Första halvan av resan

Första jobbdagen efter min lilla minisemester och den har gått väldans fort. Parkbesök med Margaret och snart när det börjar bli mörkt ska jag ta med tjejerna till en gata här i trakterna där varenda hus julpyntar sina hus till max. Det är neonlysen,rudolfstatyer ute i trädgårdarna och stora tomtar på taken. Jag tar med kameran så ni kan få se! :)

Nu har jag en snabbis-rast och ska försöka sammanfatta dom senaste dagarna som inte har varit annat än underbara. Eftersom ingen vill läsa en hel novell kommer här Del 1 av resan, lördag&söndag.

Lördag:
På fredagkvällen hämtade Evelina upp mig i Menlo Park. Jag hade haft en kriskväll med ett stopp i toaletten där vattnet bara rann över och jag fick stå med barnens sandlådehinkar och ösa vatten, två hyperaktiva ungar som inte ville sova och en hund som hade rivit ut alla sopporna. Ni anar inte vad skönt det var att bli upphämtad efter en kväll som denna för att åka på semester! Efter en iskall (hennes värdföräldrar vägrar att höja värmen till över 65 farenheit, vilket är ruskigt kallt)  natt i Evelinas säng, blev det tidig uppstigning för att bege oss mot flygplatsen och vårt första stopp, San Diego. Flygresan var supersmidig men det vanligtvis så soliga San Diego levde tyvärr inte upp till sitt rykte denna dag. Regnet öste ner i princip hela dagen så vi spenderade några timmar på ett shoppingcenter tillsammans med Evelinas svenska vän Frida innan vi åkte vidare i vår fina hyrbil för att leta hotell för natten. Vi hittade ett jättemysigt litet strandhotell, ni vet ett sånt där typiskt som man ser i amerikanska filmer. Vi piffade till oss och strax därefter gjorde Frida och hennes vän Julia oss sällskap för en mysig förfest. Sedan bar det av mot en klubb där där vakterna inte hade alla julkulor i granen alltså. Dom krävde att man hade pass som legitmation, körkort dög tydligen inte. Detta resulterade i att söta rara Evelina blev rapp i käften och var otrevlig mot vakten-hon blev portad från klubben. Men kul hade vi i alla fall. Jag och Evelina övergav klubben och sprang på översvämmade gator för att köpa BJ istället. Jag överdriver inte om jag säger att vattnet stod oss ändå upp till knäna. Soliga San Diego som sagt...

Evelina&Frida

Frida&Julia ;)

Det tar emot att ladda upp den här bilden men detta är för att ni ska förstå hur mycket det öste ner- helt otroligt! Vi ser ut som något som katten har släpat in!

Söndag:

Fortfarande blöta efter gårnatten steg vi upp några timmar senare än beräknat till en solig morgon. Jag verkligen älskar att vakna upp på ett ställe som man anlänt till på kvällen och egentligen inte sett så mycket av. Det var så otroligt vackert! Men vi hade ett späckat schema för dagen och var tvugna att lämna San Diego bakom oss. Första stoppet blev i La Jolla- en jättefin strand. Sedan for vi vidare till Laguna Beach och jag fick nästan tårar i ögonen när jag kom dit. Helt otroligt. Palmerna, stranden,atmosfären, ja allt!
Efter Laguna Beach styde vi bilen mot Redondo Beach för att träffa upp Pernilla :) Vi gick till caféet där som spelar in OC men det var så kallt och ruskigt så vi åkte snabbt vidare till Manhattan Beach till Pernilla. Vi åt på en jättemysig restaurang och åkte sedan vidare mot LA för ett snabbbesök hos Hanna(evelians svenska kompis) innan vi däckade på vårt hotell. Vilken dag!

Vår inte så stabila hotellfrukost-muffins & juice var deras enda utbud.

Evelina

and me

Någon modellplåtning som ägde rum på stranden

Gänget på OC-caféet! Själva stället var riktigt sunkigt faktiskt men kul att ha suttit i samma soffa som dom gör i serien i alla fall :)

Dagarna i LA med besök vid Hollywoodskylten, kändishus-spaning, Jay Leno inspelning och massa annat uppdateras snart!

 



Kommentarer
Postat av: Anne Grethe

Høres ut som en herlig tur!

Hvilken gate i Menlo tenker du på med julelysene? Var på tur her om kvelden, og så mye julebelysning :)

2009-12-18 @ 06:40:51
URL: http://maisadoesusa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback