Dallas and Salt lake City

Nu känns det äntligen som att jag har landat lite i vardagen efter 10 dagar på resande fot. Det var ganska så jätteskönt dock att att komma "hem" i söndags, sova i sin egna säng, springa på morgonen och bara vara tillbaka i rutinerna igen. Har dock haft det hur bra som helst i Dallas hos Amanda och i Salt lake city med min värdfamilj.

Dallas-
Ja, vad ska man säga, det går inte att beskriva. Att se Amanda stå och vänta i ankomsthallen var bland det underbaraste jag har varit med om. Först såg jag inte henne men när jag fick syn på henne brast vi båda i gråt. Tiden har gått fort sedan vi senast såg den 5 oktober hemma i Sverige men endå kändes det som en evighetsen vi setts. Vi åkte till Cheesecake och åt en brak välkomstmiddag som vi tyckte att vi förtjänade. Ingen av oss hade ätit cheesecaken så en sådan tyckte vi väll också att vi var värda. Sedan bar det av hem till Tutti, som förövrigt bor i ett slott (se bild nedan). Dagarna i Dallas spenderades på lek med Amandas värdbarn, turisting inne i Dallas, shoppinh, Rodeo,bio, Ikea-besök, badhus med mera. Turistingen inne i Dallas var minst sagt..hm.annorlunda. Vi gick igenom dom stora turistmålen på 2 timmar och då kändes det som vi gjort det man skulle. När jag sedan frågar om vi inte kan gå och shoppa lite i downtown säger Amanda att då får jag leta länge för det finns inget sådant downtown med shopping.

Min bästaste vän på pannkaksfrukost första morgonen

Tutti utanför hennes hus, eller slott är nog bättre ord.

Tutti&Frutti i Dallas, på platsen där JFK mördades.

Mera av Dallas stad

Vi var på John F Kennedy museumet och var snygga i våra guidehörlurar.

Vi var på Rodeo vilket var något av det sjukaste jag varit med om. Stora tjurar och monsterhästar som inte vill annat än att trampa ihjäl dom tävlande. Se video nedan så förstår ni vad jag menar!

Tuttis bild, himla synd att den inte vart skarp men ni ser ju hur äckligt nära det är att han blir trampad.

En utav de få som faktiskt lyckades hålla sig kvar!

Tänk High Chaparall, fast på riktigt!

Slitna efter en toppendag

Mamma, mamma,barn i lekparken.

Lättroad med en scarf

Så här kul kan man ha på ett köpcentrum

Sötis

Vi var på bion och pussade lite på Alvin och hans vänner. Vi såg Valentines Day som jag tyckte kunde varit såå mycket bättre men tanke på hur kändispackad den är.

Vi pussade också lite på varandra :)

Tack för världens bästa dagar tillsammans älskade vän!

Jag saknar dig redan

Salt lake city- Var helt enkelt också hur bra som helst! Det var snöstorm samma dag som jag kom dit vilket resulterade i att skidåkningen var fantastisk. Dock ingen sol men man kan ju inte få allt. Dagarna spenderades i min värdfamiljs semesterhus som var så mysigt med brasor, hot tubs, ångduschar och så vidare. Under dagarna åkte vi skidor, jag tog hand om barnen när dom blev trötta på snön. En hel del pulkaåkning och varm chocklad drickande hanns också med.

En Margaret

Jag&Kate hade snöbollskrig. Här är jag påväg att få ett isflak i huvudet..


En kväll tog jag hand om 6 tjejer. Behöver jag säga att det var livat?



En helt vanlig tisdag

Det är otroligt vad mycket man lär sig när man befinner sig hemifrån ett år. I alla lägen då jag har behövt någon form av teknisk hjälp har jag gått raka vägen till pappa eller pojkvän. Här går det inte riktigt att göra det utan du måste helt enkelt klara dig själv. Detta har resulterat i att jag under de senaste dagarna har lekt datanörd, sökt på olika forum och helt enkelt luskat mig igenom alla nördsidor. Så nu kan jag i alla fall starta datorn men kommer fortfarande inte in på min profilsida..

Men det jag skulle komma till var- SE INTE SHUTTER ISLAND! Jag och Saris var på den igårkväll och det kan vara det konstigaste jag sett på länge. Så spara era pengar och tid.

Nu ska jag ut och springa innan jag hämtar upp Maggan på skolan. I eftermiddag väntar balettlektion,lek och sedan skola för mig. Hoppas också på att skriva en stoooor update om mina 10 dagar på resande fot i Dallas och Salt Lake city.

Idag blir det massa lek i parken, tyvärr inte i denna parken i Dallas hos Amanda :/



Alskling och pappa, jag behover er dataexpertis!

