återseende då vi inte har träffats på alldeles för länge! Denna kväll har spenderats med lite familjeparty för min värdpappa och sedan mötte jag upp flickorna för att gå på utomhusbio på ett torg. Hajen var på duken.
I väntan på att jag ska få bilderna ifrån gängets besök här i San Francisco för snart 2 veckor sedan uppdaterar jag med lite highlights ifrån ett annat kärt besök. Nämligen när min bästa besökte mig här i Menlo Park för några veckor sedan.
Vi campade med småkrypen i trädgården. Grillade smorés över en lägereld och lekte indianer.
Umgicks med mina vänner
Var inne i San Francisco en hel del.
Vi var och supportade the Giants (baseball) när de mötte LA!
Vi besökte ett NASA rymdcenter.
Spenderade flera timmar i Stanford park!
Nu väntar en nybäddad säng! Godnatter

Ebba & Eva

Jag har aldrig varit en riktig youtubare och har aldrig riktigt förstått vitsen med att sitta hela kvällar och nätter och kolla på klipp. Men om det är något som jag gör på youtube så är det att få nostalgikickar. Kolla nedanför om ni blir lika nostalgiska som jag. Ebba & Eva var coolast i hela världen!

Labor day

Idag är det Labor day- det handlar något om att alla arbetare ska få en dag ledigt mer än så varken vill eller behöver jag veta. Men tack vare denna högtid fick jag en extra dag ledigt och det tackar jag verkligen inte nej till. Började i alla fall morgonen med att vakna upp till några elefanter som klampade på övervåningen. Sedan var denna dag igång. En löprunda, skypning med min prins och sedan några rundor till biltvätten. Frammåt tidig eftermiddag mötte jag upp Sara,Amy och en dansk tjej för lite söndagspicknick i en park. Efter det åkte jag hem till Erica som numera bara är hemma på helgerna ifrån college. Fick träffa delar av hennes familj som jag inte träffat innan, agerade taxi, åkte på shoppingrunda till Nordstroms rack och Stanford mall ( endast fönstershopping för mig, SPARA SPARA SPARA) och vi avslutade kvällen med en välbehövlig pedikyr och manikyr på ett superbilligt kinesställe!
Nu ska jag tvinga mig själv till lite pilates innan sängen väntar!
Ha en bra tisdag gott folk!
I veckan hoppas jag på att få träffa denna söta flickan för att jag saknar henne! Bilden är tagen i vintras då en snubbe på gatan inne i San Francisco ville ha med mig och Andrea i sitt reportage om vantar. Mina handskar på bilden är från Ullared men jag ljög ihop en historia om att dom var ifrån ett exklusivt svenskt företag. Jo tjena!

Svar på tal

Svar till dig Jesper-
Det får jag höra nästan dagligen när jag är ute med Margaret och hon får ofta kommentaren att hon är en kopia av Annie! Dom är även exakt likadana till sättet! För er som inte vet är Annie en jättekänd ikon inom musikalvärlden och hennes liv som föräldralös finns även på många barnfilmer. Så det har du heeelt rätt i Jeppe!

Highlights of the weekend

Helgens highlights
Stanford american football game
Mitt hjärta i Carmel
Ungefär i den här stilen går resten av våra bilder under dagen= värdelösa!
Självutlösarens bästa vänner
Söndagmiddagen denna kväll blev något som jag skulle kunna leva på- Froyo!
Efter att ha avnjutit en varsin froyo gick vi tillbaka till min bil och möttes av det här. Ett stjärnskott hade parkerat snett som ett gehu och lämnat ca en halv centimeter till mig att svänga ut. Efter att en trafikpolis hade blivit inblandad kom killen ( som skyllde på att han precis hade tagit sitt körkort) ut och skulle parkera om sin bil. Bara det är en historia i sig men allt löste sig till slut!
Nu ska jag sova och önskar er hemma i Sverige en bra måndag!

31 månader

11 månader i Usa betyder även 31 månader med min prins.
'
Jag har en idé om att adoptera flickan på dina axlar och hennes syster & leva som en enda big happy family.  Villa, Volvo, hund och två söta barn. Vad säger du älskling?

