Ny vecka, to-do-listan är lång

Hej raringar!

Ska försöka mig på en snabbis-update. Nyss hemkommen från tandläkaren och ska bege mig till gymmet innan jobb väntar 14-22.

Helgen har varit faboulous. Fredagen spenderades först med Mallan på gymet, sen en lunch med Nathalie och Nini på Jensen. Greksallad och glassbuffe är inget man tackar nej till. Kvällen började med en middagslagning hos Angie med Elli, Mallan, Nicco,Becca,jag och Angie då såklart. Eftersom vissa utav flickorna kände för utgång, medan andra helst undvek en kväll med 93-fjortisar på Centan :P, for hälften av oss ut till Ikhp och utsikten. Herre gud, Elli&Jag hade alla Beck&Wallander filmer man sett i bakhuvudet när vi klev ut i mörkret, men Malin roade sig mest åt att vi var så fjantiga.

Lördagen var inte sämre den. Började med en mysmorgon hos Steff, runda på a6 och stan. Sedan blev det relaxavdelningen på Rosenlund med Mallan för att sedan åka hem och göra oss iordning för utgång. Förfest med tjejerna i min älsklings lägenhet och sedan bar det på cyklarna ner mot Klubb Enkelt och deras premiärkväll. Musiken var inget att hänga i julgranen men sällskapet och allt annat kunde inte bli bättre! :)

Söndagen bestod av långpromenad med mor&far, massa au-pair fixande, träningmatch med laget och myskväll med Steff. Inget att anteckna alltså.

Jag är otroligt dålig som fortfarande inte har uppdaterat om allt som händer med Usa. Jag ska iallafall åka till en vad jag tror underbar familj i Menlo Park, San Mateo. Det ligger ungefär 35 min utanför San Francisco i Californien! Familjen består av mamma,pappa och två tjejer på snart 7&4 år gamla. Dom reser en massa, älskar att sporta och åka skidor, vi delar samma intressen allmänt och jag kommer att få bo på en egen våning med egen ingång:) Som det ser ut nu så kommer jag att åka den 5 Oktober! Det är ju inte rikitigt klokt vad tiden kommer gå fort!



Två på rikigt livrädda, en som bara spelar med.



En glad Malin hos Steff


Två sötisar-Nicco och Elli



Ännu en sötis- Angie






Getjakt och en glad Frida

Jag tror faktiskt inte jag kan bli mycket gladare just nu Helt obeskrivligt. En familj, min dröm familj, tackade JA till mig igårkväll under vårt samtal. Eftersom ja vet att jag som aupair inte får säga ja till en familj i telefon, gjorde jag inte det heller men jag höll på att spricka av glädje och ville bara skrika ut att jag vill komma till dom. Mer om allt detta kommer i ett senare inlägg för det finns så mycket att berätta. Så glad, men ändå så ledsen på samma gång. Att lämna allt underbart här hemma, min fina pojkvän, familj, vänner och släkt kommer bli det tuffaste jag någonsin gjort.

Dagen idag har spenderats med min älskling. Vi började med en festlig frukost.
Vi bestämde oss sen för att gå upp och spela minigolf i stadsparken, men det var ju såklart stängt när vi kom dit så då blev det glass-stopp på Värdshuset istället, lite jagande i Labyrinten och ett besök på Fågelmuseét haha. Eftersom hjärtat mitt bara varit i Stadsparken en gång innan så ville jag visa honom alla söta djur uppe i parken. När vi kommer upp till hagarna, upptäcker vi att en liten killing med världens livsfarligaste horn var på rymmen. Han stog utanför hagen och frågan var mest hur den hade lyckats med detta? Jag tänkte mig mer att vi kunde ringa kommunen och säga vad som hänt, men Steff tyckte det var bättre att bokstavligen ta saken i egna händer. Efter lite mutande med maskrosor, lyfer han upp vildingen, ( som är måttligt tacksam och börjar smy ut någon vit sörja och tjuter som en bebis) och ställer över han i hagen igen. Herregud, roligare syn får man leta efter.

  
                                   Herregud, roligare syn får man leta efter.

Nu har vi precis kommit hem från en elektronikrunda med stopp på Ikea. Jag är på jakt efter en dator, kanske en mini-pc till Usa. När jag äntligen vet att det kommer att bli av, känns det så mycket mer motiverande att börja med alla förberedelser!

Snart ska jag iväg med min hemkomna miliär Malin och köra ett Cirkelfyspass.
XOXO


Hemlis

Just nu kan jag nog inte bli mycket lyckligare!!!!!!! Godnatt!

Wednesday

Tack alla rara som har kontaktat mig från alla möjliga håll och kanter och erbjudit sina hundar för terapipromenader med mig. Jag har verkligen gjort min hemläxa om familjens hundar; googlat, pratat med sånna som har precis likadana hundar och pratat med min hundälskade syster. Enligt alla dem så får man leta efter snällare hundar än Labrador Retrievers. Ikväll väntar handbollsträning och möte men sen efter 10-snåret väntar nått ännu roligare. Min värdfamilj från Menlo Park ska ringa mig för andra gången. Denna gången ska jag få prata med pappan i huset också. Längtar så himla mycket, är inte nervös alls för själva samtalet.. bara för vad som ska hända efteråt. Har ägnat lite strötid idag på jobbet åt att skriva en +/- lista med denna familjen. Plus listan fick inte plats på pappret, enda minuset stavades med 4 bokstäver, började med h och ni kan nog vid det här laget lista ut vad som stod där.  Eller jo, det finns ett till väldigt stort minus och det är att jag inte alls skulle veta om Amanda skulle kunna komma hyfssat nära mig. Men någon utav oss måste bestämma sig för en familj först, sen får vi jobba utifrån det och försöka leta familj till den andra i samma område. Nu ska jag verkligen inte göra om samma misstag som sist och ta ut något i förväg, men det känns onekligen jättebra. Gud vad jag babblar! Om ni inte har slutat at läsa vid det här laget önskar jag er en trevlig kväll! :)

XOXO


California calling

Samtalet med min värdfamilj som jag är matchad med för tillfället gick super bra. Jag och mamman pratade i över en och en halv timme. Det var inte en tyst stund och allt kändes så himla naturligt. Familjen (mamma,pappa och två tjejer på snart 4 coch 7) bor i Menlo Park utanför San Fransisco och det är verkligen ett ställe jag mer än gärna skulle åka till. Allting känns så rätt: De är superaktiva, vi verkar ha massa gemensamma intressen, reser massa bl.a till New York flera gånger per år vad jag fattar det som och jag skulle få en egen våning att bo på. MEN, det finns ju alltid ett sådant... Efter vårt långa samtal känner jag att jag bara måste fråga henne om dom blir matchade med flera andra samtidigt (vill veta om samma sak som hände med min förra värdfamilj skulle kunna hände). Mamman sa att hon blivit matchad med två andra tjejer men hon tyckte inte att de skulle platsa+ den ena tjejen var livrädd för hundar, den andra allergisk. Efter ett så långt samtal hade jag dragit slutsaten att de absolut inte hade några djur för det brukar väll kanske vara mest naturligt att nämna i början av ett samtal. Jag är ju också livrädd för hundar. Men bara för att den här familjen verkar så himla bra ska jag ge hela den här hundgrejen en chans. Min faster tipsade mig om att besöka en hundkennel och kanske ska jag fråga om jag kan ta ut mina grannars hund som är en Labrador Retriver (samma som familjen i Usa har). Tydligen ska de vara dom snällaste och lugnaste hundarna man kan ha. Blinda använder sig av dessa hundar så lite sanning måste det ju ligga bakom Det är verkligen värt ett försök i alla fall! Någon som vill låna ut sin hund för en terapipromenad med hundrädd mig? haha

Igår var det födelsedagskalas för min lillasyster och hela släkten var samlad. Himla mysigt men det känns så konstigt när de planerar resor framåt vintern som inte jag kommer att kunna följa med på...



Nu inväntar jag Nathalie som ska komma hit och låna min hula-hula kjol sen far jag till älskligen och överraskar honom med en middag när han kommer hem från träningen. Vi hade ett mål under slutet av sommaren att laga mat en dag i veckan var. Det gick åt skogen men nu tar vi nya tag igen!
Ha en bra kväll alla arbetslösa och studerande vänner!


Phone call

Om 40 minuter väntar jag ett samtal som kommer långt långt bortifrån. Nämligen hela vägen från Californien! Håll tummarna för mig att det går bra :) !


Händelserik natt

Godmorgon kära läsare!

