Aloha

Här kommer en liten update ifrån våra senaste dagar här på Hawaii! Vi är inne på dag 6 nu och jag har sagt det förr men vi har verkligen kommit till paradiset! Det är svårt att förstå att det bara 5 timmar ifrån den verklighet vi känner till, finns en helt annan värld!

Lördag: Vi startade dagen med att hyra scooters för att ta oss till öns östra del. På vägen gjorde vi ett frukoststopp på ett mysigt farmers market, mums! Dagen spenderades på kända Sandy beach med ett stopp vid The blow hole med skyhöga vågar på över 5 meter. Det stoppade inte mig och Amy ifrån att plumsa i och det ångrade vi snabbt efter att bara tagit några få meter ut i havet och beslutade oss för att vara lite förnufftiga och inta vår liggande position på stranden istället. Lördagen spenderade ute i vimlet på waikikis gator med en och annan god Lava flow drink, en specialité för Hawaii!

Söndag: Vi fick inte riktit nog av mopparn under den första dagen och hyrde dem därför en dag till för att ta oss upp till öns nordligare delar, Northshore. När vi sedan kom tillbaka till Waikiki och berättade för folk om våran dagsstrapatts tappad dem hakan- Have you really gone on those ones up to the nortshore and around the island?! Must have taken you ages girls! lät det.. Men det har kommit att bli lite utav våran nisch, knäppa och udda äventyr! Under våran dag gjorde vi ett stop på Doles fabrik och odling (ni vet Dole, bananmärket) som är den största av sitt slag, besökte fina stränder, ett stopp på ett Macademia nöt outlet bara för att vi har en macademiefreak till Amy i gruppen!

 

Måndag: Lite slitna efter en skumpig dag på mopparna vaknar vi upp till en ny dag här på ön ( känner nu Robinson-stuket i det hela?) och styr vår kos mot kända Hanauama bay som framförallt är känd för sin fina snorkling. Och fin snorkling fick vi minsann vara med om, inte fin i den bemärkelsen att det var ett helt hav med fina fiskar utan fin för att vi fick simma med sköldpaddor. Att se djur i sin rätta miljö som man vanligtvis bara ser på zoo är så häftigt. Jag är ingen djurmänniska för fem öre men detta var verkligen en upplevelse.  På kvällen gav sig tre glada flickor ut i ett obefintligt vimmel på Waikikis gator. Det var vi och några locals men vad gör väll det..

 

Tisdag: Vi hade betat av de allra flesta av öns turiststränder och utvidgade vyerna lite. En lokal strand som det inte alls är måna turister som tar sig till blev dagens utflykt. Vi spenderade dagen med att ligga och njuta av solen som tittade fram och sedan gå längs med stranden in till Waikiki.

Imorgon ska vi åka ut med en båt som bara tar 10 andra människor plus oss. Det utlovas delfinsimning, snorkling med sköldpaddor och massa annat på öns mer privata delar som man inte kan ta sig till annars!


Jag hatar fåglar!
Amy i sitt Macademienötparadis!
Tarzan slänger sig i lianerna
Det var allt för denna gång! Hörs snart igen mina kära!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback