Fondueafton med gänget

I lördags hade jag och Carina en överraskningsmiddag ( som till slut inte blev så mycket till överraskning..) för Elenor och Nathalie. I Haus Emmas kök bjöds det på skumpa, fondue och marrangswiss till efterätt.

Picnic i backen

Så här härligt väder bjuder Bad Gastein på idag. Picnic på ett tak jämte pisten kändes som ett lämpligt lunchfördriv. 


Underbart

Förra veckan hade Stefan, Nathalie & jag en så bra dag i backen som man bara kan få. Strålande sol hela dagen, bra snö och barbeque till lunch. 
Minnen och framtidsplaner

Jobbar just nu min sista dag på caféet här i Bad Gastein. Det är alldeles för fint väder för eventuella cafégäster att hitta hit, så än så länge ligger försäljnings statistiken på tre kaffe och en liten soppa. Roar mig med att läsa gamla inlägg i bloggen och skrattar åt många fina minnen.

Extra kul var att läsa nedan rader som jag skrev bara några dagar innan hemfärd ifrån mitt år i Usa. Med facit i hand så blev det nästan precis så som jag drömde om, förutom dom tänkta 6 månaderna i Australien. Ett års pluggning utomlands i framtiden känns mycket lockande och Australien står fortfarande högt på listan så kanske får jag chansen att bocka av kängurulandet då..:) I höst känner jag mig mer än redo fö plugg, valet är inte helt 100% klart ännu men tur är det väll då att det är några dagar kvar till den 16 april och sista ansökningsdagen.

"Jag har en framtidsmorgon. En framtidsmorgon där jag i den bemärkelsen försöker lista ut vad mitt nästa steg i livet är. Lite som en schackpjäs som listar ut hur han ska gå för att få ett så optimalt läge som möjligt. Lika mycket som jag bara vill leva i nuet, njuta av mina få sista veckor i Usa tillsammans med min värdfamilj och vänner, så vill jag också veta vad mitt nästa steg kommer att bli. Ovetskapen kan vara kul i vissa sammanhang, men just i detta föredrar jag motsatsen. Detta är första gången i mitt liv som jag faktiskt inte riktigt vet vad nästa steg kommer att bli. Jag är såå sugen på att börja plugga journalistik men känner också att jag inte riktigt är klar med "lek och res"-delen ännu. Pluggdelen i livet kommer att komma men tiden som jag befinner mig i nu kommer faktiskt aldrig komma tillbaka. I min fantasivärld kommer jag hem och jobbar ihop massa pengar ett bra tag, åker sedan till Australien med min älskade i ett halvår, gör småresor med vänner och kommer därefter hem och pluggar. Att säsonga i Alperna, Åre eller någon annan skidort hade inte varit helt fel heller. Ja, ni ser, det är alldeles för mycket ideér som snurrar i min hjärna för tillfället. Men som man brukar säga- det får framtiden utvisa!"Påskäggetips till bästis

Nathalie- denna underbaring får du gärna stoppa ner i mitt påskägg ;)

Palmen auf den Almen

Förra helgen hittade palmerna, playan och paraplydrinkarna till Alperna. Vi var självklart där mellan jobbpassen för att njuta av några timmars äkta semesterkänsla och massa sol!


*Babysis is coming to town!

Om bara 5 dagar får jag krama om världens bästa syster igen! Som jag längtar till lite syster-tid och få visa dig runt här i byn!

Mera päronbesök

Förra veckan hade vi inte bara Stefan utan även Ellinors föräldrar på en liten visit.
Här är bilder ifrån Bellavue Alm och ifrån en finfin middag a la Öberg/Thorstenson.Heggbloms

Bilder ifrån två helt vanliga kvällar på Heggbloms!Paragliding

I torsdags hade vi en helt underbar dag i Dorfgastein! På schemat stod Paragliding. Jag var måttligt nervös men det visade sig vara hakuna matata. Starten bestod av några löpsteg och sen var man uppe i luften! Det var en helt fantastisk känsla att få flyga ner ifrån 2000 m och se skidåkarna nere på marken som små myror.
På eftermiddagen njöt vi av några timmara på Felsenthermes relaxavdelningar och avslutade kvällen med restaurangbesök och kälkåkning ner ifrån Bellavue Alm.Min prins kom ridande till Alperna

I onsdags fick jag äntligen efter 2,5 månads saknad möta upp min älskling på Salzburgs flygplats. Det var så underbart att få ha dig här i tre dagar och bara få vara tillsammans igen.
Här är några bilder ifrån vår första eftermiddag tillsammans som spenderades i Salzburg.

Jag saknar dig redan något otroligt men snart ses vi igen!

St Johann

I slutet av förra veckan tog jag och Nathalie en dagstur till St Johann för lite shopping och en gooood lunch! Fisk får man ju inte mycket av på Haus Emma annars..


Hamburgerrestaurang eller café- det är frågan!

Idag kör vi på nya huvudbonader här på coffeshopen!
Tjusiga va?

Bilder ifrån veckan då huliganerna kom till byn

Här kommer några små glimtar ifrån när mina föräldrar hälsade på. Veckan bestod förutom en bihåleinflammation utav några underbara dagar i backen, restaurangbesök och annat mys.

Myser med bästis

Nu sitter jag och Nathalie på Silver Bullet och har ätit en goood kvällis och njuter av något glas vin- välförtjänt efter en jobbdag på cafeet!

 


En dag på snowboard

Igår hade jag och Carina en heldag i backen på snowboard. Sjukt kul, men oj vad det gör ont att lära sig åka. Idag känns det som om någon har sparkat på mig och sedan avslutat med några jämfotahopp över hela kroppen! Blåmärks-collectionen börjar närma sig en fin siffra med!

Nu jobbar jag och Nathalie på "vårt" mysiga lilla café. Noll gäster och B&J till lunch känns som en svårslagen jobbdag. Ikväll ska vi möta upp Elenor&Carina för restaurangbesök och kälkeåkning. Bye for now

Har haft några helt underbara dagar med paranteserna här i Bad Gastein! Nu måste jag&Nathalie hinna med lite matshopping innan butiken stänger för helgen här i byn så mer update om veckan som gått kommer vid nästa internettillfälle! :) 

Jag saknar er redan mamma&pappa!