Tididigt uppstigen idag för älsklingen min åkte för några timmar sen iväg för att skriva tenta och jag lovade att assistera med frukost.
 Jag hade världens roligaste dröm igår: Jag hade flyttat hemifrån och bodde i en lägenhet tillsammans med Malin, Stina-Lee och Göran Persson. Vi hade det himla bra tillsammans förutom att vi bråkade en hel del om inredningen. Göran ville fylla lägenheten med massa statyer, Stina-Lee ville fylla den med skötbord och barnvagnar och Malin tyckte att vi skulle ha alldeles för mycket antikt. Jag var lite mer inne på en Ikea-stil med blommiga detaljer haha. Min dröm avslutades med att Stina-Lee åkte in till akuten för att föda. Hoppas att jag får drömma vidare samma dröm inatt för jag vill veta fortsättningen ;)

Sen har det hänt något väldigt väldigt kul på min mail under natten. Det har med aupair-fronten att göra men jag tänker inte säga nått förrens jag vet mer... :) Nu väntar stranden med Tutti ♦

Högst irriterande...

...att kavajen som jag sprang marathon runt i Stockholm förra veckan för att hitta, nu finns i butik ( inte här i Jönköping dock :/). Kunde den inte kommit en vecka tidigare?


Bilden är snodd av allas våran Blondinbella haha

Dagen har spenderats med två bästisar Angie&Elli på en runda runt Rocksjön och sedan glass på Max. Sedan var jag snäll och köpte lunch och tog med mig till min älskling som sitter inne på skolan och råpluggar i detta fina vädret. Nu har det fixats lite här hemma och snart ska jag iväg för att träffa Camie, Thildie och Julie för en fika innan jag och Camie ska fara vidare till handbollsträning med HF! :)



Öland och så vidare

Tisdag morgon och dagen är totalt oplanerad vilket känns ovanligt men skönt för en gångs skull. Helgen spenderades som sagt i Henkes stuga på Öland med mina gamla klasskamrater Nathalie, Alex&Alex och Henke då förstås. Vi hade det hur mysigt som helst med grillning, några timmar på stranden, pyjamasparty och så vidare. En toppenlyckad helg helt enkelt! Och bara för att tilläga " Det finns ju tre stora städer i Californien: La, Los Angeles och vilken är den tredje nu igen" HAHAHA- Citat från min pärla Nathalie.

Gårdagen spenderades men mysfrukost hos Steff, Cupcakes bakning med Elin och hårdträning på gymmet och det nya Stationspasset med mamma. Nu ska jag ringa ännu ett argt samtal till Style by Stars. Jag älskar att klaga på företag när jag vet att jag har rätt ;).


Bild snodd från min älskade syster

Öland i några ynka bilder:

Henki husägaren


Alex sjusovaren (tror att vi ska åka klockan 8 på kvällen till Öland när vi i själva verket står utanför hans hus kl. 8 på morgonen och tuta )

Alex bönrullaren


Nathalie tacosätaren- Detta lär jag få gott om stryk för ;)


Min & Nathalies färdkost-Chocklad,ostbågar & en sockerböna (för nyttighetens skull).

En Natti & En Alex

Hela familjen Taikon




Dagen i sin helhet

Dagen började med tidig uppstigning för att bege mig mott Nässjö och träffa Skandinaviskainstitutet- Peter för en intervju- himla rolig gubbe det där ;) haha. Eftersom intervjun tog tredubbelt så lång tid som jag trodde missade jag tåget som jag hade planerat att ta hem. Istället blev det en halvtimmes lyckad shopping i Nässjö innan tåget äntligen tog mig hemmåt. Där blev det ytterligare en timmes väntan på Julias tåg från Vaggeryd som hade haft otur med blixtnedslag. När min saknade pärla äntligen kom, gick vi och hyrde En shopaholics bekännelser och B&J ( Pishfood ingår nu i min testade samling, men jag håller hårt på min favorit Cookiedough ;). Nu är Julie hemfaren och jag inväntar Steff som är på väg hem från jobbet. Kvällen ska spenderas på Liljeholmen med Elli, David och älsklingen. Spelkväll för hela slanten. Imon bitti går bilen fulllastad ner till Öland med en liten skara av gamla Nv3a! :)

XOXO


Jag vill hoppa igen!

Hej trogna läsare!

Nyss hemkommen från en löprunda upp till Racketcentrum för att där möta upp min syster och klättra. Så sjukt roligt. Gud vad jag saknar tiden då det stod klättring på schemat varje söndag. Dagen har förövrigt bestått av jobb på Hemtjänsten och en träff med Nattihjärtat.