Hej alla fina!
Jag sitter nu pa min kara vardmammas dator och vill bara meddela att jag varken ar dod eller har gatt in i nagon bloggkoma. Den enda som har gatt in i en koma ar min dator. Den ar helt stendod, eller jag kan starta den men sen star det bara att den inte hittar min profil och jag kan inte klicka pa nagot. Pappa, mitt operativsystem ar vista, jag behover din hjalp nu! Typiskt, jag som har sa himla mycket jag vill beratta om efter 10 dagar pa resande fot i Dallas och Salt lake city. Men jag hoppas att min dator kan genomga en riktig snabbkur sa ska jag snart kunna beratta allt!
Vill bara halsa extra mycket till min alskade van malin som idag fyller 20 hela ar. Hoppas att du har fatt nagot kul i brevladan idag, om inte kommer det nog imorgon! :)Vill ocksa halsa extra mycket till bade elli&malin som gjorde min hemkomst till menlo park annu battre. Pa sangen lag tva paket, ett fran malin, ett fran elli. Innehallande sesamkakor, godis,kompisarmband och varldens sotaste tesked. Ni anar inte hur glad jag blev och att lasa era brev fick mig att borja grata. Saknar er sa otroligt mycket! Tank vad mycket vi har upplevt tillsammans och tank vad mycket kul vi har framfor oss. Vanner for livet
Nu ska jag bada tva sota tjejer och sen blir det godnattsagor for hela bunten.
Hoppas att allt ar bra med er darhemma trots all sno! Snart ar det var, hall ut! Hoppas att ni forstar vad jag skriver utan mina a,a, och o:n haha

Update från Dallas

Ville bara säga att jag lever och mår bra, hur bra som helst faktiskt! Har haft några underbara dagar med Tutti i Dallas men fasar för morgondagen då vi tvingas säga hej då igen då jag flyger vidare mot Salt Lake City och min värdfamilj som befinner sig där och åker skidor. Önskar att hon kunde komma med mig..

Dessutom vill jag uttrycka vår besvikelese på den dåliga, eller ska jag säga obefintiliga, responsen vi fick på vår Alla hjärtans dag hälsning. Vi som trodde den skulle ta er med storm ;)!





♥♥♥

Tutti&Frutti önskar er alla en glad alla hjärtans dag!


Jag har anlänt till min bästaste vän i Dallas. Vi har det underbart och ville bar med denna videon önska er en bra söndag och en mysig Alla hjärtans dag.
Vi saknar er!

♥♥♥

En liten lägesrapport

Hej mina fina!

Sitter uppkrupen i sängen, nyss hemkommen från skolan och snart ska jag nog ta mig en pilatesomgång. Kände lite att uppkrupen-i- sängen-delen borde ha kommit efter pilatesen men så blir det ibland. Dagen idag har förövrigt varit toppen. Jag skrev upp körkortteorin idag och klarade det på första försöket, vilket verkligen inte är någon wow-prestation. 38 frågor,3 svars alterntiv. Mycket mycket enklare än hemma i Sverige helt enkelt. Nu är det bara uppkörningen kvar så har jag även ett Californiskt körkort i plånboken!

Förövrigt har jag stopp i avloppet för 8onde? gången. Sist så fick jag guidning av Stefan genom skypen hur jag skulle lösa problemet. Ganska komisk situation -Jag med sugproppsgrejen i högsta hugg med plasthanskar & solglasögon (inte vill man väll få något i ögonen heller), Steff i ett hysteriskt skratt i datorskärmen. Och inte nog med avloppet så ser mitt rum ser ut som ett bombnedslag . Städerskorna kommer imorgon men för att dom inte ska lägga mina grejer på alla möjliga konstiga ställen så ska jag ändå fixa iordning lite. Dom gör ett superjobb verkligen, men man får räkna med att hitta neccesären längst in i garderoben och hårfönen har jag också hittat på de mest underliga ställena, Där fick ni en kort och helt ointressant lägesrapport från andra sidan jorden. Hur är det där hemma? Fortfarande lika mycket snö?
Och älskling om du läser detta- Kan du logga in mig på spotify? Inte nog med att jag är utan dig så har jag även varit utan John Mayer i två dagar nu.. ;)

Två ynka dagar kvar tills vi ses Tutti!
Ska vi göra nya hoppkort i helgen?





We are family

Jag kikade precis in på min fina systers blogg och möttes av denna bilden.


Idag blev min familjs resa hit till mig bokad och klar. Den 30 juni är vi samlade hela familjen igen och gud vad kul vi ska ha.
San Francisco, LA, Las Vegas och Grand Canyon.
Saknar er så!

5 dagar kvar till Dallas och bästis!

