Salzburg

Godmorgon mina favoriter!

Om en timme avgår tåget mot Salzburg med bästis! En heldag men turisting,(nödvändig?) shopping och förhoppningsvis ett besök på Ikea väntar. Vi hoppas på sen hemfärd med många många shoppingkassar rikare. Här uppe i byn är utbudet av butiker inte det största men det är nog bara tur!


Goooodmorning from the Alps!

Goodmorning darlings!

Nu dag, nya möjligheter. Började morgonen med att servera våra ynka två gäster frukost. Haus Emma där vi både bor och jobbar är inte riktigt så fullbelagt denna veckan som det brukar vara.. Nu ska här skottas innan vi beger oss ut i backen för en dag med massa nysnö.

Ikväll hoppas jag på lite jobb på Haus Hirt. Donnan som äger stället har sagt att jag ska få jobba både i baren, restaurangen, på Kidz Cluben och med en marknadsföringsgrej för dom. Vi får se hur mycket snack och lite verkstad det är men hoppas iallafall på några jobbtimmar! En sak är säker- om jag bor på ställen som Haus Hirt när jag blir gammal och grå man kan känna sig lyckligt lottad. Varje rum har sin egna design och hela stället andas lyx!
Myser på Rossalm

Sitter just nu uppe i en alpstuga i backen. Mumsar på gulashsoppa (Nathalies första någonsin!) och kollar ut över kämpande skidåkare i backen. Det snöar konstant så sikten är inte den bästa. Vi har inte stått på skidor sedan i torsdags så nu hoppas vi verkligen på åkbart väder imorgon. Självklart vill vi ju åka varje dag men fördelen mot att turista är att man faktiskt kan välja ut alla vintern gulddagar och skippa skidåkning någon dag utan att få dåligt samvete.

Imorgon hoppas vi att vi vaknar upp till detta!
Hur är läget hemma? Hörde att snön har hittat hem också?

Bergen hindrar inte ifrån shopping

Trots att vi känner oss lite isolerade ifrån omvärlden här uppe i vår bergsby, hindrar det inte ifrån lite välbehövlig shopping. Min vanliga vinterjacka håller inte måttet när temperaturerna faller på kvällarna så det fick bli ett litet klick på denna finingen. Hoppas att avståndet Kina-Österrike inte ska vara något problem!

Lyxar på Steak unt Mer

Häromdagen skippade vi allt vad budget innebär och lyxade till det med lite restaurang mat. Mycket mysigt!
Saturday

Hej hej vänner!
Idag har det varti storstädning på Haus Emma. Gamla gäster åker ut, nya tas in. Denna veckan har vi haft ett härligt gäng ifrån Norge som vi har haft några kanondagar med. Mer om våra nyfunna norska vänner i ett senare inlägg. Nu kastar snart cafépersonalen ut oss... Ikväll blir det en efterlängtad lugn kväll för mig och Nathalie. Matlagning och filmmys står på schemat!Äntligen lite internet!

Tjeeeeeenis!

Ber så hemskt mycket om ursäkt för dålig uppdatering här men läget på internetfronten är ju inte det ultimataste. Är vi lyckliga tjejer kan vi sitta med våra datorer åtminstonde en gång i veckan men det är ett maximum. Så håll till godo!

Här i Bad Gastein är livet toppen. Vi njuter av fina skiddagar varvat med jobb. I torsdags jobbade jag några timmar på en Kidz Club på ett tjusigt hotell. Alla barnen pratade tyska, utan Frida... Något svårt att göra sig förstådd med barn som man inte kan kommunicera med. Men det blir bra det med! Imorgon väntar några timmars städning på samma hotell och eventuellt några timmar i restaurangen. Ja ni hör ju,vi flänger runt bland olika jobb men det är lite den stilen man verkar leva här nere. Tar dagagen som den kommer och vi gillar det!

Vi hörs snart igen!

Undrar om grabben kommer i tid till jobbet?