Men nu till min weekend i Stockholm som har varit allt annat än vanlig. För 2 veckor sedan bokades resa till älsklingen och hans familj i Stockholm. Att Steff då skulle komma att föreslå att vi skulle utnyttja min studentpresent jag fick utav han, nämligen en fallskärmshoppning hade jag inte en tanke på. Men så blev det i alla fall och jag ångrar verligen inte det för en sekund. Det är verkligen bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Den känslan! Här kommer storyn: Det börjar med en färd mot Västerås som känns som att den är sjuhelsikes mycket längre än vad den egentligen är ( hela jag är nervös, Steff spelar tuff  vilket lugnar ner mig emellanåt men har ingen störra påverkan). Väl framme så märker vi att det är ett 20 tal före oss som ska hoppa, vilket leder till att våra hopp blir försenade 2 timmar. Ännu mer skakande händer, ännu mer nervositet. Plötsligt står det en kille bakom. "Vem utav er är Frida Grundström? Det är dax nu!". Kunde han inte sagt det där liiite mindre dramatiskt? Puh ännu mer nervositet! När vi väl sitter i planet och är på väg upp önskade jag att jag satt på ett chaterplan till Grekland och inte ett plan som vid 4000 meter skulle stanna och kasta av sina passagerare.
När min instruktör som satt fast på min rygg, pekade på sin makapär som visade vilken höjd vi var på trodde jag helt seriöst att jag skulle tuppa av! Det var dags! Vi satte oss på avsattsen och sekunden senare var vi påväg ner i 200 Km/h fritt fall under 40 sekunder. All rädsla var som bortblåst och jag hade bara så himla kul! Väl nere på marken pumpade adrenalinet och jag vill bara upp och hoppa igen! Imorgon kan jag nästan lova er en härlig film från mitt äventyr!

Resten av helgen i Stockholm har spenderats på Gröna Lund (första gången i mitt liv, skamligt nästan!), i Steffs släkts sommarställe ute i skärgården, fiskandes och solandes på båt, på bio och massa annat allmänt mys. Något som inte hör till vanligheterna är att det endast blev 3 timmars shopping. Jag hann inte stilla mitt shoppingbegär helt, men en jeansdress, en blus och ett par skor fick följa med mig hem till Jönköping. Tack för en oförglömlig helg älskling med familj

Förresten! Personalen i Boston har hört mina böner: Jag har fått en ny match! Det hade blivit 4 till utropstecken om familjen inte bodde utanför Minnesota och hade tre hundar. Jag är livrädd för hundar, har alltid varit..:/ Men jag deppar inte för på torsdag ska jag på intervju i Nässjö med SI sen är jag redo att leta familj hos dem med!




Förberedelser....


Den gula pricken är jag, den röda är Steff. ;)


Två överlyckliga efter hoppet!

Lite mer från vår trip:



Jag ligger och metar med tråden runt stortån i hopp om napp. Eller förresten, jag hoppades nog mer på att det inte skulle nappa för levande fisk är ju rätt äckligt..

En söt lillasyster Sundin i Kärlekstunneln

Smack!

Nu tackar jag för mig och beger mig mot Solstickegatan för lite fruktsallad!



Hälsningar från Swebus

Vi överlevde och det var bland det bästa jag gjort i hela mitt liv! Känslan av att kasta sig ut på 4000 meters höjd är obeskrivlig!
 
                                                                           Efter hoppet! :)

Sitter just nu på Swebus på väg hem från några underbara dagar i Stockholm med älsklingen och hans familj. Nu bryts nog internet snart... Håll till godo med denna mini-updaten sålänge gott folk ;)

Greetings from Stockholm

Jag ska fatta mig kort för jag kan knappt sitta still på grund av allt pirr i magen inför morgondagen!
Dagen har spenderats i en ovanligt sval buss till Stockholm (cred till Swebus för det!), en underbar eftermiddag/kväll på sjön med älskling, metmask och äckelknot ;). Senare timmarna av kvällen har spenderats med delar av familjen Sundin på bio. En sommar med Göran var på duken, SE DEN!  Nu har vi precis avnjutit vad som sägs vara de sista svenska jordgubbarna för i år. Och nu pirrar det alldeles för mycket för att kunna skriva något vettigt. Så vi säger godnatt va? 

                                                IMORGON SMÄLLER DET!  
                                                                        ♥
     

Ett och ett halvt år med min kärlek



Inga ord i världen kan beskriva hur mycket jag älskar dig min prins.
Och det bästa är att jag vet att du tycker om mig ganska så jättemycket också. ;)
Om ett halvår hoppas jag att vi firar tillsammans på någon solig plats i Usa
I love you

Nedräkningen har börjat

Godmorgon kära läsare!

Ja, ni läste rätt för idag blev det en lång sovmorgon till 11. Dock blev det ett avbrott i min skönhetssömn då jag gick upp vid 6 för att vinka av Malin som idag blir en militär, jisses!

Nu sitter jag och trixar med massa aupair-saker till SI, men snart väntar jobb på Hemtjänsten! :) Jag längtar nästan lite efter att få träffa gamlingarna! Ännu mer längtar jag till kvällen då det vankas en välbehövlig myskväll hos Prinsen. Jag har börjat räkna ner nu... Det är nämligen bara 5 dagar kvar nu tills vi frivilligt slänger oss ut i luften. När min far för några dagar sen sa att han aldrig skulle våga, blev jag skitskraj. Han brukar aldrig missa chansen till lite äventyr men tydligen var detta en sak som inte var med på hans lista. Ja, jag är livrädd helt enkelt men jag ska göra det!


Hittade en film från stället där vi ska hoppa på en tuff donna som vågade. Detta ger mig hopp!

Days of my life

Äntligen säger jag bara! Sista heldagen på Donken är avslutad och jag är mer än lycklig!

Tycker att det passar sig med en  rejäl update, en sån där som är så sjukt tråkig att läsa men man gör det ändå, på de senaste dagarna:

En fredag: Klockan 6.30 ringde klockan för systrarna Grundström och timmen anslöt sig systrarna Björhagen för en minst sagt knaklig färd till Ullared. Efter ett fikastopp, massa Ted Gärdestad och Micheal Jackson, lite felkörningar och kissepauser i diken var vi äntligen framme i Paradiset? Sist jag var där tyckte jag i alla fall det var lite av ett paradis men denna gång var det ganska utplockat. Kläderna var torgetstil såklart, favoritschampoona var slut.. och så vidare. Men ändå lyckas man plocka på sig så mycket skit och undrar : hur kunde det kosta så mycket? Ett konstaterande under dagen var i alla fall att bara för att det är packat med folk verkar det vara ok att bete sig lite som man vill. En armbåde dit, en blåtira dit. Tv3:s dokusopa från Ullared lär ju bli en hatälskad succe!  Vi hade i alla fall en toppenmysig resa och planerar nu för en roadtrip i Europa när Ida fyllt 18. Den som lever får se ;)!

När vi kom hem var jag och Mallan sletna men att slappa vore väll överskattat. Till min besvikelse hade fortfarande inte min fina Style by stars klänning landat i min brevlåda, så det blev att slänga på sig en gammal trasa. :/ Efter en middag men min mor och far begav vi oss mot älsklingen för att sedan cykla vidare till Calle där förfesten redan var i full gång. Världens roligaste cykelfärd med Angie därbak, Centrum och trevligt sällskap får symbolisera kvällen.

En lördag: Att sova är inte riktigt min grej, så jag tänkte att en utgång och sedan uppstigning kl.6 skulle vara en enkel match. Kroppen ville inte riktigt sammarbeta men till jobbet kom jag i alla fall. Jobbet är inte värt att nämna så vi hoppas direkt till kvällen med Nathalie. I födelsedagspresent fick hon en middag på Anna-Gretas av mig så den passade hon på att utnyttja igår. Tapas-menyn där är verkligen att rekommendera. Tjocka och glada möttes vi upp av våra gamla skolkamratisar Alex&Alex och gick och åt Lyx-menyn (glass&brownie) på det nya fiket på Juneporten (och nej jag menar inte Sandys men kommer inte på vad det heter). Det är nog en ny favorit på listan iallafall!

Kameran får säga sitt:
Fredag:



En Elsa & en Angie



En blivande militär och en hemkommen tyskbo

En Calle & en Henke





Hon gillar att åka på min pakethållare hon! ;)


Kalle gillar kameran!



Men vi gillar nästan kameran lite mer!


Mitt hjärta och jag med partyaccesoaren för kvällen: Gap-kepsen.
Kvällens kommentar tilldelas Angie: Men asså Frida, ett gap sånt man äter och så med, stavas inte det med två a:n?

Lördag:


En snygg brud på Anna-Gretas



En söndag: Jobb med start i soluppgången (nästan i alla fall) och mesträning med Natti. Nu ska jag träffa Malin en snabbis innan hon far in i lumpen imon!
XOXO


1 augusti

I väldligt stor brist på tid får fyra bilder säga sitt till


Gårdagen symboliserad med dessa:

Ullared med systrarna Björhagen och min alldeles egna söta syster!






Party hela natten lång med massa underbarisar

NU:
Ska jag bjuda bästis på restaurang! :)




Imorgon är nästan sista dagen på äckeldonken. Sen är jag back on track! Hej sommarlov!