Hemma efter världens bästa lördag-söndag inne i San Francisco. Har haft sådant lyckorus hela helgen. Om det är pågrund av att solen har hittat hit, för att vi hade den roligaste utgången på länge eller för att jag helt enkelt älskar denna staden låter jag vara osagt. Men mer om helgen i ett annat inlägg för det jag ville säga nu var mest att: Om 5 dagar får jag äntligen träffa min älskade Tutti igen! Att ha varit ifrån sin bästis i 4.5 månad har inte varit lätt men jag är säker på att det har varit värt varenda dag av saknad när vi får kramas på flygplatsen igen på fredag! Låt veckan gå fort för jag längtar ihjäl mig!

Tutti & Frutti


2 år av kärlek

Idag firar jag och min prins 2 år tillsammans, två underbara år.
Vad vi har tillsammns älskling känns så rätt att jag ibland kommer på mig själv med att le utan någon som helst anledning. Att bara tänka på dig gör mig glad. Jag kan inte med ord beskriva min kärlek till dig.
Att du verkligen stöttar mig till 100 procent genom hela denna resan betyder så otroligt mycket.

Tänk vad mycket vi har upplevt tillsammans under dessa 2 åren. Jag har njutit av varenda minut med dig, både när vi har varit fysiskt nära och nu när vi befinner oss tusentals mil ifrån varandra. Grekland, massa weekendresor,alla helger i Stockholm hos din familj, konserter, sena nätter på stranden och bara vardagen i sig.

Du är den finaste människan jag någonsin har träffat och jag vill aldrig vara utan dig. Med någon som du blir hela världen underbar.
Här kommer 2 år i en ytterst kort sammanfattning


Enda bilden jag har ifrån fredagen den 5 februari 2008

The very first picture of you and me. Vi tyckte tydligen vi var rätt coola.


Vi i Grekland


Vi har försökt tjäna vuxenpoäng genom långa skogspromenader...

men det har tyvärr gått jämt ut när vi fjantat oss i omklädningsrum.

Balen maj 2009

Min student 12/6 2009

Fallskärmshoppningen i somras som jag fick av Stefan i studentpresent.

Sista bilden på oss innan jag åkte.

I love you, now and forever.

/Din F

 


Svar på tal

"Jag precis börjat läsa din blogg. vill också åka iväg som aupair fast i sommaren. Jag har också en pojkvän och tycker det är bra och läsa andra som åkt iväg som aupair som har pojkvänner. Hur hanterar du det? jag vill åka men det är fortfarande jobbigt. du vet säkert. tacksam för svar:)" Marie

Detta är en fråga som jag skulle vilja säga att jag får minst 2,3 gånger i veckan. Därför tänkte ägna detta inlägg åt en liten Vara-utan-sin-pojkvän-skola, så Marie här kommer mitt svar till dig.
För det första vill jag bara säga, åk! Du kommer inte att ångra dig, så mycket du kommer att få uppleva under ditt år är ovärderligt. Du kommer att se så många platser, träffa underbara människor från alla jordens hörn och sist men inte minst växa som person. Oavsett om du kommer till en skitfamilj eller en bra familj. Jag har haft vänner här som har bott i mindre bra familjer, som har åkt hem och ändå kännt att deras resa var värd allt och lite till.  Att verkligen stå på egna ben är en nyttig och ovärderlig erfarenhet.  I förhållande till hur många år man förhoppningsvis har kvar att leva, är ett år en relativt kort tid. Med det sagt vill jag också säga att åka ifrån personen som du älskar mest på denna jord är det tuffaste jag någonsin har gjort. Dagarna innan var jag ett vrak och sista söndagen innan avfärden på måndagen grät jag konstant.
Det kommer att komma perioder som du kommer att ifrågasätta varför du verkligen gör detta. Varför du befinner dig på andra sidan jorden, när dom du älskar mest befinner sig tusentals mil ifrån dig. Det kommer också komma perioder då du känner dig egoistisk. Att du kanske för första gången i ditt liv gör något för dig själv, enbart för din skull och ingen annans, är för många en jobbig tanke.
Men skönt att veta är att du har absolut ingenting att förlora. Du kan åka till din familj, visar det sig att aupair-livet verkligen inte var något för dig är det bara att sätta sig på ett flyg tillbaka. Detta kan i många fall vara en jobbig känsla, att det faktiskt inte är svårare än så att ta sig hem. Det kan kännas så avlägset men trivs du inte är du bara en flygresa ifrån att återvända hem till tryggheten. Visst, du blir några tusenlappar fattigare men en stor erfarenhet rikare.
Jag vet många tjejer här nere som har pojkvän och tillsammans med dom bestämt att dom bara ska prata någon gång i veckan. Anlednigen? Ja helt ärligt förstår jag inte anledningen. Det kanske funkar för andra, men personligen tycker jag inte om den ideén riktigt. Genom skype samtal helst varje dag, mail, brev och sms någon gång ibland håller jag och min älskling kontakten. Att verkligen ta del i varandras vardag tror jag är väldigt viktigt. Att inte bara ta del av varandras stora händelser utan också dom små och till synes oviktiga händelserna gör att man känner sig närmare varandra än vad man faktiskt är. Jag älskar att veta småsaker som vad min älskling lagar för middag eller vad han kollar på på tv. Att det är en tidskillnad på 9h kan ibland vara lite trixigt men allt går om man vill.
Sen tror jag också att det är viktigt att tillsammans ha ett mål att sträva efter. För mig och S var det resan som han gjorde till mig för några veckor sedan. Tiden runt jul var ganska så jättejobbig och längtan efter alla man älskar där hemma blev påtagligare än vanligt. Att alltid ha något att se fram emot och sträva efter tror jag därför är jätteviktigt.