11 månader med dubbla utropstecken bakom

Okej, jag är fullt medveten om att denna blogg för tillfället inte är den mest sammanhängande men ni får helt enkelt stå ut. Mitt liv är inte det mest sammanhängande nu heller vilket speglar av sig här. Det är roadtrips hit, underbara Sverigebesök ifrån nära&kära, lite skola, massa jobb och vänner samtidigt som det är en hel del nytt på ingång. Idag firar jag och Sara 11 månader här i Staterna, 11 månader!! Vi har varit med om så mycket tillsammans och jag kan inte bli mer tacksam över det! Om exakt en månad imorgon så lyfter ett plan som ska ta oss ifrån vårt liv som vi har byggt upp här till Hawaii tillsammans med Amy. Sedan fortsätter vi att resa i 2.5 veckor till innan vi landar på svensk mark någon gång i början av november. På dessa veckor väntar några tveklöst underbara dagar i storäpplet New York och sedan en roadtrip runt i Florida med start i Orlando för att sedan åka vidare till Miami Beach, Key West med mera.
Nu ska jag pyssla med lite presenter och sedan försöka få några timmars sömn. Jag, Kate och Margaret hade sleepover i min säng inatt. Jag jobbade hela gårkvällen och nu imorse så en sleepover passade faktiskt alldeles lysande. Det var varmt men gosigt. Inte lika gosigt att vakna upp klockan 5 av en pigg Kate som tycker vi ska bygga en stoooooor koja- på momangen! Jag har fått känna av föräldrarrollen i alla fall och mitt svar blev- "Försöööök somna om någon timme till". Hon lyckades inte så min morgon började med kojjbyggande vid en tid då jag inte allt för sällan går och lägger mig på helgerna..Resten av dagen har jag och Saris varit på äventyr ner till Carmel med lite småstopp längs med vägen med bland annat fina 17-mile drive! Sundays=fundays!
hahaha
Tagna då vi har känt varandra i ca 2 dagar!
Även en bild ifrån gårdagens sleepover.

Jakten på den försvunna väskan

Jag vaknade upp kallsvettig inatt över mardrömmen att min väska packad med mitt liv härifrån Usa var borta. Drömmen sa inte om någon hade tagit den eller om den helt enkelt var borta. Efter ett samtal med Malin så blev drömmen visst till verklighet! Kom igen, KLM- hitta min väska, NU! Jag är orolig.
Förövrigt har jag haft 4 timmars ledigt denna morgon. Planen var en låååång löprunda men istället råkade jag visst ta mig en ofrivillig powenap på 2.5 timme efter att ha jobbat första morgontimmen. Inte likt mig och jag har dåligt samvete. Nu har jag precis varit och inhandlat min favorit dricka på Starbucks- guana herb daily vitamines, så snart ska jag nog vara på bettet igen! Powernapen gjorde mig kanske gott ändå!
Gänget minus Amanda.
Det verkade som er flygning hem gick bra flickor? Tack igen för en underbar vecka, jag saknar er redan!

Valtider

Pratade med min finaste för några timmar sedan och han säger att han har gjort DN-testet som jag skrivit om tidigare under dagen. Han frågar vad jag blev och hur många procent jag fick-Folkpartiet 53 % blir mitt svar. (Ja, jag vet mammis att vad man röstar på i valet är något som man egentligen borde hålla för sig själv men jag ser faktiskt inte riktigt meningen så varför inte dela med sig). Hans reslutat var exakt samma! För att få precis samma måste man alltså klicka i exakt samma svar på alla 38 frågor- annars så skiljer sig åtminstone procenttalet. Yes, dagens sammanträffade! ( Amy, din berättelse idag  vinner "årets sammanträffande")
Ska ni rösta?
10 veckor kvar! Osannolika tanke!

Då var en underbar vecka över!

Oh wow, här har det varit dött i en vecka. En vecka som har varit heeeelt underbar! Att få krama om fem utav sina närmst vänner igen efter ett år av saknad var obeskrivligt. Jag har så mycket att berätta men nu först väntar jobb hela dagen lång.
Och förresten, jag fick i förra veckan hem mina röstsedlar hit som alla som bor i utlandet snart måste skicka in. DN har ett toppenbra test med 38 frågor för att kunna ta reda på vart du står i valet. Mitt slutresultat blev samma parti som jag faktiskt redan har bestämt mig för att röst på ... Great!
Klicka här så kommer ni till testet!
Mina änglar i staden i mitt hjärta!