Yes, som sagt snöar det konstant här och vi går och väntar på bättre väder och mindre lavinfaror. Jag känner lite att vi är lyckligt lottade som slipper skotta fram denna bilen imorgon bitti! :)

Byvandring

Idag har vi verkligen fått se hur fint Badgastein är. Det ska tydligen vara en utav Europas finaste arkiteturstäder, inte för att jag tvekar på det en sekund. Höga byggnader varvas av småstugor och byn delas av ett enda stort vattenfall. Så vackert!
Här ser ni en liten del utav byn.
Två snygga tjejer på byvandring! Carina tar hand om ägarens barn på Haus Emma.

På väg till After-ski

Fin bästis på väg till Afterski!

Uppdatering ifrån baren

Hej mina vänner!
Jag och Nathalie sitter just nu på en bar- allt för att komma åt gratis internet! Dagen idag började med sovmorgon för mig, frukostjobb för Nathalie. Det svenka värdhuset som vi jobbar på behöver oss varannan morgon så det betyder än så länge sovis lite oftare än hemma i Sverige. Sedan har vi gjort lite sysslor hemma på Haus Emma som vårt fina ställe heter och tagit långpromenad i byn. Som ni hör har det inte varit mycket till skidåkning de senaste dagarna då det både är snöbyar och lavinfaror. Vi har fått 250 cm nysnö de senaste dygnen!! Imorgon hoppas vi kunna ta oss ut i backen med pudersnö under skidorna och massa solsken!
Hur är läget hemma?

Bad Gastein

Hej hej hej amigos!
Nu har vi landat i vår lilla by Badgastein. Så liten kanske den inte är alpmässigt men shoppingen= noll (vilket förmodligen är mer än tur). Vår resa hit var allt annat än lugn. Utan att gå in på 800 detaljer så hann vi inte åka mer än 5 minuter på motorvägen förrens ett stort träd föll framför oss. Nathalies snälla pappa som skulle köra oss upp till Arlanda hade inte en chans att stanna och körde rakt in i det. En frontkrockad bil, en ambulans, flera poliser och en brandkår senare kunde vi fortsätta med mammas bil upp till Arlanda. Mycket chockade och stressade men glada över den änglavakt som vi faktiskt haft.
Här i Alperna har vi hunnit ha en jättebra skiddag men idag snöstormar det så det blev inte mer än ett par åk i packen. Resonemanget- Vi har måååånga dagar på oss och unnar oss istället varm dryck och kaka inne på ett mysigt café. Värdhuset som vi arbetar för har inget internet men jag hoppas ändå kunna skriva så ofta som möjligt.
Nu måste vi kila. After Ski väntar!

Mot nya äventyr

Herre herre min skapare! Det är med pirr i hela kroppen som jag skriver detta inlägg. Dom senaste veckorna har gått i ett. Julafton, slutning på Husqvarna AB med allt var det innebär, julfester och vår Nyårsweekend i Sälen som jag & Stefan har planerat sedan i somras blev precis så kul som vi ville!

Men pirret kommer inte ifrån något av det ovanstående utav för att jag och Nathalie börjar vårt äventyr som säsongare i Alperna redan om 3.5 timme! Då kommer familjen Pihlqvist för att hämta upp mig och sedan far vi mot Arlanda vidare mot Salzburg. Endast en timmes bussresa bort ligger sedan Badgastein där vi ska spendera våra närmsta månader! Vad vi ska göra och hur vi bor skriver jag mer om där nere! Alla dessa pusselbitar har inte heltfallit på plats ännu men det är del av äventyret. Vänner och familj är hej-då-sägna till. Nu väntar den absolut värsta- min älskade S. Vi har varit ifrån varandra länge förr och ska klara oss även denna gången, men på något sätt känns det tuffare än inför Usa-resan för nu vet jag precis hur jobbigt det var.
Ha det nu så toppenbra så hörs vi mer ifrån Österrikisk mark när vi (läs förhoppningsvis) skaffat oss ett vettigt internet.
I love you!