Att jag sedan flera år tillbaka har haft en dröm om att åka som aupair, hjälpte mig väldigt mycket. Redan innan jag träffade min pojkvän var siktet inställt på ett år i Usa och detta var något som jag verkligen ville fullfölja. När detta året är slut ( ja, för det blir ingen förlängning för min del) kommer jag att vara så otroligt stolt. Dels över mig själv men framförallt över mig & Stefan. När vi klarat ett år utan varandra, känns det som att vi kan klara allt tillsammans. Imon firar jag och min prins 2 underbara år tillsammans! Det känns förjäkligt att inte kunna mysa tillsammans en dag som denna, men det är bara att försöka se frammåt. I sommar ses vi igen älskling!

Hoppas att detta har hjälpt dig lite Marie och ni andra som tvekar på att åka iväg!
♥♥







Jag har jordens bästa vänner och familj

Jag vet att jag har sagt det förr men det tål att sägas igen. Mina vänner är oslagbara. Nästan varje vecka så kommer det något brev eller paket på posten som piggar upp vilken lång arbetsdag som helst. För några dagar sedan fick jag ett paket adresserat från världens bästa Julia Johansson och idag fick jag ett långt brev från mormor&morfar om allt nytt gossip från Vetlanda- allt ifrån dagens 11-kaffe och Lets Dance blev jag uppdaterad om. Tack så jätte jätte mycket. Och tack Julie för dom fina souvenirerna från Thailand och chockladen ska vi inte snacka om hur gott den smakade. Jag blev verkligen hur glad som helst!


En söt elefantnyckelring som redan har en given plats i min nyckelknippa (får man kalla det en knippa när man bara äger en nyckel?) och en prydnadstvål.


Resor på gång

Jag är så glad, så glad, så glad!

Nummer 1: Mamma skickade idag mail om att dom äntligen hittat en superbra resa hit i sommar. Att jag sekunden senare får svar av min värdmamma att det är typ den bästa veckan för mig att ta ledigt under hela sommaren, kunde det inte bli så mycket bättre! 30 juni ses vi igen! Kan inte längta mer!
Nummer 2: Imon bokas resan till Amanda i Dallas som nu verkar bli av ännu en vecka tidigare än väntat. Om det går som planerat, ses vi om 11 dagar. 11 dagar, det är ingenting! Kan inte förstå vilken känsla det kommer bli att få krama sin bästis igen efter 4 månaders saknad! Gråtkalas garanteras!
Nummer 3: Jag ska åka skidor i Salt Lake City om mindre än 3 veckor! Jag har alltid haft en dröm om att åka skidor i Usa. Visserligen var jag ju i Lake Tahoe för några veckor sedan med Stefan men bergen i Utah är nog några strån vassare.

Och sen vill jag nämna en fjärde lycka som kan verka mesig men nästan kan få platsa på listan. Igår hade jag och Andrea myskväll här hemma. Att hon tack vare att vi kollat fel på sista tåget hem till henne in till SF, fick sova här gjorde saken bara ännu bättre :) Men det är inte själva övernattningen som hamnar på listan utan det faktum att vi åt svenska polarmackor och äkta prästost med oboy till det! Ni som inte befinner er hemmifrån Sverige kan omöjligt förstå denna känslan. Min första ostmacka på 4 månader! Den smakade gudomligt. Det är så knäppt vad mycket konstigt man saknar hemifrån. Här om dagen hade jag lite cravings efter risgrynsgröt och Grännas delikatessknäckebröd.

Dagen idag har bjudit på det vanliga. Hämtade Maggan på skolan, lekte lite prinsessor, mamma,pappa,barn och så vidare och längtade allmänt tills jag äntligen slutade vid 7. Nu är klockan alldeles för mycket och enligt min mamma så är det verkligen "time" nu ( Elli, det där var för dig ;).
Godnatt från Californien!

En fullt normal tjej!..

Så här glad var jag över vårt val av söndagsmiddag!